Η ΕΠΣ Αρκαδίας απαντά στην ανακοίνωση του Παναρκαδικού και εξηγεί τους λόγους αναβολής της αγωνιστικής δράσης.

0
332

Η ΕΠΣ Αρκαδίας εξέδωσε ανακοίνωση λίγες μόλις ώρες από την ανακοίνωση του Παναρκαδικού ΑΟ, ως απάντηση του Αρκαδικού συλλόγου. Η Ένωση με την ανακοίνωσή της εκφράζει με τη σειρά της τη δυσαρέσκεια γι’ αυτή την εξέλιξη και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της ΓΓΑ κυρίως, που έχουν προκαλέσει αδικαιολόγητη ταλαιπωρία στα αθλητικά σωματεία.

Η ΕΠΣ Αρκαδίας εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που οδηγήθηκε στην απόφαση της αναβολής αγώνων στο Κύπελλο Αρκαδίας και το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορία. Ουσιαστικά τονίζεται ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί αγώνας για σωματεία που δεν έχουν παραλάβει ακόμη κωδικό από την ΓΓΑ από τον έλεγχο του φακέλου που έχουν υποβάλει το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Αρκαδίας, αναφέρει:

«Αναφορικά με την ανακοίνωση του σωματείου Παναρκαδικός Α.Ο., όπως υπογράφεται από τον πρόεδρό του, και για ενημέρωση των παραγόντων, των προπονητών, των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων της Αρκαδίας:

1. Η Ε.Π.Σ. Αρκαδίας εκφράζει, όπως και ο Παναρκαδικός, την έντονη δυσαρέσκεια της για την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία που υφίστανται όλα τα σωματεία υπό το βάρος της ατέρμονης γραφειοκρατίας.

2. Οι άδειες τέλεσης αγώνων, σύμφωνα με το νόμο, εκδίδονται από την αρμόδια υπηρεσία της κάθε περιφέρειας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε η Πολιτεία, δε χορηγείται άδεια τέλεσης αγώνων για αθλητικά σωματεία που δεν έχουν ενημερωμένο για το 2022 τον Κωδικό Γ.Γ.Α.

Αν ορίζονταν από την Ε.Π.Σ.Α. αγώνες ομάδων που δεν είχαν λάβει τον κωδικό Γ.Γ.Α., οι ορισμοί θα ήταν παράνομοι, αφού δεν υπήρχε άδεια τέλεσης, και για τα σωματεία θα υπήρχαν συνέπειες, όπως έκπτωση του Δ.Σ. και άλλες. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, λοιπόν, άδεια εκδόθηκε για τον αγώνα Δημητσάνα-Ορχομενός Λεβιδίου, ο οποίος τελέστηκε κανονικά.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι τρία αρκαδικά σωματεία, τα οποία θα αγωνίζονταν το Σαββατοκύριακο, έλαβαν τον κωδικό τους από τη Γ.Γ.Α. τη Δευτέρα το πρωί, ενώ ένα άλλο σωματείο ενημερώθηκε μόλις σήμερα ότι είναι κανονικά εγγεγραμμένο στο μητρώο αλλά λόγω λάθους στο excel δεν εμφανίζεται κάτι τέτοιο. Θα ήταν μέγα λάθος να υποστούν συνέπειες ομάδες που λόγω κωλυσιεργίας, λαθών ή «φόρτου εργασίας» των υπευθύνων της Γ.Γ.Α. έλαβαν καθυστερημένα τους κωδικούς τους.
Ενημερώνουμε λοιπόν ότι όταν τα σωματεία λαμβάνουν τον κωδικό τους, θα ορίζονται οι αγώνες τους στο Κύπελλο Αρκαδίας.

3. Η απόφαση για αναβολή του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας δεν είναι «επ’ αόριστον» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Παναρκαδικού, αλλά «μέχρι νεωτέρας».

Σε τέσσερα σωματεία της Α’ κατηγορίας δεν έχει φτάσει ακόμη ο κωδικός, παρά το γεγονός πως έχουν υποβληθεί εκ μέρους τους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων έχουν ενημερωθεί ότι οι φάκελοι είναι σε επεξεργασία. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον διευθετηθούν εντός των προσεχών ημερών, το πρωτάθλημα θα μπορεί να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Κατανοούμε απόλυτα το γεγονός πως όλες οι ομάδες έχουν συγκεκριμένο προγραμματισμό και σχεδιασμό, αλλά από τη στιγμή που δεν ευθύνονται τα σωματεία για την καθυστέρηση, δε μπορούν να υφίστανται συνέπειες.

4. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται η εγγραφή του Παναρκαδικού στο μητρώο και σε καμία περίπτωση η Ε.Π.Σ. Αρκαδίας δεν προκαλεί παρεξηγήσεις.
Ευχόμαστε ειλικρινά να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ομάδων του νομού μας και όλης της Ελλάδας και να απολαύσουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here