Το πρωί της Κυριακής (05/06) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΑΕΚ Τρίπολης η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού Μνήμης με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Ειδικότερα στις 10:00 τελέστηκε Μνημόσυνο στους Ιδρυτές της ΑΕΚ Τρίπολης στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, για να ακολουθήσουν οι λοιπές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών «Αναστάσιος Μουκάκης».

Συγκεκριμένα αμέσως μετά την τέλεση του Μνημόσυνου, κάτω από το γήπεδο και μπροστά από τον τοίχο αντιστήριξης του γηπέδου, αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο γκράφιτι το οποίο δημιουργήθηκε και απεικονίζει την καταστροφή της Σμύρνης και την κορύφωση του δράματος της Μικρασιατικής Καταστροφής. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια προκειμένου όλο το μήκος του τοιχίου στήριξης του γηπέδου να γεμίσει με γκράφιτι στο ίδιο μοτίβο με αυτό που παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής.

Στη συνέχεια προσκεκλημένοι βρέθηκαν στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών «Αναστάσιος Μουκάκης», εκεί όπου τελέστηκε ο αγιασμός για τα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού χώρου της ΑΕΚ Τρίπολης. Μετά την τέλεση του αγιασμού ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης εξέφρασε αρχικά τις ευχαριστίες του σε όλους όσους βοήθησαν για τη δημιουργία αυτού του μικρού, αλλά ιδιαίτερα όμορφου και γεμάτου ιστορία χώρου της ΑΕΚ Τρίπολης.

Ευχαριστίες δόθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αρκαδίας κ. Μανώλη Σκαντζό για τις προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου το γήπεδο να αναβαθμιστεί, στο  Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη για τη συμβολή του στη δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου, αλλά και τον κ. Τίμο Κατσίπο ο οποίος με την ιδιότητα του μηχανικού βοήθησε ουσιαστικά στη δημιουργία αυτού του χώρου.

Ο κ. Βαλασόπουλος στη συνέχεια ευχαρίστησε τους νεαρούς αθλητές/τριες του Ομίλου Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης και το προπονητικο τιμ, καθώς και νεαρούς αθλητές του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ Τρίπολης. Ακολούθησαν ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ. Σταύρο Κουκάκη, τον πρώην Δήμαρχο Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλικών κ. Νίκο Τσιαμούλο. Ο κ. Βαλασόπουλος ευχαρίστησε επίσης τον κ. Κατσίρη, τον Πρόεδρο του Παναρκαδικού κ. Νίκο Προύντζο, τον Γενικό Γραμματέα του ΑΟ Τεγέας κ. Παναγιώτη Γιαννιό. Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Δήμο Αναστόπουλο.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Σκαντζού ο οποίος μίλησε για προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναβαθμιστεί ο συγκεκριμένος χώρος. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου Τρίπολης κ. Τζιούμη, που συνεχάρη την ΑΕΚ Τρίπολης για τη δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου, που μεταξύ άλλων τη μνήμη των ξεριζωμένων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Στο γήπεδο βρέθηκαν μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, μέλη της αγωνιστικής ομάδας και του προπονητικού τιμ της ΑΕΚ Τρίπολης και αρκετοί φίλοι του συλλόγου.

Εκ μέρους της ΑΕΚ Τρίπολης ο Αντιπρόεδρος του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου κ. Καγιάννης προσέφερε την επετειακή φανέλα της ΑΕΚ Τρίπολης για τα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή, στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο. Επίσης ο κ. Γιάννης Νίκου πρόσφερε τη φανέλα της ΑΕΚ Τρίπολης στον ανιψιό του αείμνηστου Τάσου Μουκάκη, με το όνομα του. Τιμητική βράβευση πραγματοποίησε επίσης ο Αρκαδικός σύλλογος μέσω του Προέδρου του, στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, καθώς επίσης και στον Τίμο Κατσίπο.

 

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση της ΑΕΚ Τρίπολης…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here