Στο χώρο του στίβου της Τρίπολης, οι ρίψεις έχουν διαχρονικά φέρει σημαντικές επιτυχίες σε Πανελλαδικό επίπεδο διαχρονικά κατά το παρελθόν. Μάλιστα την περασμένη σεζόν οι αθλητές/τριες ρίψεων του ΓΣ Αρκαδίας, πέτυχαν Πανελλήνιες επιτυχίες με κατάκτηση μεταλλίων, ενώ είχαν συμμετοχή με την Εθνική ομάδα σε διεθνείς επίσημες διοργανώσεις.
Με τη σκληρή δουλειά που γίνεται καθημερινά, την όρεξη και διάθεση των αθλητών/τριών και των προπονητών όπως ο κ. Κώστας Δρακόπουλος, είναι δεδομένο ότι στο μέλλον θα έρθουν και νέες μεγάλες επιτυχίες. Την ίδια ώρα όμως οι συνθήκες στις οποίες προπονούνται οι αθλητές/τριες καθημερινά πολλές φορές είναι αντίξοες, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το βοηθητικό γήπεδο του ΔΑΚ Τρίπολης, εκεί όπου ουσιαστικά καθημερινά προπονούνται οι αθλητές/τριες ρίψεων της πόλης μας.
Εικόνες που αποτυπώνουν την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων όταν οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες. Εικόνες με λάσπη και νερά παντού και τις βαλβίδες γεμάτες με νερό τις οποίες θα πρέπει να καθαρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης οι αθλητές και οι προπονητές για να μπορούν να είναι ασφαλείς οι συνθήκες για την πραγματοποίηση βολών.
Ο υπεύθυνος προπονητής ρίψεων του ΓΣ Αρκαδίας, κ. Κώστας Δρακόπουλος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέδειξε το πρόβλημα μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις και με τις φωτογραφίες κάνει γνωστές τις συνθήκες στις οποίες οι αθλητές/τριες προπονούνται καθημερινά όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές.
Ο κ. Δρακόπουλος σχολίασε σε ανάρτησή του χαρακτηριστικά: «Εδώ κάνουν καθημερινά προπονήσεις οι αθλητές ρίψεων του ΓΣ Αρκαδίας, από τους οποίους τρεις είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας. Άραγε πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί η σωλήνα που τραβάει τα νερά από τις βαλβίδες και να μπει ένα υποτυπώδες στέγαστρο έτσι ώστε να μη βρέχονται και κρυώνουν τα παιδιά την ώρα της προπόνησης. Ποιος είναι υπεύθυνος για’ αυτό και πως θα διορθωθεί…;».
Στην Τρίπολη άλλωστε παραδοσιακά τους Χειμερινούς μήνες δεν είναι και πολλές οι καλές μετεωρολογικά ημέρες, την ώρα που οι αθλητές/τριες των ρίψεων αλλά και του στίβου γενικότερα δεν έχουν την πολυτέλεια να μην κάνουν προπονήσεις όταν ο καιρός δεν είναι καλός. Η προετοιμασία των αθλητών/τριων εν’ όψει της έναρξης της σεζόν στον κλασικό αθλητισμό είναι μακρά και ξεκινάει σταδιακά από τις αρχές του ημερολογιακού έτους, χωρίς να σημαίνει ότι το προηγούμενο διάστημα δεν διεξάγονται προπονήσεις χάνοντας επαφή με το άθλημα. Στο βοηθητικό γήπεδο του ΔΑΚ Τρίπολης δεν υπάρχει σημείο που να προστατεύει τους αθλητές από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες την ώρα των προπονήσεων. Δεν υπάρχει ένα στέγαστρο που να τους προστατεύει από τη βροχή στο σημείο όπου βρίσκεται ο πάγκος.
Παράλληλα πέρα από τα αρκετά προβλήματα που προκύπτουν στη διάρκεια της χρονιάς στο χώρο του βοηθητικού γηπέδου ρίψεων, αποτελεί πάγιο αίτημα δεκαετιών στην Αρκαδική πρωτεύουσα, από όλους όσους ασχολούνται ουσιαστικά με τον τοπικό κλασικό αθλητισμό, η δημιουργία ενός κλειστού προπονητηρίου. Μια υποδομή που θα επιτρέπει στους αθλητές/τριες να προπονούνται σε καλές συνθήκες, προστατευόμενοι από τη βροχή, το χιόνι και το κρύο και τις συνολικά αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Είναι πραγματικότητα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει συμβάλει στην βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε μεγάλο βαθμό στο ΔΑΚ Τρίπολης, όπως συνέβη τα τελευταίο διάστημα και στο χώρο του κεντρικού γηπέδου του στίβου, έγινε με το κλειστό γυμναστήριο και γίνεται προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη με το κλειστό κολυμβητήριο. Ωστόσο θα πρέπει να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις και σε όποιες άλλες λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις, υπάρχουν προβλήματα, με σκοπό οι συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας για τους αθλητές να γίνουν καλύτερες.