Δυσαρέσκεια από το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης για την ασαφή ενημέρωση των περιορισμών στην άθληση

0
226

Η ενημέρωση από την πολιτεία το απόγευμα της Τετάρτης (03/03) για επιπλέον περιοριστικά μέτρα μεταξύ άλλων και στον αθλητισμό λόγω της έξαρσης της πανδημίας του Κορωνοϊού, γέννησε το ερώτημα στην περιοχή μας και για το θέμα της λειτουργίας ή μη του ΔΑΚ Τρίπολης το επόμενο διάστημα.

Τα όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς χθες, αλλά και η αναφορά περί μη λειτουργίας των οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων πέρα πολύ συγκεκριμένων και ασαφών εξαιρέσεων οδήγησε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης το μεσημέρι (04/03) στην απόφαση της αναστολής λειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης, με την ανακοίνωση να αναφέρει: «Από το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης ανακοινώνεται η αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης, από σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00, σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ ΤΒ΄843/03-03-2021.».

Λίγο μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση με διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που αφορούν τον αθλητισμό. Διευκρινίσεις με αναφορές σε αποφάσεις που δεν περιλαμβάνοντας ή τουλάχιστον δεν αναφέρονταν με σαφήνεια στο ΦΕΚ που είχε προηγηθεί. Για παράδειγμα γινόταν λόγος για άθληση 1-4 ατόμων ή 2 ατόμων με προπονητή σε ατομικά αθλήματα ή μέγιστο αριθμό αθλούμενων μέχρι τα 50 άτομα σε στάδια.

 

Ηλίας Κούρος: «Να μας ενημερώσει με σαφήνεια η πολιτεία τη πρέπει να κάνουμε»

Η διευκρίνιση αυτή της ΓΓΑ μέσω συγκεκριμένης ανακοίνωσης αποτέλεσε αφορμή να επικοινωνήσει το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» για ακόμη μία φορά τις τελευταίες 24 ώρες με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Ηλία Κούρο, προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για το αν θα λειτουργήσει το ΔΑΚ Τρίπολης και με ποιους όρους. Η αλήθεια είναι πάντως ότι ανάλογες προσπάθειες κατέβαλε και το προσωπικό του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης τις προηγούμενες ώρες, προκειμένου να γνωρίζει με σαφήνεια για το αν πρέπει να προχωρήσει σε αναστολή ή μη της λειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης. Προσπάθειες με σχετική επικοινωνία με την ΓΓΑ αλλά και μελέτη διαδοχικά του ΦΕΚ με την αντίστοιχη ΚΥΑ και στη συνέχεια της διευκρίνησης από τη ΓΓΑ.

Στο αρχικό μας ερώτημα προς τον κ. Κούρο, του ζητήσαμε να μας πει τι ισχύει μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΓΓΑ και αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης για αναστολή λειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης, με την τοποθέτηση του να έχει ως εξής: «Εγώ θα πω ξεκινώντας την κουβέντα μας αυτή, ότι μας έχουν τρελάνει. Επιτέλους να καταλάβουν τι θέλουν αυτοί οι κύριοι και λέγοντας οτιδήποτε και εμείς μετά να λέμε και να ανακοινώνουμε άλλα τη μία ημέρα και άλλη την άλλη. Πρωί-πρωί σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) που πήγα στο Νομικό Πρόσωπο, ήδη είχα τυπώσει το ΦΕΚ από το σπίτι μου το τι ισχύει για τον αθλητισμό σε ότι αφορά τις περιοχές με «Βαθύ Κόκκινο». Εκεί αναφέρονταν για τον αθλητισμό κάποια πράγματα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά. Επιπλέον περιμέναμε το ΦΕΚ για να ενημερωθούμε για το περιεχόμενό του. Το ΦΕΚ μεταξύ άλλων ανέφερε καθαρά ότι προβλέπεται η άθληση 1-3 ατόμων σε ατομικά αθλήματα. Προσπαθούσαμε το πρωί να επικοινωνήσουμε με την ΓΓΑ για διευκρινήσεις χωρίς να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη. Μετά την ανακοίνωσή του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης για αναστολή λειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης, εκδόθηκε από τη ΓΓΑ διευκρινιστική ανακοίνωση. Μιλούσαν αρχικά για αναστολή εγκαταστάσεων. Τι αναστολή των οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων προβλέπεται στην ανακοίνωση της ΓΓΑ; Ποια αναστολή υπάρχει; Χθες μιλούσαν για αναστολή οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και έρχονται σήμερα και κάνουν λόγο για όριο 50 ατόμων στις εγκαταστάσεις, έως 4 άτομα στο Τένις, δηλαδή με λίγα λόγια πάμε πολύ πίσω. Τι θίγουν το θέμα με την αναστολή των εγκαταστάσεων; Να αφήσουν το στάδιο να λειτουργήσει σωστά. Έχουμε κανένα λόγο εμείς να κλείσουμε το στάδιο όταν οι υπάλληλοι δουλεύουν και την ίδια ώρα εμείς γινόμαστε κακοί στους συμπολίτες μας; Και ο κάθε συμπολίτης μας δικαιολογημένα να λέει, τι γίνεται στο Νομικό Πρόσωπο; Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση! Λυπάμαι που μιλάω κατά αυτό τον τρόπο, γιατί υπάρχει πρόβλημα.».

