Ηρώ Κουφογιάννη: «Σαν αγρίμι στο κλουβί»

0
419

Στην εφημερίδα «ΦΩΣ» και τον συνάδελφο Κώστα Τσουμπρή μίλησε μεταξύ άλλων και η έμπειρη σέντερ της ΓΕΑ Άμιλλας Τρίπολης, Ηρώ Κουφογιάννη με αφορμή την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητα στον αθλητισμό και ειδικότερο στο χώρο του μπάσκετ, με αποτέλεσμα να προκαλεί μεγάλο προβληματισμό και απογοήτευση σε όλη την αθλητική κοινότητα.

Μεταξύ άλλων εν ενεργεία αθλητριών που αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών, μίλησε και η Κουφογιάννη γι’ αυτή την κατάσταση που βιώνει και το Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Αυτά που μεταξύ άλλων ειπώθηκαν από την έμπειρη αθλήτρια της Αρκαδικής ομάδας έχουν ως εξής:

Είναι κάτι πρωτόγνωρο όλο αυτό που συμβαίνει σε όλους μας και χρειάζεται πολλή υπομονή και δύναμη για να το αντιμετωπίσουμε, γιατί μας στερεί την κανονικότητά μας όπως ήταν μέχρι τώρα. Αυτό ήταν επόμενο να επηρεάσει και τις προπονήσεις μας. Με κλειστά γήπεδα και απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι εφικτό να κρατηθούμε σε φόρμα. Εγώ προσωπικά προσπαθώ να αναπληρώσω την προπόνηση όσο μπορώ μέσα στο σπίτι, κάνοντας ποδήλατο για τη φυσική κατάσταση και για την ενδυνάμωση λάστιχα και ασκήσεις με το βάρος του σώματος.

Με τη στέρηση των ομαδικών προπονήσεων και των αγώνων, θεωρώ ότι το επίπεδο του μπάσκετ θα πέσει. Με συνέπεια να χαμηλώσει και η δυναμικότητα των εθνικών μας ομάδων σε σχέση με τις ομάδες του εξωτερικού που συνεχίζουν κανονικά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Εκτός αυτού, θα υπάρξει και ζημιά οικονομική στα σωματεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η λαϊκή ρήση «σαν αγρίμι στο κλουβί» πιστεύω ότι αποδίδει στο έπακρον αυτό που νιώθει ένας αθλητής. Δυστυχώς δεν μπορεί να το διαχειριστεί εξ ολοκλήρου γιατί η κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι σύμμαχος (κλειστά γυμναστήρια, απαγόρευση κυκλοφορίας, απροσδιόριστη επανέναρξη).

Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα με κάτι άλλο, ήταν προτεραιότητά μου το μπάσκετ. Αλλά μετά από αυτό που βιώνουμε θέλω να ασχοληθώ και με το αντικείμενο που έχω σπουδάσει (ΤΕΦΑΑ).

Μπορεί κάποιος να διαβάσει το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΦΩΣ» ΕΔΩ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here