Δρομολογείται η ενεργειακή αναβάθμιση στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης

0
524

Σε διαδικασία υλοποίησης βρίσκεται το έργο της Προμήθειας υλικών και εγκατάστασης φυσικού αερίου σε 21 Δημοτικά κτίρια στην Τρίπολη. Μεταξύ αυτών προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση (σύνδεση με φυσικό αέριο και εγκατάσταση νέου σύγχρονου εξοπλισμού) και στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης.

Σαφέστατα η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται σημαντική, καθώς βελτιώνεται σημαντικά το θέμα της θέρμανσης των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, αφού εκτός από το φθηνότερο πλέον καύσιμο (θεωρητικά) σε σχέση με το πετρέλαιο, αντικαθίστανται ο καυστήρας και άλλος εξοπλισμός με σύγχρονο, γεγονός που εξασφαλίζει καλύτερη καύση και απόδοση, με καλύτερη και οικονομικότερη θέρμανση, καθώς και απομακρυσμένου ελέγχου και λειτουργίας της νέας εγκατάστασης.

Αναλυτικά σε ότι αφορά το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, η σχετική μελέτη προβλέπει τις παρακάτω παρεμβάσεις και διάθεση εξοπλισμού:

«1. ΛΕΒΗΤΑΣ
Ένας {1) επιδαπέδιος λέβητας συμπύκνωσης φυσικού αερίου, ανοξείδωτος, με σήμανση CE, ισχύος τουλάχιστον 380 kw. Θα είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τα παρακάτω ευρωπαϊκά πρότυπα: 10992/42/EEC, 2016/426/EEC, 2014/30/EU, ΕΝ 13203-2215, ΕΝ 15036-1:2006, EN – 1SO 3743-1:2010, ΕΝ
15502-1:2012 + Al:2015, ΕΝ 15502-2-1:2012, ΕΝ 60335-1. Ο λέβητας θα διαθέτει πλήρως διαβαθμιζόμενη
λειτουργία όπου ο πίνακας ελέγχου των συσκευών θα προσαρμόζει την ισχύ αυτόματα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του δικτύου.
Ο λέβητας θα πρέπει να διαθέτει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
● να δίνει τη δυνατότητα, αντισταθμιζόμενης λειτουργίας μέσω εξωτερικού αισθητηρίου.
● να δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου-παρακολούθησης αλλά και παρέμβασης στις παραμέτρους λειτουργίας τους μέσω internet (wifi), προλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο πιθανές βλάβες. Ο έλεγχος αυτός θα μπορεί να γίνεται από το τεχνικό τμήμα του αναδόχου σε καθημερινή βάση και οι παρεμβάσεις να γίνονται σε πραγματικό χρόνο.
● μέσω της δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου- παρακολούθησης, να αποστέλλεται μηνιαία αναφορά της κατανάλωσης και της λειτουργίας του κάθε λέβητα στο mail της τεχνικής υπηρεσίας, από τον server του κατασκευαστή του λέβητα.
● να συνοδεύονται από πενταετή εγγύηση καλής λειτουργίας της επίσημης αντιπροσωπείας.
● να είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα, με δυνατότητα εγκατάστασης τύπου Β
● το άνω όριο της διαβαθμιζόμενης ισχύος τους να φτάνει τα 381 ,3k w (80 °C-60 °C).
● ελάχιστο βαθμό απόδοσης στους 40 °C, τουλάχιστον 104%.

2. ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ
Νέος καπναγωγός ανοξείδωτος διπλού τοιχώματος . Οι διατομές θα υπολογιστούν κατά το πρότυπο ΕΝ 1338 4-1.
Σε περίπτωση που είναι δυνατή η χρήση της υπάρχουσας καμινάδας ως φρεάτιο όδευσης να τοποθετηθούν πιστοποιημένοι καπναγωγοί πολυπροπυλενίου σύμφωνα με τον κανονισμό και τη μελέτη απαγωγής καυσαερίων που θα εκπονήσει ο ανάδοχος .

