«Ενστάσεις» κατά ΓΓΑ, ΕΠΟ και ΕΠΣ Αρκαδίας από τον Παναρκαδικό για την αναβολή αγώνων

0
440

Φαίνεται ότι το «περίπλοκο» ζήτημα που έχει προκύψει με το σχετικό έγγραφό της ΓΓΑ περί μη δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων και χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων από αθλητικά σωματεία που έχουν εκκρεμότητες με την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, έχει αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις σε τοπικά σωματεία.

Ο Παναρκαδικός συγκεκριμένα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τις «ενστάσεις» της για την απόφαση της ΕΠΣ Αρκαδίας αλλά και της ΕΠΟ να αναβάλει αγώνες του Κυπέλλου Αρκαδίας, αλλά και την πρεμιέρα στο α’ τοπικό. Παράλληλα εκφράζει τις «ενστάσεις» της και κατά της ΓΓΑ η οποία δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση με αναφορά στα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες.

Τέλος ο Παναρκαδικός εκφράζει την απορία του για το λόγο που σωματεία που έχουν εξασφαλίσει εγκαίρως την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, δεν έχουν δυνατότητα να αγωνιστούν. Μάλιστα το ΔΣ του συλλόγου της Τρίπολης κοινοποίησε και όλα τα σχετικά έγγραφά που αποδεικνύουν την έγκαιρη έγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναρκαδικού, αναφέρει:

«Με έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις επίσημες ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του αρμόδιου Υπουργού αλλά και της Ε.Π.Σ. Αρκαδίας σχετικά με την αναβολή έναρξης των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και (ορισμένων!) αγώνων κυπέλλου.

Επειδή ο Παναρκαδικός Α.Ο. Τρίπολης έχει έγκαιρα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και έχει εγγραφεί επίσημα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων για το 2022, πληρώνοντας και τα σχετικά παράβολα, ρωτά όλους τους αρμόδιους φορείς και τους καλεί να απαντήσουν για τους λόγους  αυτής της ταλαιπωρίας που υφίστανται αδικαιολόγητα δεκάδες Σωματεία στην Αρκαδία και εκατοντάδες Σωματεία σε όλη την Ελλάδα με την ξαφνική απόφαση αναβολής των αγώνων μία εβδομάδα πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Παράλληλα ζητά εξηγήσεις από την Ε.Π.Σ. Αρκαδίας για την κατά περίπτωση αναβολής αγώνων κυπέλλου στην Αρκαδία. Αναρωτιόμαστε κύριοι της Ε.Π.Σ. Αρκαδίας οι Νόμοι και οι αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων δεν ισχύουν για όλα τα Σωματεία;

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η απόφαση αναβολής των αγώνων έναρξης των πρωταθλημάτων δεν ισχύει για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Επικράτειας με αποτέλεσμα σε άλλους Νομούς τα πρωταθλήματα και οι αγώνες κυπέλλου να διεξάγονται μέχρι στιγμής κανονικά.

Αν ισχύει αυτό με ποια λογική και με ποια κριτήρια η Ε.Π.Σ. Αρκαδίας αποφάσισε υπέρ της επ’ αορίστου αναβολής έναρξης των τοπικών πρωταθλημάτων: Γνωρίζουν οι κύριοι της Ένωσης ότι τα Σωματεία έχουν κάνει τον προϋπολογισμό τους για τη φετινή χρονιά και αυτός κινδυνεύει να ακυρωθεί με τέτοιου είδους αποφάσεις;

Αν η Γ.Γ.Α. ήθελε να είναι δίκαια και αντικειμενική θα έπρεπε να έχει ήδη ανακοινώσει τα Σωματεία που έχουν γραφτεί στο Μητρώο και τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν χωρίς τα Σωματεία που δεν είναι τυπικά εντάξει. Καλούμε λοιπόν την Ε.Π.Σ. Αρκαδίας να ανακοινώσει ποια είναι αυτά τα Σωματεία και να μην αφήνει να δημιουργούνται παρεξηγήσεις και παρερμηνείες για τα Νόμιμα λειτουργούντα Σωματεία όπως είναι το δικό μας.

Τέλος σχετικά με τους γνωστούς ανώνυμους συντάκτες σχολίων που προσπαθούν εργολαβικά να δημιουργήσουν εντυπώσεις εις βάρος της ομάδας μας, κάτω από το δελτίο τύπου επισυνάπτουμε όλα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Παναρκαδικός; Α.Ο. είναι από τις πρώτες ομάδες της Αρκαδίας που εξασφάλισαν την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό Μητρώο της Γ.Γ.Α. και μάλιστα από την 1η Αυγούστου 2022 δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here