Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο γήπεδο Τεγέας και παραχωρήθηκε στο Δήμο Τρίπολης (+φωτό, vid)

0
261

Σε μια σημαντική ημέρα για τον αθλητισμό της περιοχής μας και ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής της Τεγέας, το μεσημέρι της Παρασκευής (04/06) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου της Επισκοπής Τεγέας. Μια εκδήλωση που ουσιαστικά σηματοδότησε το τέλος μιας μεγάλης περιόδου καθυστερήσεων μέχρι την διάθεση του ανακαινισμένου γηπέδου Τεγέας στους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε να περάσουν αρκετές δεκαετίες, μέχρι το συγκεκριμένο γήπεδο να αποκτήσει σύγχρονη μορφή για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων.

Στη σημερινή εκδήλωση παρουσία στις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις έδωσαν εκτός από τον Πρόεδρο του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έδωσαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος. Επίσης μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Δημήτρης Μακαρούνης και όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων. Στο ανακαινισμένο γήπεδο Τεγέας παραβρέθηκε ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας. Επίσης παρουσία και για Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους.

 

Υπογραφή και της σύμβασης παραχώρησης του γηπέδου στο Δήμο Τρίπολης

Αρχικά πραγματοποιήθηκε η τέλεση του αγιασμού των νέων εγκαταστάσεων του γηπέδου για να ακολουθήσει στη συνέχεια και η κοπή και της κορδέλας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν σύντομες ομιλίες από τους κ.κ. Αθανασόπουλο, Λαμπρόπουλο και Τζιούμη, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του γηπέδου της Τεγέας από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο στο Δήμο Τρίπολης για συνολική διάρκεια 25 χρόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις δεν εκμισθώνονται, αλλά παραχωρούνται χωρίς αντίτιμα με την προϋπόθεση όμως ο Δήμος Τρίπολης σε «βάθος» πενταετίας να προχωρήσει στην υλοποίηση των επιπρόσθετων παρεμβάσεων που προβλέπεται να γίνουν στο συγκεκριμένο χώρο, όπως η κατασκευή κερκίδων, βοηθητικών χώρων και καντίνας, η τοποθέτηση ταρτάν περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου για ανάπτυξη και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, η βελτίωση της προσβασιμότητας από την επαρχιακή οδό στο γήπεδο κ.α.

 

Αθανασόπουλος: «Σκοπός του Συνδέσμου η ενθάρρυνση του αθλητισμού»

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του συνδέσμου για υλοποίηση ενός αθλητικού χώρου όπως το γήπεδο Τεγέας που ήταν ένα όραμα αρκετών δεκαετιών. Ο κ. Αθανασόπουλος αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου, τόνισε ότι με δικά του έξοδα ο Τεγεατικός Σύνδεσμος βοήθησε στη διαμόρφωσε του χώρου περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου για την μελλοντική τοποθέτηση ταρτάν.

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασόπουλος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στην υλοποίηση του έργου και γνωστοποίησε ότι το γήπεδο παραχωρείται στο Δήμο, χωρίς κόστος με την προϋπόθεση υλοποίησης των μελλοντικών παρεμβάσεων στο γήπεδο από το Δήμο Τρίπολης.

 

Λαμπρόπουλος: «Σε εξέλιξη οι διαδικασίες και για άλλα έργα αθλητικής υποδομής»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος μίλησε για το έργο που παραδόθηκε, αναφέροντας ότι παραλείφθηκε από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή σε υψηλό βαθμό αποπεράτωσης, για να ολοκληρώσει τελικά το έργο με όλες ελλείψεις που υπήρχαν σύμφωνα τις προβλεπόμενες προδιαγραφές. Παράλληλα ο κ. Λαμπρόπουλος γνωστοποίησε ότι εγκρίθηκε το οριστικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το Ενωσιακό γήπεδο Νεστάνης. Το ίδιο συνέβη και την περασμένη εβδομάδα για το γήπεδο της Δημητσάνας και εντός του Καλοκαιριού αναμένονται εξελίξεις για τη β’ φάση του αθλητικού προγράμματος της Περιφέρειας.

 

Τζιούμης: «Σύντομα θα βελτιωθεί η εικόνα με την έλλειψη γηπέδων στο Δήμο μας»

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρθηκε με τη σειρά του στη σύμβαση με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο για την παραχώρηση του γηπέδου Τεγέας, αναγνωρίζοντας την υποχρέωση του Δήμου να πραγματοποιήσει μέσα στην προσεχή πενταετία για τις επιπλέον παρεμβάσεις στις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Τέλος αναγνώρισε την έλλειψη γηπέδων τη δεδομένη στιγμή, αλλά τόνισε ότι σύντομα θα αποτελεί γεγονός η αναβάθμιση και ολοκλήρωση ακόμη δύο γηπέδων (Ενωσιακό γήπεδο Νεστάνης, Γηπεδο Φιλικών), που θα βελτιώσουν τις συνθήκες για τους τοπικούς συλλόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here