Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Σταύρου Γεωργόπουλου για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν στην ΕΠΣ Αρκαδίας

0
318

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Σταύρος Γεωργόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης (DRT915.GR). Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας, παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο κ. Γεωργόπουλος μίλησε για όλες τις διοργανώσεις της ΕΠΣ Αρκαδίας και τα δεδομένα της νέας σεζόν, για τις Μικτές ομάδες αλλά και τα πρωταθλήματα υποδομής, ενώ έκανε λόγω και για τις αθλητικές υποδομές στο Νομό και ειδικότερα στη Μαντινεία αλλά και στις εξελίξεις για τα γήπεδα ου είτε βρίσκεται η ανακατασκευή τους σε εξέλιξη, είτε αναμένονται σημαντικές παρεμβάσεις.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο κ. Σταύρος Γεωργόπουλος στο DRT915.GR, έχουν ως εξής:

Έγινε τις προηγούμενες ημέρες ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της ΕΠΣ Αρκαδίας για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε; Θετικό το πρόσημο;

Ήταν θετικό το πρόσημο αφού όλες οι ομάδες ψήφισαν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Συζητήσαμε ελεύθερα με τους εκπροσώπους των σωματείων προκειμένου να μας καταθέσουν κάποιες προτάσεις που έχουν να κάνουν με τη διεξαγωγή των επίσημων διοργανώσεων της ΕΠΣ Αρκαδίας τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Είχαμε τον υποβιβασμό του Παναρκαδικού ΑΟ και του Ερμή Μελιγούς τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, με την Αρκαδία πλην της γυναικείας ομάδας του Άρη Τρίπολης, να μένει χωρίς άλλο εκπρόσωπο. Πλήγμα για το Αρκαδικό ποδόσφαιρο το γεγονός αυτό;

Το θεωρώ μεγάλο πλήγμα και είμαστε πολύ στενοχωρημένοι στην Ένωση που το Αρκαδικό ποδόσφαιρο δεν εκπροσωπείται στις Εθνικές κατηγορίες από κάποια ομάδα. Εννοείται ότι εμείς ως Εκτελεστικής Επιτροπή της ΕΠΣ Αρκαδίας, ότι μας ζήτησαν προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε. Για κάποιο λόγο η χρονιά δεν εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε, έπεσαν και αυτή τη στιγμή, υπάρχει μεγάλη δυσκολία να ανέβει ξανά Αρκαδικό σωματείο, γιατί δυσκολεύει η προσπάθεια με τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ.

Αν και ελπίζαμε ότι έστω στο τέλος η μία από τις δύο ομάδες τουλάχιστον θα τα κατάφερνε, δεν συνέβη αυτό και ήταν κάτι ιδιαίτερα στενάχωρο για όλους.

Αναδιοργάνωση σε ότι αφορά το θεσμό των Μικτών ομάδων τη χρονιά που έκλεισε με τις εντυπώσεις συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια να είναι θετικές. Τα στελέχη της ΕΠΣ Αρκαδίας πόσο ικανοποιημένοι είστε;

Είμαστε ένα χρόνο στη διοίκηση της ΕΠΣ Αρκαδίας και από την πρώτη στιγμή είπαμε να δώσουμε βάσει στις Μικτές ομάδες και στις μικρές ηλικίες. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το παιδικό πρωτάθλημα και από εκεί και μετά τα Ενωσιακά μας πρωταθλήματα. Εννοείται ότι φέτος τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένα που αγωνίστηκαν στις Ενωσιακές ομάδες. Βέβαια αυτό μας το μετέφεραν όλες οι ομάδες που είχαν τα παιδιά αυτά στις τάξεις τους. Υπήρξε οργάνωση και αγωνιστική προετοιμασία με επαγγελματική νοοτροπία. Τα παιδιά χαίρονταν να παίξουν ποδόσφαιρο με τις Μικτές ομάδες. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.

