Σ’ ένα ματς το οποίο σε επίπεδο νεανίδων και κορασίδων όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί ντέρμπι, η ομάδα νεανίδων του Πελασγού ΚΟΜ το απόγευμα της Κυριακής (24/09) φιλοξένησε την ΓΕΑ Άμιλλα 2000 της οποίας και τελικά επικράτησε με σκορ 44-27, αποκτώντας με το «καλημέρα» της φετινής αγωνιστικής περιόδου στη συγκεκριμένη κατηγορία, προβάδισμα για την εξασφάλιση της 1ης θέσης στην α’ φάση.
Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση αξίζει να σημειωθεί ότι το ματς σε όλη τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να συμπορεύονται στο σκορ, με 10-8 το α’ δεκάλεπτο και με 16-15 τη β’ περίοδο. Καθοριστικό διάστημα στην έκβαση της αναμέτρησης αποτέλεσε το γ’ δεκάλεπτο. Διάστημα στο οποίο ο Πελασγός ΚΟΜ με την αποτελεσματική του άμυνα δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην ομάδα της Τρίπολης και παράλληλα κατάφερε με πολύτιμες λύσεις στην επίθεση να πάρει ένα προβάδισμα 12 πόντους (31-19) στο φινάλε του γ’ δεκαλέπτου. Προβάδισμα που αποδείχθηκε αρκετά για να οδηγήσει στο τέλος στη νίκη την ομάδα της Μεγαλόπολης με σκορ 44-27.
Για την ομάδα του Πελασγού η Παπαδοπούλου ήταν εξαιρετική με 21 πόντους αποτελώντας πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης συμβάλλοντας ουσιαστικά στο να κατακτήσει τη νίκη η ομάδα της. Για την ΓΕΑ Άμιλλα καμία αθλήτρια δεν κατάφερε να έχει διψήφιο αριθμό πάντως, με την πρώτη σκόρερ της ομάδας, την Ιωάννα Μάγκλαρη, να έχει 9(1) προσωπικούς πόντους.
ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο Μεγαλόπολης | 24/09/2023 (15:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζος, Χειλάς.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-8 (Α’), 16-15 (Β’), 31-19 (Γ’), 44-27 (Δ’).
ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΜ (Γιώργος Τσατσουλής, Γεωργία Μανιάτη): Μπουζιάνη, Παπαδοπούλου 21, Χάβαρη, Κυριακοπούλου, Μιχολιά 6, Λιακοπούλου, Τσουμπάνου 11, Αθανασοπούλου, Λίλη 6.
ΓΕΑ ΑΜΙΛΛΑ 2000 (Θοδωρής Τσουκαλάς): Βυτόγιαννη 2, Γιαννή 3(1), Γιαννίκα 4, Μάγκλαρη 4, Πολυχρονοπούλου, Κοράκη 5, Μάγκλαρη 9(1), Αρχοντάκου, Ξουρή.