3. ΒΑΝΕΣ
Προμήθεια σφαιρικών βανών ολικού περάσματος, Ευρωπαϊκής κα τασκευής, κατάλληλες για νερό για εφαρμογές θέρμανσης. Η βάνα θα είναι κατασκευασμένη από επιχρωμιωμένο ορείχαλκο UNI ΕΝ 12165 CW 617N. Το χερούλι θα είναι χαλύβδινο με αντιδιαβρωτική επεξεργασία και επίστρωση από PVC κόκκινου χρώματος. Ο κορμός θα έχει διπλό o-ring και το παξιμάδι θα έχει αντιδιαβρωτική επίστρωση.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
● Ελάχιστη θερμοκρασία λειτουργίας: -20 °C με διαλύματα γλυκόλης 50 %
● Μέγιστη πίεση λειτουργίας στους 20 ° C με νερό: 28 bar

4. ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Προμήθεια υλικών φυσικού αερίου όπως:
● Σωλήνες κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 10255Μ μεσαίου τύπου επιψευδαργυρωμένες κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 10240
● Χαλύβδινα εξαρτήματα σωλήνων με σπείρωμα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 10241 επιψευδαργυρωμένα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 10240
● Σφαιρικοί κρουνοί κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 331. Εντός λεβητοστασίου επιβάλλεται να έχουν πιστοποίηση
ΗΤΒ
● Εύκαμπτοι κυματοειδής (με αυλακώσεις) μεταλλικοί σωλήνες αερίου ασφαλείας για τη σύνδεση συσκευών αερίου κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 14800

Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου πρέπει να ικανοποιούν τα πρότυπα του Τεχνικού Κανονισμού «Εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως και S00mbar»(ΦEK 976, Τεύχος Β’/28-3-2012)

5. ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Θα περιλαμβάνονται:
Αντικατάσταση του υπάρχοντος λέβητα πετρελαίου (περιλαμβάνεται το κόψιμο και η απομάκρυνσή του), σύνδεση του νέου λέβητα με το υπάρχον δίκτυο θέρμανσης μέσω υδραυλικού διαχωριστή κατάλληλων διατομών και χωρητικότητας για τη δημιουργία πρωτεύοντος και δευτερεύοντος κυκλώματος (περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υλικά όπως βάνες, κυκλοφορητής πρωτεύοντος κυκλώματος κτλ). Για την προστασία του λέβητα από το μαγνητίτη και τα φερτά υλικά του παλαιωμένου κυκλώματος θέρμανσης θα τοποθετηθεί μαγνητικό φίλτρο-διαχωριστής σωματιδίων κατάλληλης διατομής.
Αποξήλωση της υπάρχουσας καμινάδας και εγκατάσταση της νέας (όπου απαιτείται). Κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου και τροποποιήσεις του λεβητοστασίου σύμφωνα με τον Τεχνικό Κανονισμό .

6. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Θα περιλαμβάνονται:
Ηλεκτρολογική αποσύνδεση του υπάρχοντος λέβητα και σύνδεση του νέου, όπως και των κυκλοφορητών. Τροποποιήσεις του λεβητοστασίου σύμφωνα με τον Τεχνικό Κανονισμό.

7. ΜΕΛΕΤΗ ΑΕΡΙΟΥ
Θα εκπονηθεί η μελέτη φυσικού αερίου και θα κατατεθεί στην HENGAS. Συνολικά θα κατατεθούν τα παρακάτω:
● Έντυπο ανάθεσης εργασιών
● Μελέτη εσωτερικής εγκατάστασης
● Τεχνική έκθεση αερίου
● Πιστοποιητικό δοκιμής αντοχής και στεγανότητας
● Πιστοποιητικά υλικών και στοιχεία προσωπικού
● Πρόγραμμα λειτουργίας και συντήρησης
● Πιστοποιητικά ρύθμισης εξαρτημάτων και συσκευών
● Φύλλο ελέγχου συσκευών

8. ΕΝΑΥΣΗ-ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Με το πέρας των εργασιών θα γίνει η έναυση και οι τελικές ρυθμίσεις του λέβητα.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here