Η απονομή ενός Κυπέλλου που κατακτήθηκε μέσα από την κληρωτίδα

0
532

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 23/05 πριν την αναμέτρηση με την Κηφισιά οι άνθρωποι της ΕΠΣ Αρκαδίας απένειμαν το τρόπαιο στον Παναρκαδικό ως Κυπελλούχο Αρκαδίας για τη σεζόν 2019-20. Ένας τίτλος που ως επιλογή και απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατακτήθηκε μέσα από τη διαδικασία κλήρωσης, μεταξύ των δύο φιναλίστ που έφτασαν μέχρι τον τελικό, αλλά δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να αγωνιστούν και να τον διεκδικήσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Από την πρώτη στιγμή, την Άνοιξη του 2020, που έφτασε στα αυτιά του «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» η απόφαση της ΕΠΟ να αναδειχθούν Κυπελλούχοι των ΕΠΣ, έστω και με τη διαδικασία της κλήρωσης, χαρακτηρίστηκε από την πλευρά μας απαράδεκτη, και ενέργεια που προσβάλει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την προσφορά των ερασιτεχνικών σωματείων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανάδειξη Κυπελλούχων στις ΕΠΣ με το ζόρι μέσω κλήρωσης, που θα είχαν δικαίωμα (ήταν υποχρεωμένοι) να δηλώσουν συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2020-21. Μια σεζόν που «τινάχθηκε» επίσης λόγω πανδημίας στον «αέρα» και αντί ομάδων όλων των Εθνικών κατηγοριών και φυσικά των Κυπελλούχων των ΕΠΣ μέσω κλήρωσης, αγωνίστηκαν τελικά μόνο οι ομάδες της Super League 1.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν καταγράφουμε καμία μομφή κατά της ομάδας του Παναρκαδικού, η οποία πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι έφτασε επάξια μέχρι τον τελικό Κυπέλλου Αρκαδίας τη σεζόν 2019-20, ως μάλιστα το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, απέναντι στον ΑΟ Τεγέας. Κατακρίνουμε την Ομοσπονδία να αναδείξει Κυπελλούχους στις ΕΠΣ με κληρωτίδες και όχι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Αν δεν ήταν εφικτή η διεξαγωγή του τελικού την περασμένη σεζόν να μην γινόταν ποτέ! Για έναν τελικό ο οποίος δεν έγινε ποτέ μέσα στο γήπεδο, όσο άξιζε τον τίτλο ο Παναρκαδικός, άλλο τόσο τον άξιζε και ο ΑΟ Τεγέας.

Πέρυσι για το ρεπορτάζ της κλήρωσης μας ζητήθηκε να αποφύγουμε να αναφέρουμε ανάδειξη ως Κυπελλούχο Αρκαδίας τον Παναρκαδικό, γιατί ουσιαστικά αποτέλεσε μια διαδικασία με την οποία αναδείχθηκε η ομάδα η οποία θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2020-21). Μια αναγκαία δηλαδή διαδικασία που έπρεπε να γίνει κατόπιν εντολής της ΕΠΟ. Το απόγευμα της Κυριακής (23/0502021) είδαμε επίσημη τελετή απονομής του Κυπέλλου Αρκαδίας της περασμένης αγωνιστικής περιόδου…

Υ.Γ.

Η μόνη παρατήρησή μας σε ότι αφορά την ομάδα του Παναρκαδικού, έχει να κάνει με το γεγονός ότι από ηθικής τουλάχιστον άποψης τα μετάλλια θα έπρεπε να έχουν ως αποδέκτες το ρόστερ και το προπονητικό επιτελείο της περσινής ομάδας του Παναρκαδικού ΑΟ, που πάλεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να οδηγήσουν το σύλλογο του «τριφυλλιού» μέχρι τον περσινό τελικό Κυπέλλου Αρκαδίας.

 

► Θυμηθείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ της κλήρωσης για τον Κυπελλούχο Αρκαδίας.
► Θυμηθείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ με τους απόηχους της περσινής κλήρωσης για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Αρκαδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here