Μάλιστα ήδη 2-3 παιδιά από το Νομό Αρκαδίας έκαναν και μεταγραφές σε ομάδες Super League 1. Ο Αστέρας Τρίπολης νομίζω πήρε δύο παιδιά και ήδη μιλάνε δύο ακόμη παιδιά με μεγάλες ομάδες της Super League 1.

Πάμε και στη νέα χρονιά μετά και τα όσα ενδιαφέροντα ειπώθηκαν στη χθεσινή ΓΣ. Καταρχάς σε ότι αφορά την Α’ τοπική κατηγορία που αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική, πάμε σε ενιαίο όμιλο;

Τη νέα χρονιά θα πάμε σε ενιαίο όμιλο. Ήδη από πέρυσι έγινε ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα και γι’ αυτό πάμε και φέτος σ’ ένα ενιαίο πρωτάθλημα ευελπιστώντας σε ακόμη καλύτερη σεζόν. Ήδη οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Γ’ Εθνική, είναι ισχυρές και θα δυναμώσουν και άλλο το πρωτάθλημα. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλύτερο και δυνατότερο πρωτάθλημα, με βάσει το επίπεδο του Νομού μας.

Θα υπάρξουν ενδεχομένως εμβόλιμες αγωνιστικές λόγω της συμμετοχής τη νέα σεζόν στο Α’ τοπικό αρκετών ομάδων;

Εάν έχουμε κάποια θέματα με διακοπή αγωνιστικής δράσης για οποιοδήποτε λόγο, δεν αποκλείεται να γίνει και κάποια εμβόλιμη. Ένα θέμα που μας δυσκολεύει είναι πάντως το κομμάτι της διαιτησίας, αφού οι διαιτητές αρχίζουν να λιγοστεύουν και σ’ αυτό χρειαζόμαστε ανταπόκριση και στήριξη από όλο το χώρο του ποδοσφαίρου, ως προς την ανάδειξη νέων παιδιών.

Για την β’ τοπική κατηγορία να αναμένουμε το ίδιο σύστημα διεξαγωγής;

Θα πραγματοποιηθεί και εδώ το πρωτάθλημα και φέτος σ’ έναν ενιαίο όμιλο. Αυτή τη στιγμή είναι και πάλι λίγες οι ομάδες. Θα δούμε πρώτα πόσες θα είναι οι δηλώσεις συμμετοχής, προκειμένου να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό και απ’ ότι φαίνεται θα πάμε και πάλι σε τρεις γύρους για να έχουν οι συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές αρκετά παιχνίδια. Έγινε ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη κατηγορία, τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Ευελπιστούμε να είναι ακόμη καλύτερο πρωτάθλημα του χρόνου. Παράλληλα ήταν και ικανοποιητικά μικρός ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών των ομάδων. Θα είναι πιστεύουμε ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας την οποία τη μεθεπόμενη χρονιά θα φτιάξουμε με περισσότερες ομάδες.

Για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αρκαδίας, προβλέπεται κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή; Σκέφτεστε έστω και δοκιμαστικά να διοργανώσετε κάποιο μικρότερο ηλικιακό πρωτάθλημα στο άμεσο μέλλον;

Ξεκινάμε από τις πολύ μικρές ηλικίες. Κάναμε ένα πολύ ωραίο τουρνουά Κ12 με δέκα ομάδες στην Τρίπολη με περίπου 200 παιδιά. Είδαμε πολλά χαρούμενα πρόσωπα και μεγάλη ανταπόκριση από τις ομάδες και από του χρόνου πιστεύουμε ότι θα διεξάγεται 3-4 φορές το χρόνο. Σε επίπεδο διεξαγωγής τουρνουά σε πρώτη φάση γιατί πρωτάθλημα Κ12 είναι δύσκολο να γίνει αυτή τη στιγμή στο Νομό μας.

