Η «διάδοχος» της Λίτσας Βλάχου!

0
1755

Δεν θυμάμαι από πότε έχω να διαβάσω ή να παρακολουθήσω σε αγώνα γυναικείου μπάσκετ, πόσο μάλλον δε πρωταθλήματος νεανίδων, αθλήτρια να σημειώνει 6 τρίποντα. Η νεαρή Μεγαλοπολίτισσα Νίκη Δούκουρη, το κατάφερε στη νικηφόρα αναμέτρηση της ομάδας νεανίδων του Πελασγού επί της ΓΕΑ Άμιλλας 2000 με 69-44 το απόγευμα του Σαββάτου (26/09), σημειώνοντας 39(6) πόντους!

Η Δούκουρη αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του Αρκαδικού γυναικείου μπάσκετ και θα τολμήσω να προσθέσω ένα από τα σπουδαιότερα του Μεγαλοπολίτικου μπάσκετ όλων των εποχών! Δεν αποτελεί κριτήριο για να βγει αυτό το συμπέρασμα μόνο η μεγάλη της έφεση στο σκοράρισμα από την περιφέρεια. Διαθέτει ικανότητες στο σκοράρισμα και με άλλους τρόπους, ενώ έχει συνεισφορά σε αρκετούς τομείς στη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Η συνολική της παρουσία τα τελευταία χρόνια παρ’ ότι είναι μόλις 16 ετών αποτελεί βασικό επιχείρημα.

Θα τολμούσα επίσης να γράψω ότι η Νίκη Δούκουρη ίσως να αποτελεί και «διάδοχος» της επίσης Μεγαλοπολίτισσας Λίτσας Βλάχου, κυρίως για την εκτελεστική δεινότητά της από τη γραμμή των 6,75μ. και όχι μόνο, χωρίς να υποτιμάται η αξία και άλλων παλιών αθλητριών της πόλης!

Η Δούκουρη έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της προκειμένου να πετύχει ότι η Λίτσα Βλάχου στην καριέρα της, η οποία περιλάμβανε μεταξύ άλλων συμμετοχές στη μεγάλη Εθνική κατηγορία, τίτλους, ενώ αποτέλεσε μέλος των ρόστερ των ιστορικότερων ομάδων του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ.

Είναι σίγουρο όμως ότι αν η νεαρή αθλήτρια του Πελασγού θέλει πραγματικά να παραμείνει στο χώρο και τα επόμενα χρόνια, δουλεύοντας ανάλογα, έχει όλες τις «προϋποθέσεις» να πραγματοποιήσει μια ανάλογα επιτυχημένη πορεία στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here