Η ΕΠΣ Αρκαδίας, «ξεκαθαρίζει» το «τοπίο» στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο της σεζόν 2021-22

0
264

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Αρκαδίας το μεσημέρι της Πέμπτης (05/08), «ξεκαθάρισε» τι θα ισχύει στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο για τη σεζόν 2021-22. Συγκεκριμένα γίνεται πλέον γνωστό ότι τα τοπικά πρωταθλήματα στο Νομό Αρκαδίας θα διεξαχθούν σε δύο κατηγορίες. Η Α’ τοπική κατηγορία με τη συμμετοχή 13 ομάδων και η Β’ τοπική κατηγορία με 6 ομάδες.

Το Κύπελλο Ελλάδος θα διεξαχθεί με το σύστημα που είναι γνωστά τα τελευταία χρόνια (σε δύο ομίλους) και πρόκριση στα ημιτελικά για διεκδίκηση με διπλά παιχνίδια στον τελικό του θεσμού. Τέλος το παιδικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με το ίδιο σύστημα σε δύο ομίλους και εν τέλει final-4.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ έχουν ως εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Αρκαδίας με την υπ. Αριθ. 4/2021 απόφασή της, σχετικά με τα Πρωταθλήματα, Κύπελλο, παιδικό Πρωτάθλημα περιόδου 2021-2022 αποφάσισε τα παρακάτω:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:
● Αποτελείται από 13 ομάδες και το Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί σε έναν όμιλό με διπλούς αγώνες.
● Ημερομηνία έναρξης ορίστηκε το Σαββατοκύριακο 2-3/10/2021.
● Ο Πρωταθλητής παίρνει μέρος στα μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
● Υποβιβάζονται στην Β΄ κατηγορία δύο ομάδες. Αναλυτικά υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος του βαθμολογικού πίνακα και ο προτελευταίος θα παίξει διπλό αγώνα μπαράζ με των δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ Κατηγορίας.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:
● Αποτελείται από 6 ομάδες και το Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί σε έναν όμιλό και σε τρείς γύρους.
● Ημερομηνία έναρξης ορίστηκε το Σαββατοκύριακο 6-7/11/2021.
● Προβιβάζονται στην Α΄ κατηγορία δύο ομάδες. Αναλυτικά ο Πρωταθλητής προβιβάζεται απευθείας και ο Δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα θα δώσει διπλό αγώνα μπαράζ με τον προτελευταίο της Α΄ Κατηγορίας.

ΚΥΠΕΛΛΟ:
● Θα γίνει σε δύο ομίλους με μονά παιχνίδια και οι δύο ομάδες από κάθε όμιλο που θα προκριθούν θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες μετά από κλήρωση.
● Ημερομηνία έναρξης ορίστηκε το Σαββατοκύριακο 11-12/9/2021

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
● Θα γίνει σε δύο ομίλους με διπλά παιχνίδια εφόσον το επιτρέψουν τόσο το υγειονομικό πρωτόκολλο όσο και τα μέτρα που ενδεχομένως θα ληφθούν για των COVID-19.
● Ημερομηνία έναρξης ορίστηκε για τον 1ο Όμιλο το Σαββατοκύριακο 6-7/11/2021 και για τον 2ο το Σαββατοκύριακο 27-28/11/2021.
● Μετά το τέλος των πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθεί final four.

Με εκτίμηση
Για την Ε.Ε.
Ο Πρόεδρος Σταύρος Γεωργόπουλος
Ο Γ.Γ. Γεώργιος Κουρούσιας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here