Εργασιακό πρωτάθλημα στην Καλαμάτα, στην Τρίπολη τι;

0
489

Δεν είναι η πρώτη χρονιά φέτος που στην Καλαμάτα διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά εργαζομένων καλαθοσφαίρισης. Οι ομάδες επαγγελματικών κλάδων ή επιχειρήσεων έχουν στελεχώσει περισσότερες από 12 ομάδες και συμμετέχουν και φέτος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο τουρνουά διεξάγεται με την συνεργασία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ η οποία πραγματοποιεί τον ορισμό των διαιτητών και της γραμματείας των αγώνων.

Το τουρνουά διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά με αρκετά καλή οργάνωση, που περιλαμβάνει προκήρυξη πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση τήρηση κανονισμών με την επόπτευση των επίσημων διαιτητών των τοπικών επίσημων πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Κάπως έτσι αποφεύγονται προφανώς οι γκρίνιες και ενδεχόμενα ευτράπελα.

Πριν αρκετά χρόνια στην Τρίπολη είχε διεξαχθεί δύο χρονιές ένα Εργασιακό πρωτάθλημα Μπάσκετ Δήμου Τρίπολης με την οργάνωση του «Πεζόδρομος», αλλά από τότε (περισσότερο από μια δεκαετία) αυτό το τουρνουά δεν επαναλήφθηκε. Η ερώτησή μας λοιπόν είναι γιατί η Καλαμάτα να μπορεί να διοργανώσει ένα τέτοιο μπασκετικό τουρνουά τα τελευταία χρόνια και στην Τρίπολη να μην μπορεί να υλοποιηθεί. Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου γιατί δεν έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα τουρνουά εργαζομένων; Τόσο δύσκολο είναι από το Μαΐου και ύστερα που μειώνονται οι μπασκετικές διοργανώσεις της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να φιλοξενηθεί ένα τέτοιο τουρνουά;

Με ένα μόνο κλειστό γυμναστήριο στην Τρίπολη και με μόλις τρία μπασκετικά σωματεία πλέον ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να παίζουν μπάσκετ έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Το άθλημα του Μπάσκετ έχει κατά μία έννοια αποκλείσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό αθλουμένων, λόγω όμως αναφέραμε έλλειψης υποδομών και συλλόγων. Όσες φορές έχουμε εκφράσει την απορία μας προς διάφορες κατευθύνσεις, γιατί δεν διοργανώνεται ένα τέτοιο τουρνουά, η απάντηση είναι αρνητική θέτοντας ως απάντηση ακόμη και αντικειμενικές δυσκολίες.

Το να συντάξεις με προκήρυξη πρωταθλήματος, να διαθέσεις 1-2 άτομα του Νομικού Προσώπου να αναλάβουν λίγο την οργάνωση (αποτελέσματα, βαθμολογίες, πρόγραμμα αγώνων) και σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που θα μπορούσε να ορίσει διαιτητές και γραμματεία, θα μπορούσε να διοργανωθεί ένα τέτοιο τουρνουά και στην Τρίπολη, ανεξάρτητα με τις έως τώρα απαντήσεις που έχουμε λάβει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here