Τελικά στο αν θα έπρεπε η πολιτεία με μεγαλύτερη σαφήνεια να ενημερώσεις τους Δήμους και τους αρμόδιους Φορείς για το τι προβλέπεται να ισχύσει για τις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις , ο κ. Κούρος σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Εγώ θα έλεγα ότι πρώτα θα έπρεπε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αποφασίσει αναλυτικά για το τι προβλέπεται και να ξέρουμε κι εμείς εξ’ αρχής τι πρέπει να κάνουμε. Το ίδιο έγινε και την προηγούμενη φορά. Κλείνουμε το στάδιο, δεν το κλείνουμε… Πρέπει να το κλείσουμε, δεν το κλείνουμε… Φωνάζει ο κόσμος γιατί δεν πάμε να αθληθούμε. Έχω εγώ κανένα λόγο…; Ίσα-ίσα καλύτερα να είναι ανοιχτό το στάδιο για να πάει να περπατήσει ο κόσμος για να εκτονωθεί. Εγώ είμαι υπέρ του ανοίγματος του σταδίου ακόμη και για τα έως 50 άτομα που αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΑ. Αυτό που το αναφέρει το ΦΕΚ; Άρα δεν συμβαδίζει το ΦΕΚ με την ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού.».

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, είπε: «Από τη στιγμή που βιώνουμε στη χώρα μας και γενικότερα παγκοσμίως αυτή τη λαίλαπα που υπάρχει, θα πρέπει πρώτοι εμείς να είμαστε τυπικοί. Δεν μπορεί να είμαστε εμείς ανακόλουθοι. Έγινε αυτό σήμερα με την ανακοίνωση για αναστολή λειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης καθώς μιλούσαν για αναστολή αθλητικών εγκαταστάσεων. Όταν γίνεται αναφορά για αναστολή, το προσωπικό βγαίνει σε αναστολή και ακολουθούνται διάφορες διαδικασίες. Δηλαδή μας έφεραν τα πάνω-κάτω;».

 

Επαναλειτουργία του ΔΑΚ Τρίπολης από αύριο (05/03)

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, γιατί δεν μπορούμε πλέον να είμαστε σίγουροι τι άλλο μπορεί να αλλάξει και με βάσει τα όσα αναφέρονται στην διευκρινιστική ανακοίνωση της ΓΓΑ, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης, ανέφερε στο «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ», ότι το Νομικό Πρόσωπο θα προχωρήσει στην επαναλειτουργία του ΔΑΚ Τρίπολης (σήμερα το αθλητικό κέντρο είχε παραμείνει κλειστό).

Σχολιάζοντας γι’ αυτό θέμα ανέφερε: «Μετά τη διευκρινιστική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το στάδιο αύριο (σ.σ. Παρασκευή) θα λειτουργήσει κανονικότατα και ο κόσμος να βρει μια διέξοδο με το να πάει στο στάδιο να περπατήσει. Δεν είμαι κι εγώ αντίθετος από αυτό. Δεν μπορεί όμως να αναφέρονται άλλα στο ΦΕΚ, άλλα στην ανακοίνωση της ΓΓΑ, άλλα από εδώ και άλλα από εκεί και να μην ξέρουμε τι μας γίνεται. Ο κ. Χαρδαλιάς έλεγε άλλα πράγματα χθες. Τι αυστηρό είναι το lockdown σε περιοχές με «βαθύ κόκκινο»; Τις ίδιες αποφάσεις με αυτές του Νοεμβρίου διευκρινίζει η ΓΓΑ. Δηλαδή τι αλλάζει; Να πάνε στο στάδιο με τα πόδια ή το ποδήλατο και όχι με το αυτοκίνητο; Ο περιορισμός 50 ή 80 ατόμων στο ΦΕΚ δεν αναφερόταν πουθενά. Η ΓΓΑ πως το έβγαλε; Ασχολούμαστε από το πρωί με αυτό το θέμα.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here