Από εκεί και πέρα θα διεξαχθεί το παιδικό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών στις ηλικίες γεννημένες το ’98 και το ’99 κατά πάσα πιθανότητα. Περιμένουμε τις τελευταίες οδηγίες της ΕΠΟ για να δούμε πως θα είναι τα Ενωσιακά πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. Ταυτόχρονα θα αναπροσαρμόσουμε τις δικές μας ηλικίες σ’ αυτή την οδηγία, για τα παιδιά που θα μπουν στις Ενωσιακές ομάδες, προκειμένου να έχουν αγωνιστικότητα και να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα αυτό και από εκεί να αναδειχθούν τα καινούρια ταλέντα του Νομού μας.

Για τις ανόδους και υποβιβασμούς να πούμε δυο λόγια για το τι θα ισχύει τη νέα σεζόν;

Από την Α’ τοπική κατηγορία της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου θα πέσουν στην Β’ τοπική κατηγορία τρεις ομάδες, στην περίπτωση που δεν ανέβει κάποια ομάδα στην Γ’ Εθνική κατηγορία και θα ανέβει μία ομάδα από την Β’ τοπική κατηγορία. Κι αυτό για να αυξήσουμε λίγο τις ομάδες της Β’ τοπικής κατηγορίας.

Στην περίπτωση που η πρωταθλήτρια Αρκαδίας ανέβει στην Γ’ Εθνική κατηγορία, τότε από την Α’ τοπική κατηγορία θα υποβιβαστούν και πάλι τρεις ομάδες και θα ανέβουν από την Β’ τοπική κατηγορία δύο ομάδες.

Σχετικά με τους ηλικιακούς περιορισμούς τη νέα χρονιά, τι να περιμένουμε σε ότι αφορά την α’ και β’ τοπική κατηγορία;

Στην Α’ τοπική κατηγορία υπάρχει ένας περιορισμός που προβλέπει τη συμμετοχή σε κάθε ομάδα ενός ποδοσφαιριστή άνω των 40 ετών, καθώς έχουμε κάποια μεγάλα παιδιά που υπερβολικά αγαπούν το ποδόσφαιρο και δεν θέλουμε να τους το κόψουμε. Στην Β’ τοπική κατηγορία δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ποδοσφαιριστές άνω των 38 ετών. Κι αυτό για να βλέπουμε ποιο νέα παιδιά στα γήπεδα.

Έγινε αναφορά και στην πιστή τήρηση της νέα σεζόν των περιορισμών σε ότι αφορά τους προπονητές και παράγοντες των ομάδων. Τι θα ισχύει πλέον από τη νέα σεζόν;

Να ξέρετε ότι ο κανονισμός της ΕΠΟ που ισχύει στις περισσότερες Ενώσεις, στην Α’ τοπική κατηγορία υποχρεώνει τους προπονητές να έχουν UEFA-A ή UEFA-B. Εμείς σαν ΕΠΣ Αρκαδίας κατ’ εξαίρεση τα τελευταία 1-2 χρόνια ζητάμε να έχουν δικαίωμα να κοουτσάρουν στην Α’ τοπική κατηγορία και προπονητές με UEFA-C, διότι δεν έχουμε μεγάλο αριθμό προπονητών στο Νομό. Ήδη τη νέα σεζόν θα κάνουμε νέα σχολή προπονητών μέχρι τον Σεπτέμβριο και πάλι για UEFA-C το οποίο είχε γίνει και πριν δύο χρόνια, για να συμπληρωθούν και άλλα άτομα σε προπονητές και μετά θα κάνουμε τη σχολή UEFA-B για να μπορούν στην Αρκαδία να υπάρξουν και νέοι προπονητές. Κατ’ εξαίρεση θα δώσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής προπονητών με UEFA-C στην Α’ τοπική κατηγορία και τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά θα είμαστε αυστηροί στο να έχουν όλες ομάδες πλέον προπονητή με UEFA-C.

Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να έχουμε παιδιά 14-15 ετών να παίζουν ποδόσφαιρο στην Α’ κατηγορία και να μην έχουν διπλωματούχους προπονητές. Αυτό είναι πολύ σοβαρό.

