Δράση της ΕΠΣ Αρκαδίας εναντίον της βίας κατά των γυναικών

0
124

Η 25η Νοεμβρίου αποτελεί Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και η ΕΠΣ Αρκαδίας μαζί με τις υπόλοιπες ΕΠΣ της Περιφέρεια Πελοποννήσου, στέλνουν «ηχηρό» μήνυμα εναντίας της Βίας κατά των γυναικών. Μια κοινή δράση με την οποία γίνεται προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί το φίλαθλο κοινό και όχι μόνο για ένα κοινωνικό φαινόμενο που θα πρέπει να εξαλειφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τους αγώνες που θα διεξαχθούν το διάστημα 25-05/12/2022, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τιμώντας τη ζωή γυναικών που χάθηκαν τόσο άδικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Αρκαδίας, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Βία κατά των Γυναικών είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο. Το 2022 πολλές γυναίκες στη χώρα μας έπεσαν θύματα βίας των συζύγων ή των συντρόφων τους, χάνοντας την ίδια τους τη ζωή.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας ενώνει τη φωνή της με τις υπόλοιπες Ε.Π.Σ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου και  με όσους αγωνίζονται για να βάλουν οριστικό τέλος σε κτηνώδεις συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την ανθρώπινη φύση.

Στεκόμαστε στο πλευρό όσων γυναικών βιώνουν έναν αληθινό εφιάλτη στην καθημερινότητά τους, καταδικασμένες να ζουν μέσα στον φόβο και τη σιωπή.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σε όλα τα γήπεδα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη όλων των αγώνων που θα διεξαχθούν από 25/11/2022 έως και 5/12/2022, τιμώντας τις ζωές που χάθηκαν.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here