Η επιτυχία του Ρούνη ώθηση στον Αρκαδικό στίβο!

0
487

Τη στιγμή που ο Αρκαδικός κλασικός αθλητισμός διέρχεται σε αγωνιστικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια μια κάμψη. Τη στιγμή που οι παρουσίες στα Πανελλήνια πρωταθλήματα έχει μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και έχουν περιοριστεί σημαντικά οι μεγάλες διακρίσεις και οι θέσεις στο βάθρο ή σε τελικούς. Τη στιγμή επίσης που οι αθλητικές υποδομές στην κατάσταση που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στην Αρκαδία επηρεάζουν αν μη τι άλλο την ανάπτυξη του αθλήματος και συγκεκριμένα την πρόοδο των αγωνιστικών τμημάτων των Αρκαδικών συλλόγων, έρχονται διακρίσεις σαν αυτή του Παναγιώτη Ρούνη του ΓΣ Αρκαδίας για να «αναπτερώσουν» το ηθικό αθλητών, προπονητών και παραγόντων στο να συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά για την ανάκαμψη του Αρκαδικού στίβου και σε αγωνιστικό επίπεδο!

Ο Παναγιώτης Ρούνης αθλητής του Άλματος σε Ύψος το περασμένο Σαββατοκύριακο 06-07/07/2019 στα Τρίκαλα και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Π-Κ, κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με τα χρώματα του Γυμναστικού Συλλόγου Αρκαδίας. Μια διάκριση που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν τα κίνητρα αθλητών-τριών του στίβου να συνεχίσουν στο χώρο μειώνονται και η «παρακμή» στον τοπικό στίβο όπως προαναφέρθηκε έχει αφήσει ευδιάκριτά τα σημάδια της!

Πολλές φορές οι σύλλογοι αποτελούν «θύματα» της γενικότερης οικονομικής κρίσης όλων των τελευταίων ετών που παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες να «επιβιώσουν» στο χώρο. Την ίδια ώρα που η Πολιτεία και η Ομοσπονδία εξασφαλίζουν λιγότερους πόρους στους συλλόγους, εμποδίζοντας τους να διατηρήσουν υψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς και να αναδείξουν νέους πρωταθλητές, κάποια παιδιά συνεχίζουν να παλεύουν για μια διάκριση. Παλεύουν να εξελιχθούν αγωνιστικά στο αγώνισμα που αγαπούν.

Ωστόσο αθλητές-τριες που έχουν δυνατότητες να ξεχωρίσουν ή απλά θέλουν να συνεχίσουν σε αγωνιστικό επίπεδο στο χώρο του στίβου, θα πρέπει να στηρίζονται από τους συλλόγους με όλες τις δυνατές δυνάμεις. Αυτοί αποτελούν το μέλλον του τοπικού στίβου. Αυτοί με τις διακρίσεις τους μπορούν να δώσουν κίνητρα σε νεότερα παιδιά στο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους ή την ενασχόληση του με το άθλημα, με όνειρα για διακρίσεις και καταρρίψεις ρεκόρ και γιατί όχι κάποια στιγμή να στρέψουν τον Αρκαδικό κλασικό αθλητισμό σε «δρόμους» ακμής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here