Η εισήγηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού και οι αποφάσεις της αρμόδιας Επιτροπής για τον αθλητισμό

0
181

Μετά από σχετική εισήγηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού την προηγούμενη εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θεμάτων που αφορούν συγκεκριμένες ενέργειες για το περαιτέρω άνοιγμα του Ελληνικού αθλητισμού, η αρμόδια Επιτροπή συζήτηση για τα συγκεκριμένα θέματα τόσο την περασμένη Παρασκευή (23/04), όσο και το απόγευμα της Δευτέρας (26/04).

Αρχικά η σχετική εισήγηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού πρότεινε τα εξής:

● Έγκριση χρήσης των self test και στον αθλητισμό.
● Έναρξη προπονήσεων των αθλητών αναπτυξιακών κατηγοριών και των Ακαδημιών, με την ίδια μεθοδολογία και ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες.
● Έναρξη προπονήσεων για:
– Ποδόσφαιρο, στις ηλικιακές κατηγορίες Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League
– Ποδόσφαιρο, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική γυναικών
– Μπάσκετ, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική ανδρών
– Βόλεϊ, στην κατηγορία Α2 (Pre League) ανδρών και γυναικών
– Χάντμπολ στις κατηγορίες Α2 και Β’ εθνική ανδρών και Α2 εθνική γυναικών.
● Άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο.
● Κατάρτιση οδικού χάρτη ανοίγματος Γυμναστηρίων.

 

Οι αποφάσεις της αρμόδιας Επιτροπής…

Μετά τη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και της συζήτησης των παραπάνω προτάσεων, σήμερα αποφασίστηκαν τα εξής:

■ Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.
■ Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.
■ Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.
■ Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου, δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου
■ Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού “υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων”, καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
■ Όσο για το θέμα των Γυμναστηρίων, επιφυλάχθηκαν να το εξετάσουν μετά το Πάσχα αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here