Είναι αλήθεια και το έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ειδικότερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βρίσκονται σε κατάσταση «μάχης για επιβίωση», καθώς δύσκολες περίοδοι αποτελούν γεγονός όπως η πανδημία με τον covid-19, αλλά και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα ερασιτεχνικά σωματεία συχνότερα βάζουν το χέρι στην τσέπη και σπανιότερα καταφέρνουν να εξασφαλίσουν κάποια χρήματα για τις υποχρεώσεις τους.
Η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Αρκαδίας από την πρώτη στιγμή της εκλογής της εδώ και περίπου 2,5 μήνες, είχε προαναγγείλει μεταξύ άλλων ότι θα εξασφαλίσει χορηγούς με τους οποίους θα καταστεί εφικτό να καλυφθεί μέρος των εξόδων και των οικονομικών υποχρεώσεων των ερασιτεχνικών σωματείων που μετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Η «υπόσχεση» αυτή, την περασμένη Δευτέρα (01/09), κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη διεξαγωγή των κληρώσεων των τοπικών πρωταθλημάτων τηρήθηκε, με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Σταύρο Γεωργόπουλο να ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνιών με σημαντικούς χορηγούς.
Σε άλλες (καλύτερες) εποχές τέτοιες συνεργασίες ίσως να μην αντιμετωπίζονταν «με καλό μάτι» από τα σωματεία για διάφορους λόγους. Πλέον οι «εποχές» όπως προαναφέραμε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι «δύσκολες» και γι’ αυτό οι Ενώσεις και τα σωματεία πρέπει να κάνουν ότι δυνατόν, προκειμένου να εξασφαλίζουν έσοδα.
Η ΕΠΣ Αρκαδίας «προσαρμόζεται» στις «δύσκολες εποχές» και με την (ορθή θεωρούμε) πολιτική που ακολουθεί μέσω συνεργασιών, προσπαθεί να εξασφαλίσει έσοδα με τα οποία μπορούν να καλυφθούν οικονομικές υποχρεώσεις που σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάρυναν τους συλλόγους. Παράλληλα είναι δυνατό μέσω συνεργασιών των συγκεκριμένων χορηγών με τα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία, να προκύψουν ανταποδοτικά οφέλη που είναι δυνατόν να μειώσουν τους οικονομικούς προϋπολογισμούς τους στη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου.
Ανακεφαλαιώνοντας θα αναφέρουμε ότι η «επιβίωση» του ερασιτεχνικού σωματείου είναι κομβικής σημασίας για το άθλημα στο Νομό μας, καθώς αποτελεί κυριολεκτικά «αιμοδότης» του Αρκαδικού ποδοσφαίρου. Δεν αρκεί όμως η «επιβίωσή» του, αλλά απαιτείται και η ανάπτυξη του που θα ξεκινήσει να έρχεται μέσα από την ανάπτυξη των υποδομών και της αναβάθμισης των αντίστοιχων πρωταθλημάτων. Το Αρκαδικό ποδόσφαιρο «πάσχει» από την έλλειψη «νέου αίματος»! Νέα παιδιά δηλαδή, που θα το υπηρετήσουν, εξελισσόμενα ποδοσφαιρικά και τα ίδια. Σ’ αυτό θα πρέπει η προσπάθεια να είναι μεγάλη τόσο από την ΕΠΣ Αρκαδίας, όσο και με τη διάθεση και την όρεξη των ίδιων των ποδοσφαιρικών σωματείων.