Αυστηροποίηση θα έχουμε και στο πειθαρχικό κομμάτι σε επίπεδο καρτών. Έτσι δεν είναι;

Πλέον επαναφέρουμε πιο αυστηρούς όρους από τη νέα σεζόν σε ότι αφορά το θέμα των καρτών. Ήδη από τη νέα σεζόν θα ξεκινήσουν να μετράνε οι κίτρινες κάρτες κανονικά. Διότι όσο δεν μετρούσαν οι κίτρινες κάρτες, παρατηρήσαμε ότι οι ποδοσφαιριστές ήταν πιο ελεύθεροι στην εφαρμογή περισσότερων παραβάσεων και πιο σκληρού παιχνιδιού. Σκοπός οι ποδοσφαιριστές να είναι πιο πειθαρχημένοι σ’ αυτό το κομμάτι.

Θα υπάρξει αυστηρότερη στάση και σε πειθαρχικά παραπτώματα κατά ποδοσφαιριστών, παραγόντων και σωματείων από τη νέα σεζόν;

Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στον πειθαρχικό κώδικα και ήδη έχουμε ενημερώσει τα σωματεία γι’ αυτό στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης. Ήδη θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Δεν επιτρέπεται στη σημερινή εποχή, να παρατηρούνται άσχημες συμπεριφορές προς αντιπάλους, αξιωματούχους αγώνα, αντίπαλους προπονητές ή παράγοντες. Σ’ αυτό θα είμαστε πολύ αυστηροί και θα το διαπιστώσουν στη διάρκεια της χρονιάς, καθώς όποιος δεν θέλει να συμβιβαστεί με τους νέους κανόνες, δεν θα έχει θέση στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου.

Σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα των γηπέδων με τα σημερινά δεδομένα, θα υπάρξει πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή των επίσημων διοργανώσεων της ΕΠΣ Αρκαδίας;

Εκεί που περιμέναμε φέτος το Καλοκαίρι να είμαστε λίγο πιο άνετοι, καθώς από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου  νομίζω ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια, δεν έγιναν οι χρηματοδοτήσεις αυτές που θα περιμέναμε από τα αρμόδια Υπουργεία και κόλλησαν λίγο τα προγραμματισμένα έργα σε γήπεδα. Αυτή τη στιγμή ανακοινώθηκε για το γήπεδο Φιλικών «Αναστάσιος Μουκάκης» η εξασφάλιση των χρημάτων και θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο. Αν δημοπρατηθεί το γήπεδο εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει παραδοθεί.

Απαγορευτικό να ξεκινήσει το έργο της αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο γήπεδο Φιλικών κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των τοπικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Νομίζω ότι θα είναι πολύ κακό γιατί δεν θα υπάρχουν γήπεδα για τις ομάδες να αγωνιστούν, αλλά αν χρειαστεί έναν μήνα για κάποιο λόγο να παραδοθεί με το έργο να προχωράει, θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε από τον ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης και το γήπεδο του ΔΑΚ Τρίπολης για το διάστημα που δεν θα έχει ακόμη ολοκληρωθεί το έργο του γηπέδου Φιλικών ή κάποια γήπεδα που υπάρχουν στη Μαντινεία. Δεν μας παίρνει να μην ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα ή να το ξεκινήσουμε πιο αργά.

Τι συμβαίνει με το γήπεδο του ΔΑΚ Τρίπολης και δεν μπαίνει στη διαδικασία κάποια από τις ομάδες να το χρησιμοποιήσει ως έδρα; Που είναι το κόλλημα που δεν επιτρέπει ίσως το γήπεδο του ΔΑΚ Τρίπολης να χρησιμοποιείται για κάποια επίσημα παιχνίδια στη διάρκεια της χρονιάς;

Από τη στιγμή που πέρυσι καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε με τα γήπεδα που υπήρχαν χωρίς το ΔΑΚ Τρίπολης, δεν είχαμε σοβαρό πρόβλημα στο να πραγματοποιηθούν ομαλά τα πρωταθλήματα. Αν δούμε όμως ότι και το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης καταλάβει ότι το γήπεδο δεν θα γίνει Κάρτοβα, θα καταλάβει ότι δεν έχουμε που να κάνουμε αγώνα. Και αν δεν έχουμε που να πραγματοποιήσουμε τους αγώνες, δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Ευελπιστούμε ότι το έργα αντικατάστασης του γηπέδου Φιλικών θα ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της σεζόν και δεν θα φτάσουμε σε σημείο να έχουμε ανάγκη τη χρήση του γηπέδου στο ΔΑΚ Τρίπολης.

