Διπλό ατύχημα με ελαφρείς τραυματισμούς στην 22η ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου

0
2905

Κατά τη 2η ημέρα διεξαγωγής της 22ης Ανάβασης Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, λίγο μετά τις 13:00 διπλό ατύχημα προκλήθηκε στη διάρκεια της διαδρομής του αγώνα. Αρχικά οδηγός οχήματος που συμμετείχε στον αγώνα μετά από μηχανική βλάβη, έχασε τον έλεγχο και κατέληξε εκτός δρόμο σε σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι θεατές. Από τη συγκεκριμένη εξέλιξη υπήρξε ελαφρύς τραυματισμός θεατών, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Μετά την άμεση παρέμβαση των διοργανωτών οι τραυματίες διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας για τις πρώτες βοήθειες, ενός εκ των οποίων στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Λίγο μετά το παραπάνω ατύχημα άλλος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και χτύπησε φωτορεπόρτερ όπως τραυματίστηκε ελαφρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Μετά και το δεύτερο ατύχημα σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση των διοργανωτών, ο Αλυτάρχης και η Οργανωτική Επιτροπή, αποφάσισαν την οριστική διακοπή του αγώνα.

 

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για το διπλό ατύχημα…

Λίγες ώρες μετά τη διακοπή του αγώνα η λέσχη “Star Line Racing Club” που ήταν και η διοργανώτρια του συγκεκριμένου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση παίρνοντας θέση και αναφερόμενη στο διπλό ατύχημα με θεατές στη διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«22η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου
22 & 23 Ιουλίου
Υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας

Διακοπή του αγώνα μετά από απόφαση της οργανωτικής επιτροπής

Η 22η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί καθώς δύο αγωνιστικά συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα στο πρώτο σκέλος του αγώνα, οδήγησαν την Οργανωτική Επιτροπή στο να διακόψει οριστικά τον αγώνα.

Ο οδηγός του VW Golf MK2 (Νο 54) Πάτροκλος Κανσός, μετά από μηχανική βλάβη έχασε τον έλεγχο του αγωνιστικού του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός διαδρομής σε σημείο που υπήρχαν θεατές. Κατά την έξοδο υπήρξε τραυματισμός θεατών ωστόσο με την άμεση επέμβαση της οργάνωσης και του ιατρικού προσωπικού οι τραυματίες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας. Το δεύτερο συμβάν αφορούσε τον Νίκο Παπαδόπουλο (No 56 Ford Escort MK2), ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αγωνιστικού του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν ρεπόρτερ. Για ακόμη μία φορά η επέμβαση της οργάνωσης και του ιατρικού επιτελείου ήταν άμεση, με τον ρεπόρτερ να μεταφέρεται ομοίως στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας. Οι θεατές αλλά και ο ρεπόρτερ μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ώστε να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις.

Μετά από τα συγκεκριμένα συμβάντα ο Αλυτάρχης και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αποφάσισαν την οριστική διακοπή του αγώνα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τους αγωνιζόμενους, το ιατρικό επιτελείο, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, τα σώματα ασφαλείας, τους θεατές αλλά και όλους τους ανθρώπους στον Δήμο Γορτυνίας που βοήθησαν με τον τρόπο τους σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Να τονίσουμε για ακόμη μία φορά πως η 22η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου πραγματοποιήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Η Οργανωτική Επιτροπή εύχεται ταχεία ανάρρωση στους θεατές και στον ρεπόρτερ.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here