Η απόφαση της ΕΟΚ για προαιρετική συμμετοχή τμημάτων υποδομής και μια ένσταση μας

0
389

Τις προηγούμενες ώρες η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε με σχετικό έγγραφο της τροποποίηση συγκεκριμένου όρου του άρθρου 7 της Ειδικής προκήρυξης Εθνικών κατηγοριών με την οποία η συμμετοχή στα πρωταθλήματα υποδομών των ομάδων των Εθνικών κατηγοριών θα είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2020-21). Μια απόφαση η οποία προφανώς πάρθηκε λόγω των ειδικών συνθηκών με την πανδημία του κορωνοϊου και της διευκόλυνσης των σωματείων σε μια δύσκολη και από οικονομικής πλευράς περίοδο.

Αναλυτικά η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020 – 2021

Στο Άρθρο 7 των Ειδικών Προκηρύξεων των Εθνικών κατηγοριών τροποποιείται η παράγραφος που αναφέρεται στην υποχρεωτική συμμετοχή των σωματείων στα Πρωταθλήματα Παίδων ή Εφήβων και Κορασίδων ή Νεανίδων και σχετικά με τον αριθμό διαφημίσεων στις εμφανίσεις για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021.

ΑΡΘΡΟ 7: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα Σωματεία που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών δεν υποχρεώνονται να έχουν συμμετοχή στα Πρωταθλήματα Παίδων ή Εφήβων και Κορασίδων ή Νεανίδων για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021. Δεν θα υφίσταται επιβολή ποινής.

Στις εμφανίσεις επιτρέπονται, μέχρι τέσσερις (4) διαφημίσεις, τρεις (3) στην φανέλα εμπρός και πίσω και μία (1) στο σορτς εμπρός και δεξί πόδι.».

 

Γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση και τις ομάδες τοπικών κατηγοριών…;

Με αφορμή την συγκεκριμένη απόφαση της ΕΟΚ, το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» παίρνει θέση εκφράζοντας την δική της άποψη για το θέμα αυτό. Η άποψή μας είναι πως υπό άλλες συνθήκες οι ομάδες Εθνικών κατηγοριών καθώς και αυτές της Α1 τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, θα πρέπει υποχρεωτικά να κατεβάζουν ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομής. Έτσι στηρίζονται και ενισχύονται τόσο οι ομάδες υποδομών όπως επίσης και τα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιακά κατηγοριών.

Με τις δεδομένες συνθήκες λόγω covi-19 ωστόσο έχει λογική η απόφαση της ΕΟΚ να στηρίξει και να διευκολύνει τα σωματεία Εθνικών κατηγοριών, με την απόφαση για προαιρετική συμμετοχή των τμημάτων υποδομής τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Η ένστασή μας έχει να κάνει με τις ομάδες τοπικών πρωταθλημάτων που και αυτές με τη σειρά τους αντιμετωπίζουν τις δικές τους οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες. Κατά συνέπεια γιατί η απόφαση της ΕΟΚ η οποία αφορά τις ομάδες Εθνικών κατηγοριών, να μην ισχύσει και σε ομάδες τοπικών πρωταθλημάτων για την σεζόν 2020-21 και μόνο γι’ αυτήν; Και τα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία έχουν επηρεαστεί με την κατάσταση λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊου τους τελευταίους μήνες και οι Ενώσεις θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε με κάθε δυνατό τρόπο να στηρίξουν τους συλλόγους που παλεύουν για την «επιβίωσή» τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here