Η απίστευτη ευστοχία του Αστέρα Τρίπολης της τελευταίας 5ετίας στα πέναλτι! (+stats, graph)

0
392
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Η αλήθεια είναι ότι στις πρώτες 12 αγωνιστικές της φετινής Super League 1, ο Αστέρας Τρίπολης αποδείχθηκε ιδιαίτερα παραγωγικός στα κερδισμένα πέναλτι και παράλληλα ιδιαίτερα εύστοχος, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων ή τουλάχιστον των κερδισμένων βαθμών της ομάδας να έρχεται μέσω του σημείο των 11 μέτρων. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και η αποτελεσματικότητα να μετουσιώσουν οι παίκτες της ομάδας τα πέναλτι σε γκολ.

Με αφορμή λοιπόν τις 12 πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος και το γεγονός ότι με ποσοστό ευστοχίας 75%, έχει σημειώσει τρία γκολ από το σημείο του πέναλτι, αναλύσαμε την προϊστορία σ’ αυτό τον τομέα για την ομάδα της Αρκαδίας στην 14χρονη παρουσία της στη Super League 1 και βγάλαμε τα δικά μας ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Πριν το χαμένο πέναλτι του Μπαράλες απέναντι στο Βόλο (09/12/2020) σε αγώνα πρωταθλήματος, τελευταία φορά που η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης είχε χάσει πέναλτι, ήταν στις 29/11/2015. Τότε στο γήπεδο «Γ. Κραϊσκάκης» στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ο Απόστολος Γιάννου, δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα. Κατά συνέπεια για συνολική διάρκεια 5 χρόνων και 10 ημερών όσες φορές ποδοσφαιριστής του Αστέρα βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι για εκτέλεση κατάφερε να σκοράρει.

► Μεταξύ των δύο τελευταίων χαμένων πέναλτι του Αστέρα που προαναφέρθηκαν, οι «κυανοκίτρινοι» έχουν καταφέρει να ευστοχήσουν σε 26 διαδοχικές εκτελέσεις!

► Στις τελευταίες πέντε σεζόν (2016-21) σε συνολικά 27 εκτελέσεις πέναλτι, έχει σκοράρει 26 φορές (ποσοστό ευστοχίας 96,3%), όταν στις εννέα πρώτες σεζόν (2007-16) στη Super League ο Αστέρας σε 24 εκτελέσεις έχει ευστοχήσει μόλις στις 12 (ποσοστό ευστοχίας 50%).

Μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε κερδισμένα πέναλτι είχε φέτος (σεζόν 2020-21) ο Αστέρας Τρίπολης από κάθε άλλη χρονιά στη Super League μέχρι και την 12η αγωνιστική, αφού σε μόλις 12 αγώνες, έχει κερδίσει ήδη 4 πέναλτι (κάθε τρία ματς η ομάδα κερδίζει και ένα πέναλτι).

Καλύτερες σεζόν σε κερδισμένα πέναλτι εκτός από τη φετινή, για τον Αστέρα Τρίπολης αποτέλεσαν η σεζόν 2016-17 (όταν η Αρκαδική ομάδα είχε σημειώσει 9 πέναλτι σε συνολικά 30 αγώνες), καθώς και η σεζόν 2019-20 (όταν οι «κυανοκίτρινοι» σε συνολικά 33 αγώνες σημείωσαν 11 πέναλτι).

► Αντιθέτως χειρότερη σεζόν ως προς τα κερδισμένα πέναλτι ήταν τη σεζόν 2009-10, όπου σε συνολικά 30 αγώνες οι «Αρκάδες» δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε ένα πέναλτι, καθώς και σε επίπεδο αστοχίας η σεζόν 2008-09 στην οποία η ομάδα της Τρίπολης κέρδισε σε συνολικά 30 αγώνες, 4 πέναλτι και κατάφερε να ευστοχήσει μόλις στο ένα από αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here