Εντυπωσιακή η Τόκα του ΓΣ Αρκαδίας στο Zagori Mountain Running

0
241

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε ο 10ος επετειακός αγώνας, Zagori Mountain Running. Τα 46 μοναδικά χωριά του Ζαγορίου, σκαρφαλωμένα σε απόκρημνες πλαγιές, με τα εντυπωσιακά πέτρινα αρχοντικά, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα τοξωτά γεφύρια και το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, συνέθεσαν το μαγευτικό τοπίο του αγώνα.

Περισσότεροι από 2.600 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από 27 χώρες, βρέθηκαν στην Ήπειρο, στις 23-25 Ιουλίου 2021, για τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος, το Zagori Mountain Running, που διεξήχθη με απόλυτη ασφάλεια και με ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, παρουσία του Υφυπουργού Αρμόδιου για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, κ. Γιώργου Αμυρά. Η διοργάνωση ανέδειξε την αθλητική, τουριστική και πολιτιστική πλευρά της περιοχής, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 12.500 επισκέπτες, με την πληρότητα των καταλυμάτων στα Ζαγοροχώρια να αγγίζει το 100%, την περίοδο των αγώνων.

Με αγώνες των 80χλμ, των 44χλμ, των 21χλμ και των 10χλμ ολοκληρώθηκε ο επετειακός αυτός άθλος στα βουνά της Πίνδου.

Εντυπωσιακή στην επιστροφή της στους αγώνες δρόμου και βουνού ήταν η αθλήτρια του ΓΣ Αρκαδίας Παναγιώτα Τόκα από την Αρχαία Ολυμπία, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στον αγώνα των 10χλμ του όρους Τύμφη και με το χρόνο ρεκόρ των 51 λεπτών πραγματοποίησε νέο ατομικό ρεκόρ επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και ταυτόχρονα ανέβασε τον ΓΣ Αρκαδίας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ενός τόσο σπουδαίου αγώνα.

Στο αγώνα επίσης συμμετείχε και ο έτερος αθλητής αποστάσεων του ΓΣ Αρκαδίας Θάνος Χουλιάρας ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 10χλμ σε 1:17, με τη γενική κατάταξη να την βρίσκει ψηλά στον πίνακα ως Νο 120 στους 573 συμμετέχοντες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here