Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στην Ευρυτανία από τον ΕΟΣ Τρίπολης

0
104

Μία ακόμη τριήμερη εξόρμηση έχει προγραμματίσει το ΕΟΣ Τρίπολης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (22-24/06) στην Ευρυτανία, στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν ορειβατικές πορείες την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση αναφέρει τα εξής:

«Ο ΕΟΣ Τρίπολης διοργανώνει εξόρμηση στην Ευρυτανία, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (22-23-24 Ιουνίου). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ανάβαση στην κορυφή Καλιακούδα και via ferrata στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς.

Σάββατο 22/6/24: Αναχώρηση το πρωί από την Τρίπολη.

Κυριακή 23/6/24: Για την ανάβαση στην Καλιακούδα, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι: Μεγάλο Χωριό – Λακώματα – Διάσελο Καλιακούδας – Κορυφή Καλιακούδας και επιστροφή.

– Ώρες πορείας: 8
– Υψομετρική Διαφορά: 1335μ
– Βαθμός Δυσκολίας: Π2
– Υψόμετρο Κορυφής: 2099μ

Η διαδρομή μας μπορεί να ξεκινήσει και από το καταφύγιο σε περίπτωση που ο χωματόδρομος είναι βατός έως εκεί. Σε αυτήν την περίπτωση οι ώρες πορείας θα μειωθούν. Επίσης θα υπάρχει η επιλογή, μέρος της αποστολής να τερματίσει στο διάσελο και να επιστρέψει.

Δευτέρα 24/6/24: Για την πεζοπορία και τη via ferrata στη Μαύρη Σπηλιά θα ξεκινήσουμε λίγο έξω από τον Προυσό και θα ακολουθήσουμε κυκλική διαδρομή.

– Ώρες: 4
– Ώρες πορείας: 2,5
– ‘Ωρες via ferrata: 1,5

Εξοπλισμό για τη via ferrata θα παρέχει ο σύλλογος. Αν κάποια άτομα δεν θέλουν να κάνουν τη via ferrata, μπορούν να φτάσουν στη Μαύρη Σπηλιά και να επιστρέψουν.
Για την καλύτερη οργάνωση του τριημέρου (διανυκτερεύσεις κλπ) και για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στον αριθμό 6977-926155 (Γιάννης Βασιλείου). http://www.eostripolis.gr/».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here