Η Ελλάδα Θρηνεί για τον Γιάννη Διακογιάννη

0
406

Με αυτό τον τίτλο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου αναφέρεται στην ανακοίνωση που αφορά τη δυσάρεστη είδηση της «απώλειας» του Γιάννη Διακογιάννης. Της σπουδαίας προσωπικότητας στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας στη χώρα μας, εμπνέοντας αμέτρητους συναδέλφους δημοσιογράφους επόμενους γενιών, στο να «κινηθούν» στα επαγγελματικά του «χνάρια».

Η αθλητική (και όχι μόνο) δημοσιογραφική οικογένειά αποχαιρετά τη σπουδαία αυτή προσωπικότητα.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η διοίκηση και τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με απέραντη θλίψη αποχαιρετούν τον Γιάννη Διακογιάννη, τον πιό γνωστό αθλητικό συντάκτη, του οποίου η φωνή ένωνε όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά όλους τους Έλληνες, όπως τραγουδούσε και ο Κηλαηδόνης. Τον Γιάννη Διακογιάννη που ήταν ο δάσκαλος γενεών αθλητικών δημοσιογράφων και έγραψε ιστορία.

Η Ελλάδα θρηνεί για τον χαμό του. Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου σε ηλικία 92 ετών. Είχε γεννηθεί στις 5 Ιανουαρίου 1931.

Η καριέρα του στην αθλητική δημοσιογραφία άρχισε νωρίς  και το 1959 γράφτηκε στη δύναμη των μελών του ΠΣΑΤ. Το όνομά του συνδέθηκε με τα μεγάλα γεγονότα  και βεβαίως με την «Αθλητική Κυριακή», τη μακροβιότερη εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, αθλητικές και πολιτικές  και έγραψε πολλά βιβλία  δίνοντας βάρος στα βιογραφικά των μεγάλων του αθλητισμού.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ θα επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες για την τεράστια προσωπικότητα του Γιάννη Διακογιάννη, καθώς και για τον τόπο και τον χρόνο της εξοδίου ακολουθίας.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here