Η αλλαγή προπονητή στον Αστέρα και τα ερωτηματικά της απόφασης τη δεδομένη χρονική στιγμή

0
255
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR.

Ως γνωστό η εντός έδρας ισοπαλία της περασμένης Τετάρτης (21/12) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» απέναντι στο Βόλο ΝΠΣ με 0-0, επέφερε εξελίξεις στον Αρκαδικό σύλλογο, καθώς με σχετική απόφαση της διοίκησης στη διάρκεια της περασμένης Πέμπτης, λύθηκε η συνεργασία με τον κ. Ηρακλή Μεταξά. Παράλληλα γνωστοποιήθηκε ανεπίσημα τουλάχιστον, ότι το πρόσωπο που θα καλύψει το κενό στην τεχνική ηγεσία θα είναι ο κ. Άκης Μάντζιος.

Αρχικά σε ότι αφορά την απόφαση αντικατάστασης του προπονητή από την διοίκηση της Αρκαδικής ΠΑΕ, μπορεί να χαρακτηριστεί δικαιολογημένη, αν λάβει κάποιος υπόψη του τον αγωνιστική απολογισμό της παρουσίας του Αστέρα Τρίπολης στο α’ γύρο, συν το ματς της πρεμιέρας στον β’ γύρο. Συνολικά σε 14 αναμετρήσεις o Αρκαδικός σύλλογος κατάφερε να κατακτήσει μόλις δύο νίκες, με αρνητικό συντελεστή τερμάτων 11-14 και την 4η χειρότερη επίθεση έως σήμερα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 1.

Θα τολμήσω να πω ότι σε αρκετά ματς ωστόσο μέχρι σήμερα τη φετινή σεζόν ο Αστέρας ήταν ανταγωνιστικός, θα μπορούσε να είχε κατακτήσει περισσότερους βαθμούς, ωστόσο πλήρωσε αρνητικά διαστήματα στη διάρκεια αρκετών ματς και παράλληλα δεν είχε την αποτελεσματικότητα ώστε να μετουσιώσει καλές εμφανίσεις σε κερδισμένους βαθμούς και νίκες.

Πάμε λίγο και στο θέμα της χρονικής περιόδου στην οποία οι άνθρωποι της Αρκαδικής ΠΑΕ, αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον προπονητή της ομάδας. Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό γιατί από τη διοίκηση δεν ελήφθη υπόψη η μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ στο Κατάρ, αν φυσικά είχε στο μυαλό της σκέψεις για αλλαγή προπονητή τη φετινή σεζόν; Θα μπορούσε να πάρει αυτή την απόφαση αν δεν υπήρχε ικανοποίηση για την πορεία της ομάδας από το φινάλε του α’ γύρου, δίνοντας τη δυνατότητα και τα μεγάλα χρονικά περιθώρια στο νέο προπονητή να περάσει τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές, εν’ όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Φυσικά γι’ αυτό μπορεί να υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις… Να μην είχε η ομάδα συμφωνήσει νωρίτερα με κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής και άξιο κατά τη δική του άποψη να ανατρέψει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας; Δόθηκε μια τελευταία ευκαιρία στον κ. Μεταξά με την επιστροφή από τη διακοπή «φέρει» την ομάδα στο πρωτάθλημα για το β’ γύρο βελτιωμένη;

Η ουσία είναι ότι ο κ. Άκης Μάντζιος (ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά ας θεωρήσουμε δεδομένη την συμφωνία με την Αρκαδική ΠΑΕ), θα χρειαστεί ένα λογικό διάστημα με την ομάδα προκειμένου να δουλέψει, πάνω στη δική του φιλοσοφία και τακτική. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πότε ο Αστέρας θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και σε τι βαθμό το επόμενο διάστημα; Το ζητούμενο δηλαδή βάσει των ανθρώπων της διοίκησης από την αλλαγή προπονητή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here