Ηλίας Κούρος στη ΔΡΤ: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση για το εάν μπορούν ή όχι να χρησιμοποιούν το ΔΑΚ οι πολίτες (+ηχήτ)

0
575

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Τρίτης (26/05) ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης, κ. Ηλίας Κούρος. Ο κ.Κούρος αναφέρθηκε στο ΔΑΚ Τρίπολης, τα έργα που θα γίνουν εκεί, καθώς και το εάν μπορούν ή όχι, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να χρησιμοποιούν τον χώρο οι πολίτες για την άθλησή τους.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

– Εμείς λειτουργούμε πάντοτε με τις κοινές υπουργικές αποφάσεις που βγαίνουν. Μέσα στην κατηγορία δικαιούχων χρήσης δεν αναφέρονται οι πολίτες. Υπήρξε ένα δελτίο Τύπου του Υπουργείου που έλεγε, πως οι πολίτες με μια δήλωση, θα μπορούσαν, να πηγαίνουν στα στάδια. Εμείς στην αρχή νομίζαμε, πως με αυτό το δελτίο Τύπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το ΔΑΚ οι πολίτες αλλά μετά βγήκε το ΦΕΚ και δεν αναφέρεται τίποτα εκεί για του πολίτες. Θα μιλήσουμε σήμερα με το Υπουργείο για διευκρινίσεις. Υπάρχει μια αναφορά για αθλούμενους από 13 ετών και άνω αλλά αυτό χρειάζεται διευκρινίσεις για να είμαστε σωστοί.

– Θα κάνουμε σήμερα μια διευκρίνιση με το Υπουργείο και μέχρι το μεσημέρι θα ενημερώσουμε για το εάν μπορούν ή όχι να μπαίνουν οι πολίτες στο ΔΑΚ. Αν επιτραπεί θα υπάρχει φύλακας που θα καταγράφει τα άτομα που μπαίνουν και βγαίνουν.

– Στο ΔΑΚ εμείς εδώ είμαστε στην κατηγορία των 80 ατόμων. Τόσοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κομμάτι του στίβου. Προτεραιότητα έχουν οι αθλητές των συλλόγων και μετά οι μαθητές των πανελλαδικών που δίνουν αθλήματα – και μάλιστα εχουμε και γυμναστή για να βοηθά δωρεάν τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προπονούνται με δικό τους γυμναστή.

– Το δελτίο καταγραφής αθλούμενου θεωρώ πως πρέπει να παραδίδεται στην πύλη. Σε δυο μέρες κάποιος μπορεί να έχει αρρωστήσει. Θα φέρνει το ίδιο χαρτί; Επίσης πως θα μπορεί ο φύλακας αν δεν το έχει στα χέρια του – στο αρχείο του – να αποδείξει ότι το έλεγξε.

– Στο κλειστό γυμναστήριο οι ομάδες καλύπτουν τα άτομα που μας επιτρέπουν. Το κοινό δεν θα μπει στο κλειστό. Καλύπτεται ο αριθμός από τις ομάδες που προπονούνται εκεί.

– Στο κολυμβητήριο υπάρχει πρόβλημα με τα άτομα. Είναι οι αθλητικές ομάδες που έχουν προτεραιότητα. Αν μας δώσουν παραπάνω άτομα περιθώριο θα μπουν και πολίτες.

– Θα προχωρήσουν τα έργα και για το κολυμβητήριο και για το στάδιο. Υπήρξε κάποια ένσταση για τα έργα στο ΔΑΚ. Είναι διαδικαστικό το θέμα. Έχει προχωρήσει η διαδικασία για τον διαγωνισμό και θα προχωρήσουν τα έργα. Στο στάδιο θα αλλάξει όλο το ταρτάν, οι κερκίδες, θα στεγανοποιηθούν και θα αλλάξουν 3000 καθίσματα κ.α

– Επίσης θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση στο κολυμβητήριο. Θα γίνει ένα μεγάλο έργο και το κολυμβητήριο θα είναι όπως και το ΔΑΚ στολίδι για την Τρίπολη.

– Θέλει συντήρηση όλο το στάδιο. Δεν είναι μόνο το χορτάρι. Το θέμα είναι να είναι λειτουργικές οι εγκαταστάσεις και να μπει και μια τάξη.

– Όταν αρχίσουν τα έργα θα ξανακλείσει το στάδιο, αλλά θα είναι για καλό για να γίνει ένα μεγάλο έργο.

– Κάνουμε τις κινήσεις μας για τα χρήματα που οφείλονται από ομάδες. Δεν είναι πάρα πολλά.

– Μακάρι να βγει γρήγορα η κοινωφελής εργασία για να έρθει προσωπικό. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία.

Ακούστε παρακάτω αναλυτικά την συνέντευξη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here