Έχει τεθεί στο τραπέζι και από πλευράς του Δήμου Τρίπολης να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίηση και του γηπέδου Παναρκαδικού για 1-2 επιπλέον αγώνες την εβδομάδα;

Δεν είμαι σε θέση με μιλήσω για το γήπεδο του Παναρκαδικού. Είναι Δημοτικό απ’ ότι γνωρίζω το γήπεδο αλλά βέβαια τον πρώτο λόγο τον έχει ο Παναρκαδικός. Τώρα όσο είναι καλός ο καιρός στην αρχή και μέχρι να τελειώσει το γήπεδο της Κάρτσοβας θα μπορούσαν να διεξαχθούν μερικά παιχνίδια, γιατί απ’ ότι γνωρίζω δεν μπορούν να αγωνιστούν αρκετές ομάδες λόγω του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο γήπεδο διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα.

Σχετικά με το ενωσιακό γήπεδο της Νεστάνης, τι δεδομένα έχουμε αυτή τη στιγμή; Βλέπουμε ότι προχωρούν τα έργα αλλά τι δεδομένα έχουμε μέχρι στιγμής;

Ήδη η πιο σοβαρή δουλειά έχει γίνει. Έπεσαν όλα τα θεμέλια και τα τσιμέντα με την «τετραγωνοποίηση» του αγωνιστικού χώρου, απ’ ότι συζητάμε με τον εργολάβο ήδη παίρνει και αυτός τα χρήματά από τα πρώτα έξοδα που έχει δαπανήσει για το έργο. Πιστεύουμε ότι μέσα στον Ιούλιο θα έχει παραδώσει το έργο, σε ότι αφορά τον αγωνιστικό χώρο.

Από εκεί και μετά είμαστε σε συζητήσεις με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δεύτερη μελέτη, η οποία πιστεύω ότι θα χρηματοδοτηθεί γρήγορα, ώστε να αναλάβουμε το δεύτερο έργο που θα είναι οι κερκίδες, ο φωτισμός και τα αποδυτήρια.

Πότε αναμένουμε την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων της ΕΠΣ Αρκαδίας;

Αρχές Σεπτέμβριου όπως πάντα παραδοσιακά ξεκινάει το Κύπελλο Αρκαδίας. Μέσα Σεπτεμβρίου πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα κάνουμε έναν αγώνα Super Cup, που είχαμε εντάξει στην προκήρυξη, μεταξύ του Πρωταθλητή Πανθυρεατικού ΑΟ και του Κυπελλούχου Αρκαδίας Ερμή Μελιγούς. Το Κύπελλο Αρκαδίας ξεκινάει περί της 9 Σεπτεμβρίου, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το Α’ τοπικό και το πρωτάθλημα της β’ τοπικής κατηγορίας θα διεξαχθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Τέλος σε ότι αφορά τις ομάδες και την αναγνώρισή τους από τη ΓΓΑ και την ένταξή τους στο Μητρωό Αθλητικών Σωματείων, τι ισχύει;

Αυτή τη στιγμή 18 σωματεία είναι εντάξει με την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Τρία-τέσσερα σωματεία που δεν έχουν αναγνωριστεί, βρίσκονται στις διαδικασίες να εγγραφούν. Μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί παράταση γι’ αυτό το θέμα και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχει την οδηγία ότι δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στα επίσημα πρωταθλήματα. Από εκεί και μετά αν η ΕΠΟ βρει κάποια λύση με τη ΓΓΑ και δοθεί κάποια παράταση είναι άλλο κομμάτι. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here