Η μεγάλη ζήτηση σε Αρκάδες διαιτητές αλλά και ευκαιρίες καριέρας

0
448

Τις προηγούμενες ημέρες κατά την πρώτη συγκέντρωση των Αρκάδων διαιτητών για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο Σύνδεσμο Διαιτητών της ΕΠΣ Αρκαδίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Δήμος Αναστόπουλος, όπως και άλλα στελέχη της τοπικής διαιτησίας, αναφέρθηκαν στη μεγάλη ζήτηση σε Αρκάδες διαιτητές.

Σ’ αυτό σημαντικό ρόλο έχει παίξει και το γεγονός ότι αρκετοί διαιτητές έχουν αξιολογηθεί συμπεριλαμβανόμενοι στους πίνακες της Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν αρκετές φορές να οριστούν σε παιχνίδια τοπικών πρωταθλημάτων δίνοντας λύση στο θέμα του ορισμού διαιτητών.

Με αφορμή την έναρξη λοιπόν των εγγραφών για τη συμμετοχή στη Σχολή Διαιτησίας Ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Αρκαδίας που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, θα γράφαμε ότι παρουσιάζεται μεγάλη ευκαιρία σε αρκετά παιδιά που σκέφτονται να ασχοληθούν με το χώρο. Καταρχάς γιατί όσοι το πάρουν σοβαρά, μελετώντας και δουλεύοντας ουσιαστικά και στον τομέα της φυσικής κατάστασης, πολύ άμεσα θα κληθούν να σφυρίξουν σε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων, εξασφαλίζοντας ένα αξιόλογο χαρτζιλίκι.

Παράλληλα όμως με την Αρκαδική διαιτησία να έχει μεγάλη παράδοση στο χώρο, όσοι νεαροί διαιτητές συνεχίσουν να επενδύουν στο κομμάτι αυτό, έχουν μεγάλες προοπτικές να εξελιχθούν και σε λίγα χρόνια θα καταφέρουν να ορίζονται σε αναμετρήσεις των μεγάλων Εθνικών κατηγοριών. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει στις Εθνικές κατηγορίες μεγάλη ζήτηση σε καλούς διαιτητές, οπότε γίνεται κατανοητό ότι είναι ξεκάθαρα στο χώρο ενός νέου διαιτητή, να ασχοληθεί σοβαρά με μελέτη, προπόνηση και εκπαίδευση, φτάνοντας σε υψηλό επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα Αρκάδων διαιτητών μας όπως οι Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Τρύφωνας Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Χρήστος Βεργέτης, Δημήτρης Βεργέτης, Ηλίας Κόκκορης, Δημήτρης Κυρίος κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here