Η αγωνιστική παρουσία των Αρκάδων αθλητών/τριών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18

0
418

Ιδιαίτερα αξιόλογη ήταν η συνολική παρουσία των Αρκάδων αθλητών/τριών το Σαββατοκύριακο 10-11/07 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18 που διεξήχθη στο Βόλο. Μια παρουσία που επιφύλαξε ένα μετάλλιο, τέσσερις παρουσίες σε τελικούς και αρκετές άλλες αξιόλογες παρουσίες. Συνολικά 18 συμμετοχές «γέμισαν» τη διοργάνωση σε σημαντικό βαθμό με Αρκαδικό στοιχείο, επιβεβαιώνοντας ότι σε δύσκολες εποχές και λόγω της πανδημίας ο Αρκαδικός κλασικός αθλητισμός είναι εδώ και συνεχίσει να φέρνει διακρίσεις.

 

Οι παρουσίες σε τελικούς…

Συνολικά πέντε ήταν οι παρουσίες σε τελικούς αγωνισμάτων στη φετινή διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ18 στο Βόλο. Αρχικά η Βαλεντίνα Δρακοπούλου ήταν η αθλήτρια που επέστρεψε από τη διοργάνωση με το αργυρό μετάλλιο στη Σφυροβολία γυναικών Κ18 με επίδοση στα 54,71μ. Μια πολύ σημαντική επιτυχία τόσο για τον Αρκαδικό αθλητισμό όσο και για τον ΓΣ Αρκαδίας.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος του ΓΣ Αρκαδίας στη Δισκοβολία, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατάφερε να κατακτήσει την 6η θέση στον τελικό του αγωνίσματος του. Το σημαντικότερό ωστόσο είναι ότι ο αθλητής του ΓΣΑ κατάφερε στη διάρκεια της διοργάνωσης να καταρρίψει όχι μία, αλλά τέσσερις φορές το ατομικό του ρεκόρ. Πήγε στο Πανελλήνιο με ατομικό ρεκόρ στα 43,80μ. Στον προκριματικό της Κυριακής ο Λυμπερόπουλος βελτίωσε την ατομική του επίδοση με βολή στα 44,37μ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη διάρκεια του τελικού βελτίωσε την ατομική του επίδοση ακόμη τρεις φορές (με 45,11μ. στην 2η προσπάθεια, με 47,03μ. στην 3η προσπάθεια και με 47,17μ. στην 5η προσπάθεια που ήταν και η καλύτερή του στον τελικό.

Στο Άλμα Επί Κοντώ ο Ευθύμιος Λεόντιος του ΓΣ Αρκαδίας κατάκτησε την 7η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με επίδοση στα 3,90μ. Η Φωτεινή Βερβαινιώτη συμμετείχε στον τελικό της Σφυροβολίας στη διοργάνωση ως η νεαρότερη αθλήτρια απ’ όλες όσες συμμετείχαν, όχι μόνο στον τελικό του αγωνίσματος, αλλά και στα προκριματικά! Με επίδοση στα 51,36μ. μάλιστα κατάλαβε την 7η θέση. Παράλληλα είναι πολύ σημαντικό ότι η αθλήτρια του ΓΣΑ βελτίωση και το ατομικό της ρεκόρ που ήταν μέχρι χθες το 51,04μ., από το φετινό Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος».

Τέλος η Μαρίνα Μίχαλου του ΓΣ Αρκαδίας κατέλαβε την 10η θέση στο αγώνισμα της Δισκοβολίας. Η αθλήτρια του ΓΣΑ ξεκίνησε με μια άκυρη που ενδεχομένως την επηρέασε μένοντας σχετικά χαμηλά συγκριτικά με τις πραγματικές της δυνατότητες, σημειώνοντας επίδοση στα 33,17μ.. Φυσικά δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι αποτέλεσε μια από τις νεαρότερες αθλήτριες από τις 23 συνολικά που συμμετείχαν στους προκριματικούς.

 

Οι «άτυχοι» της διοργάνωσης…

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν και άλλοι Αρκάδες αθλητές και αθλήτριες να είχαν δώσει παρουσία σε τελικούς των αγωνισμάτων τους, αλλά για λεπτομέρειες δεν κατάφεραν να το πετύχουν.

Αναλυτικότερα η Ελευθερία – Μαρίνα Τσαγκογέωργα του ΓΣΜ Λύκαια κατέλαβε την 21η θέση με χρόνο 12.97, απέχοντας κατά 8 δέκατα του δευτερολέπτου από μια θέση στους τελικούς. Ωστόσο ο άνεμος που φυσούσε κόντρα στις διαδρομές στο 100άρι, έπαιξε περίεργο παιχνίδι σε αρκετές αθλήτριες, καθώς κάποιες συμμετείχαν στους προκριματικούς με κόντρα άνεμο -0.1 και κάποιες όπως και η αθλήτρια του ΓΣΜ Λύκαια με -2.4. Στο ίδιο αγώνισμα η Χρυσάνθη-Ελένη Πλατανίτη, είχε επίδοση 12.93 αγωνιζόμενη με -1.0 κόντρα άνεμο απέχοντας από τις θέσεις των τελικών κατά 4 δέκατα του δευτερολέπτου.

Η Ευγενία Κοντοπούλου κατέλαβε στα προκριματικά του Άλματος σε Ύψος την 15η θέση με επίδοση στα 1,58μ., χάνοντας την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος από τις άκυρες προσπάθειες (εφτά από τις εννέα αθλήτριες με την ίδια επίδοση της Κοντοπούλου τελικά προκρίθηκαν στους τελικούς).

Τέλος ο Κωνσταντίνος Μιτζήθρας του ΓΣ Αρκαδίας στο Άλμα σε Μήκος κατέλαβε την 15η θέση στους προκριματικούς με επίδοση στα 6,30μ. Με βάσεις των αθλητών που προκρίθηκαν στον τελικό, ο Αρκάς άλτης απείχε μόλις ένα εκατοστό από την πρόκριση.

 

Η παρουσία των υπόλοιπων αθλητών/τριών…

Όπως τονίστηκε παραπάνω η παρουσία όλων των αθλητών ήταν αξιόλογη σ’ αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18. Αναλυτικά η παρουσία των υπολοίπων Αρκάδων αθλητών/τριών, είχαν ως εξής:

ΑΘΛΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΘΕΣΗ ΕΠΙΔΟΣΗ
Κωστάκη Ζηνοβία ΓΣ Αρκαδίας Άλμα Τριπλούν 21η 10,18
Πλατανίτη Χρυσάνθη ΓΣ Αρκαδίας 100μ. 17η 12”93
Θεοδωροπούλου Νίκη ΓΣΜ Λύκαια 100μ. 37η 13”56
Γομάτου Αγγελική ΓΣΜ Λύκαια 100μ. 39η 13”63
Αργυροπούλου Αγγελική ΓΣΜ Λύκαια Σφυροβολία 19η 39,47
Κωτσιόπουλος Σωτήριος ΓΣ Αρκαδίας Άλμα σε Μήκος 26η 5,91
Δαβλάντης Σταύρος ΓΣ Αρκαδίας Άλμα σε Μήκος 28η 5,90
Βλαχοπαναγιώτης Θεόδωρος ΓΣ Αρκαδίας Άλμα σε Ύψος 21η 1,75
Δημόπουλος Παρασκευάς ΓΣ Αρκαδίας 200μ. 28η 24”01
Δαβλάντης, Κωτσιόπουλος, Μιτζήθρας, Δημόπουλος ΓΣ Αρκαδίας 4Χ100μ. 17η 45”76

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here