Η Ανάβαση στη χιονισμένη Οστρακίνα από τον ΣΑΟΟ

0
131

Με τον καλύτερο τρόπο, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) υποδέχτηκε το 2022. Συνολικά 20 ορειβάτες απόλαυσαν μια εξαιρετική ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Μαινάλου, Οστρακίνου (1981 μ.), μέσα σε συνθήκες χειμερινού βουνού.

Μια εξόρμηση σε χιονισμένο τοπίο που απόλαυσαν οι συμμετέχοντες. Στη σύντομη αναφορά στη συγκεκριμένη εξόρμηση, ο ΣΑΟΟ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ομάδα ξεκίνησε από το καταφύγιο «Παναγιώτης Αλεξόπουλος» και μετά από λίγο πάτησε το πρώτο χιόνι, το οποίο μας «συντρόφευσε» μέχρι την κορυφή. Περπατήσαμε συγκροτημένα λόγω της πυκνής ομίχλης και φτάσαμε μετά από 1 1/2 ώρα περίπου στην κορυφή. Η ανάβαση σε μια χιονισμένη κορυφή ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μερικούς συνορειβάτες. Στην κορυφή ο φίλος Τάσος τοποθέτησε μια ελληνική σημαία. Ένα σφηνάκι ρακί μας έδωσε την απαραίτητη ενέργεια για τη συνέχεια. Ακολούθησαν οι σχετικές φωτογραφίες κορυφής. Και κατηφορίσαμε προς το καταφύγιο. Εκτός από τους Τριπολιτσιώτες ορειβάτες είχαμε τη χαρά να συμπεριλάβουμε στην εξόρμηση αυτή και φίλους συνορειβάτες από την Καλαμάτα και τη Σπάρτη, τους οποίους ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τους.

Επόμενη εξόρμηση του Συλλόγου θα είναι στον Πάρνωνα για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 23 Ιανουαρίου 2022. Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχηθούμε στα μέλη, στους φίλους και στους συμπολίτες μας Καλή Χρονιά, ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος 2022 και απαλλαγμένο από τους περιορισμούς της πανδημίας.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here