Εντυπωσιακός ο απολογισμός το 2021 για την Κάλλια Πολυχρονοπούλου (+φωτό)

0
339

Εντυπωσιακός χαρακτηρίζεται χαρακτηρίζεται ο έως τώρα απολογισμός για το 2021 σε ότι αφορά την πολύπειρη αθλήτρια ποδηλασίας, Κάλλια Πολυχρονοπούλου, καθώς σε έως τώρα τέσσερις αγώνες στους οποίους έχει αγωνιστεί για την κατηγορία Μάστερ Γυναικών, έχει συνολικά ισάριθμες πρωτιές! Πρώτες θέσεις για τον αγώνα αντοχής της Νεμέας, για τον αγώνα αντοχής της Τρίπολης, αλλά για τους αγώνες ατομικής χρονομέτρησης και αντοχής της Χαλκίδας, τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικότερα μετά από ένα ψυχολογικά φορτισμένο χειμώνα για την ίδια και ξεπερνώντας ένα πρόβλημα υγείας που την ταλαιπώρησε αρκετό καιρό, αποφάσισε να αγωνιστεί για τη φετινή περίοδο στην κατηγορία Μάστερ Γυναικών. Ξεκίνησε δειλά με μηδενικά αγωνιστικά, αλλά πάρα πολλά προπονητικά χιλιόμετρα στα πόδια της, από τον αγώνα αντοχής 70 χλμ στη Νεμέα στις 6 Ιουνίου 2021. Ο αγώνας αυτός γνώριμος, αλλά «σταθμός» στην ποδηλατική της πορεία αφού παλιότερα είχε άσχημη πτώση με σοβαρό τραυματισμό, στέφθηκε με επιτυχία καθώς κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία της.

Ενάμιση μήνα αργότερα, στις 25 Ιουλίου, η επιτυχία συνεχίστηκε στον αγώνα αντοχής 72 χλμ του Γύρου Τρίπολης, όπου και εδώ κατάφερε να περάσει πρώτη τη γραμμή τερματισμού στην κατηγορία Μαστερ Γυναικών, παρόλο που κατά τη διάρκεια του αγώνα, ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία λόγω αφυδάτωσης.

Ο επόμενος στόχος της Κάλλιας Πολυχρονοπούλου ήταν ο διήμερος αγώνας στη Χαλκίδα με πρώτο το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης 15χλμ στις 11 Σεπτεμβρίου και αμέσως την επόμενη ημέρα τον αγώνα αντοχής 75χλμ. Οι δύο αυτοί αγώνες στέφθηκαν επίσης με διπλή επιτυχία αφού και πάλι κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση και στους δύο αυτούς αγώνες.

Συγκεκριμένα, στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, στη Χαλκίδα, παρ’ όλο που οι συμμέτοχες στις Μάστερ Γυναίκες ήταν ελάχιστες, αποφάσισε να αγωνιστεί για να βάλει ένταση και επιπλέον αγωνιστικά χιλιόμετρα στα πόδια της, χωρίς να την προβληματίσει όπως χαρακτηριστικά μας είπε η κούραση για τον αγώνα της επόμενης ημέρας στον αγώνα της αντοχής. Επίσης ήταν μια καλή ευκαιρία να τεστάρει τον εξοπλισμό της σε συνθήκες αγώνα, κάτι που θα την βοηθήσει πολύ μελλοντικά.

Στον αγώνα αντοχής, σε μια πολύ απαιτητική και δύσκολη διαδρομή 75 χιλιομέτρων παντελώς άγνωστη για την ίδια,   κατάφερε να πλασαριστεί από την αρχή του αγώνα στην πρώτη θέση των Μαστερ Γυναικών, δεν είχε καμία ατυχία, όλα πήγαν κατ’ ευχή και κατάφερε για άλλη μια φορά να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία της!

 

Επόμενοι στόχοι η ανάβαση Φυλής και η 11η συμμετοχή σε Σπαρτακιάδα

Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» ρώτησε την Κάλλια Πολυχρονοπούλου μετά το 4/4 σε πρωτιές στους έως τώρα αγώνες της μέσα στο 2021, ποιοι είναι οι επόμενοί της στόχοι. Η ίδια μας τόνισε ότι επόμενος στόχος της είναι στις 26 Σεπτεμβρίου ο αγώνας αντοχής Ανάβαση Φυλής και αμέσως μετά η Σπαρτακιάδα στις 2 Οκτωβρίου, όπου αν όλα πάνε καλά, θα είναι η 11η για την ίδια!

Παράλληλα εύχεται να έρθουν στο κοντρόλ της Τρίπολης και οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας του Π.Ο. Τριπολης όπου και προπονώ, για να την εμψυχώσουν! «Οι αθλητές των ακαδημιών χρειάζονται εκτός από προπονητή, και ζωντανά πρότυπα και στόχος μας είναι στον Π. Ο. Τρίπολης, να μπορούμε εμείς οι μεγαλύτεροι, προπονητές – αθλητές να τους δίνουμε την έμπνευση και το κίνητρο που χρειάζονται για να συνεχίσουν!» ήταν το χαρακτηριστικό της σχόλιο.

Η Κάλλια Πολυχρονοπούλου δεν παρέλειψε κλείνοντας να ευχαριστήσει κάποιους ανθρώπους που χωρίς τη βοήθειά τους, δεν θα είχε καταφέρει αυτή την τρομερή χρονιά φέτος, τουλάχιστον μέχρι τη δεδομένη στιγμή. Στην ερώτηση για το που πάει το μυαλό της σε ότι αφορά πρόσωπα που τη βοήθησαν το τελευταίο διάστημα, ώστε να επανέλθει δυναμικά στην αγωνιστική δράση, αλλά και να ασχολείται καθημερινά με τη μεγάλη της αγάπη που είναι η ποδηλασία, η ίδια μας είπε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ τον κ. Γιάννη Μάγκλαρη, τον κ. Χάρη Χαρίτο και όλο το επιτελείο του Π.Ο. Τρίπολης για την ευκαιρία που μου έδωσαν να μεταφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στην Ακαδημία μικρών αθλητών και για κάθε βοήθεια που μου παρέχουν. Την οικογένεια μου που ακόμα, μετά από τόοοοοοοοοοοοοσα  χρόνια στέκεται «βράχος» δίπλα μου και στηρίζει τις αποφάσεις μου! Την ΠΕΠΑ, Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών για την τεράστια αγκαλιά τους. Τον κ. Παντελή Αϊβατίδη και τον Ο.Φ.Ν Ιωνίας, την ομάδα για την οποία αγωνίζομαι επίσημα. Την κα. Αγγελική Σκούμπα για τις προπονητικές συμβουλές της, διότι και εγώ ως αθλήτρια χρειάζομαι προπονητή. Τους φίλους και γνωστούς που με εμψυχώνουν. Τέλος οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο γιατρό που με βοήθησε να ξεπεράσω το πρόβλημα της υγείας  μου και στάθηκε δίπλα μου σαν αδελφος τον Dc. Γεώργιο Σαμαρτζή, ενδοκρινολόγο.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here