Εξόρμηση και κοπή πίτας στην Αλωνίσταινα για τον ΣΑΟΟ

0
89

Την περασμένη Κυριακή (22/01) ο ΣΑΟΟ με την παρουσία αρκετών μελών και φίλων του συλλόγου, πραγματοποίησαν ορειβατική εξόρμηση στην Αλωνίσταινα η οποία συνδυάστηκε και με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ορεινό Αρκαδικό χωριό. Στη σχετική ενημέρωσή του οι άνθρωποι του συλλόγου, σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη εξόρμηση ανέφεραν:

«Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων ΣΑΟΟ πραγματοποίησε την Κυριακή 22/01/2023 δύο θαυμάσιες πορείες στο ελατοδάσος του Μαινάλου, με κατάληξη την ιστορική και γραφική Αλωνίσταινα.

Και οι δύο πορείες, με συμμετοχή πάνω από 50 άτομα, ξεκίνησαν λίγο πιο πάνω από τον οικισμό του Καρδαρά. Ακολούθησαν το κόκκινο μονοπάτι του ΣΑΟΟ, διέσχισαν το διάσελο του Ξερακιά, ξαπόστασαν για λίγα λεπτά στην Πηγή της Αγίας Παρασκευής, πέρασαν τον εντυπωσιακό βραχισμό «Φαρ Ουέστ» και λίγο μετά από το σημείο αυτό χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. 30 άτομα ανεβήκαμε στην κορυφή Αγία Τριάδα (1620 μ.) περπατώντας πάνω σε χιονισμένο πεδίο για μισή περίπου ώρα.

Από εκεί απολαύσαμε την θέα προς τις γύρω κορυφές, προσκυνήσαμε στον γκρεμισμένο ναΐδριο της Αγίας Τριάδας και μετά τις σχετικές φωτογραφίες, κατηφορίσαμε προς την Αλωνίσταινα με νοτιοδυτική κατεύθυνση περπατώντας μέσα σε πυκνό δάσος. Η διάρκεια αυτής της πορείας ήταν 3 ½ ώρες. Η δεύτερη ομάδα συνέχισε ακολουθώντας το κόκκινο μονοπάτι και έφτασε στην Αλωνίσταινα περπατώντας συνολικά 2 ½ ώρες.

Στις 13.30 ακριβώς οι ορειβάτες και αρκετοί φίλοι και μέλη του ΣΑΟΟ που είχαν φτάσει με ίδια μέσα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Αλωνίσταινας όπου έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Ακολούθησε γεύμα στις δύο ταβέρνες του χωριού.

Και του χρόνου με υγεία! Πάντα Ψηλά!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here