Ενημέρωση ΕΟΚ για τους λόγους αποκλεισμού αρκετών σωματείων από τον εκλογικό κατάλογο

0
132

Οι αρχαιρεσίες της ΕΟΚ πλησιάζουν και ενδεχομένως πολλοί σύλλογοι να εξέφρασαν τις τελευταίες ημέρες την απορία τους για τους λόγους που δεν περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους της Ομοσπονδίας (της δυνατότητάς τους πιο απλά να ψηφίσουν). Η ΕΟΚ φρόντισε να εκδόσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ο λόγος που έχουν έχουν αποκλειστεί από τους εκλογικούς καταλόγους αρκετοί σύλλογοι δεν είναι απόφαση της ΕΟΚ, αλλά της ΓΓΑ που δεν επιτρέπει το εκλογικό δικαίωμα σε όσους συλλόγους δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με την υπ΄ αριθμ. 216/16-3-2016 απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ε.Ο.Κ. έκανε γνωστό ότι όσα αθλητικά σωματεία δεν περιλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο των σωματείων πού έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τακτική Γενική Συνέλευση και στις Αρχαιρεσίες της Ε.Ο.Κ. για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. αυτής, που πρόκειται να διεξαχθούν στις 28 Μαρτίου 2021, αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (ΦΕΚ Α΄ 148).».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης διαφωνεί κάθετα για την ενέργεια της ΓΓΑ να αποκλείσει σωματεία από τους εκλογικούς καταλόγους που δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Παράλληλα σημειώνεται ότι από το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει γίνει ξεκάθαρο μεταξύ άλλων εδώ και μήνες, ότι αθλητικά σωματεία που δεν θα έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και κατ’ επέκταση δεν είναι αναγνωρισμένα από τη ΓΓΑ, μεταξύ άλλων δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και κατ’ επέκταση της συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here