Η εκκίνηση του 9ου Δρόμου Αθανάτων ξεκίνησε το μεσημέρι από την πλατεία Άρεως (+φωτό, vid)

0
454

Το μεσημέρι του Σαββάτου (21/10) λίγο μετά τις 15:00 πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του 9ου Δρόμου Αθανάτων από την πλατεία Άρεως μπροστά από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο καιρός αποτέλεσε σύμμαχος για τους αθλητές που συμμετείχαν, ενώ η μεγάλη συμμετοχή κρίνεται στα θετικά και της φετινής διοργάνωσης.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης «ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ», διεξάγεται φέτος για 9η φορά με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριπόλεως, του Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και τη συμμετοχή του Αθλητικού οργανισμού δήμου Σπάρτης, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων.

Πρόκειται για έναν αγώνα υπεραπόστασης 142χλμ. με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ», ξεκίνησε σήμερα (21/10) και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τον αυριανό τερματισμό στην Καλαμάτα, έχει ως διαδρομή τις περιοχές της Τρίπολης, της Σπάρτης, του Μυστρά και της Καλαμάτας και ουσιαστικά συνδέει τέσσερα αγάλματα Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης.

♦ Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη(εκκίνηση αγώνα).
♦ Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη (80ο χλμ.).
♦ Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά (85,7ο χλμ.).
♦ Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου (Παπαφλέσσα), του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β΄ της Καλαμάτας. (τερματισμός).

Λίγο πριν την εκκίνηση σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι Αντιδήμαρχοι Τρίπολης κ.κ. Δημήτρης Μακαρούνης και Γιώργος Λαγός, καθώς και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρίπολης κα Γεωργία Παναγοπούλου. Παράλληλα οι διοργανωτές παρέδωσαν στον κ. Γιώργο Λαγό για λογαριασμό της οικογένειας του «πεσόντα» εν’ ώρα καθήκοντος πιλότου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, τιμητική πλακέτα στη μνήμη του.

Πριν την εκκίνηση και του φετινού αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων αεροπόρων της Πολεμικής μας Αεροπορίας στους οποίους είναι αφιερωμένη η διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα, ενώ οι παρευρισκόμενοι και συμμετέχοντες αθλητές/τριες τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

– Το βίντεο είναι από τη LIVE μετάδοση του drt915.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here