Η κατάσταση της εξέδρας στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

0
46

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και στην προηγούμενη συνεδρίαση του το απόγευμα της Τρίτης (09/04), ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Σμυρνιώτη, κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος επανέφερε το θέμα της κατάστασης των υφιστάμενων κερκίδων (κυρίως της μεσαίας εξέδρας) στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών και ασφάλειας χρήσης τους εξαιτίας των αρκετών φθορών που υπάρχουν. Ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι το τελευταία διάστημα και μετά την παλαιότερη αναφορά του προβλήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Μαρτίου, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, ζητώντας μεταξύ άλλων την απομάκρυνση της εν λόγω εξέδρας για λόγους ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Λαγός στην απάντηση του τόνισε ότι είναι πραγματικότητα οι φθορές στην εξέδρα του γηπέδου Φιλικών, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει και πολλές βελτιωτικές παρεμβάσεις στις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις τόσο στον αγωνιστικό, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο και κατά συνέπεια η Δημοτική Αρχή έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με το γήπεδο της Κάρτσοβας. Ο κ. Λάγος πρόσθεσε ότι προκειμένου να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο γήπεδο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως η σύνταξη σχετικής μελέτης, η έγκριση του έργου από την Οικονομική Επιτροπή, αλλά και η εξασφάλιση των χρημάτων για την υλοποίηση και ανάθεση του έργου. Αναφέρθηκε επίσης από τον κ. Λαγό ότι οι απαιτούμενες παρεμβάσεις θα προχωρήσουν σύντομα, με δεδομένο το γεγονός ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο (σ.σ. απομάκρυνση της φθαρμένης εξέδρας) εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου, εκτός αν προτιμηθεί ο αποκλεισμός πρόσβασης στην εξέδρα μέχρι την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων. Τονίστηκε επίσης ότι προβλέπεται η τοποθέτηση υπερυψωμένης εξέδρας προκειμένου να βελτιωθεί η θέαση προς τον αγωνιστικό χώρο.

Ο κ. Γεωργακόπουλος με τη του σειρά ανέφερε ότι δεν υποβαθμίζει το γεγονός ότι έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών, αλλά επισήμανε το θέμα που υπάρχει με τις φθορές στις εξέδρες που αποτελεί ένα ζήτημα ασφαλείας για τους φιλάθλους που τις χρησιμοποιούν.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here