Επανεκκίνηση σε πέντε πρωταθλήματα και επανέναρξη προπονήσεων για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής!

0
85

Μετά από σχετική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το απόγευμα της Παρασκευής 19/02, δόθηκε τελικά το «πράσινο φως» για την επανέναρξη πέντε Εθνικών πρωταθλημάτων σε ομαδικά αθλήματα και παράλληλα για την έναρξη προπονήσεων των ομάδων σε άλλα Εθνικά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων και στη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου και την Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών.

Πλέον σε επίπεδο Αρκαδικού ενδιαφέροντος ο Παναρκαδικός ΑΟ και ο Ερμής Μελιγούς ξεκινούν προπονήσεις, επιστρέφοντας στους αγωνιστικούς χώρους, σε μια πολύ θετική εξέλιξη για τον αθλητισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«H Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες εισηγήθηκε θετικά, αναφορικά με αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την έναρξη αγώνων πρωταθλημάτων και προπονήσεων και η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 ενέκρινε ομόφωνα:

► Την έναρξη των αγώνων, το αργότερο στις 27-28/02/2021, των πρωταθλημάτων:

– Α1 μπάσκετ Γυναικών,
– Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών
– Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο

με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.

► Την έναρξη των προπονήσεων στα πρωταθλήματα:

– Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών,
– Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών,
– Α2 μπάσκετ Ανδρών
– Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών,

με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

► Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:

– αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο,
– υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών,
– άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

► Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς την λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και κατόπιν με την εξειδίκευση που θα ακολουθήσει από τη ΓΓΑ για κάθε τομέα αθλητικής δραστηριότητας.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here