Η νέα γενιά των ρίψεων στην Τρίπολη είναι εδώ!

0
374

Είναι γεγονός τις τελευταίες δεκαετίες ότι οι ρίψεις στην Αρκαδία έχουν παράδοση σε επιτυχίες και διακρίσεις. Τα προηγούμενα χρόνια ο τοπικός κλασικός αθλητισμός είχε γνωρίσει σπουδαίες επιτυχίες κυρίως στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες με πολλούς αθλητές/τριές.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια ίσως στο χώρο των ρίψεων στην Τρίπολη μπορεί να παρουσιάστηκε μια μικρή κάμψη σε επίπεδο διακρίσεων όπως παλαιότερα, αλλά με την ουσιαστική και αθόρυβη δουλειά που γίνεται και φυσικά με τη σκληρή δουλειά των ίδιων φαίνεται να διαγράφεται μια συνέχεια στις ρίψεις στην περιοχή μας.

Αφορμή να ψάξουμε καλύτερα το τι καλό συμβαίνει στις ρίψεις στην πόλη μας, αποτέλεσε η εικόνα που λάβαμε από τις βολές και την πολύ καλή παρουσία που είχαν οι αθλήτριες στο αγώνισμα της Σφυροβολίας στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16 πριν περίπου ένα δεκαήμερο στην Αρκαδική πρωτεύουσα. Πολύ καλές εμφανίσεις για τις αθλήτριες με πολύ καλή τεχνική και βολές που αισθανόταν κάποιος ότι έρχονται αβίαστα χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Βολές που φαίνονταν να βγαίνουν σχεδόν άρτιες σε ότι αφορά την τεχνική που αποτελεί στο χώρο ένα πολύ μεγάλο συστατικό στην εξέλιξη και διακρίσεις των αθλητών.

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή την περίοδο η δουλειά που έχει γίνει από τον προπονητή του ΓΣ Αρκαδίας κ. Κώστα Δρακόπουλο, είναι ιδιαίτερα αξιόλογη. Ξεχωρίσαμε 4-5 κυρίως αθλητές πέρα και άλλων παιδιών που σιγά-σιγά εξελίσσονται είναι αρκετά ουσιαστική.

► Καταρχάς η Βαλεντίνα Δρακοπούλου (γενν. 2006) του ΓΣ Αρκαδίας στο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος στο αγώνισμα της Σφυροβολίας Κ16, έριξε βολή στα 53,44μ., που αποτελεί την καλύτερη επίδοση Πανελλαδικά φέτος στην κατηγορία της (Κ16).

► Η Φωτεινή Βερβαινιώτη (γενν. 2007) του ΓΣ Αρκαδίας στο φετινό Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στο αγώνισμα της Σφυροβολίας έριξε βολή στα 51,04μ. που αποτελεί την καλύτερη επίδοση φέτος στην ηλικία της (2007) και 3η καλύτερη φέτος μέχρι στιγμής στην κατηγορία της (Κ16).

► Η Μαρίνα Μίχαλου (γενν. 2006) του ΓΣ Αρκαδίας στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16 (ΠΠ-ΠΚ) πριν περίπου ένα 10ήμερο στο αγώνισμα της Δισκοβολίας, έριξε βολή στα 37,55μ., επίδοση η οποία είναι η καλύτερη στην Ελλάδα φέτος στην κατηγορία της (Κ16).

Η σεζόν φέτος για τις παραπάνω αθλήτριες ξεκινάει ιδανικά. Κορυφαίες επιδόσεις οι οποίες τις στέλνουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας τους με υποσχέσεις για διάκριση. Εμείς «κρατάμε μικρό καλάθι» γιατί θέλουμε όλα να πάνε καλά και να δούμε και πάλι τις ρίψεις στην περιοχή μας και πάλι ψηλά.

Δύο ωστόσο ακόμη αθλητές του ΓΣ Αρκαδίας καταβάλουν τη δική τους προσπάθεια και με ανάλογα σκληρή δουλειά εξελίσσονται. Το Σάββατο (29/05) αναμένεται να συμμετάσχουν στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ18, επιδιώκοντας καλή παρουσία και επιδόσεις που θα τους επιτρέψουν να δώσουν παρουσία στο αντίστοιχο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Σειρά να διεκδικήσουν καλές βολές και επιδόσεις.

Πρόκειται για τους Νίκο Λυμπερόπουλο (γενν. 2005) και Νίκο Μπουρτζουκλή (γενν. 2005) στο αγώνισμα της Δισκοβολίας. Θυμίζουμε ότι ο Λυμπερόπουλος πέρυσι στην κατηγορία Κ18 (Νέοι Άνδρες) είχε επίδοση στα 40,78μ., ενώ στην κατηγορία Κ16 είχε 46,93μ.

Το συμπέρασμα σαν ανακεφαλαίωση είναι ότι το μέλλον με τέτοιες επιδόσεις των νεαρών αθλητών/τριών μας μόνο αισιοδοξία μας γεμίζουν για τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα αναφέρουμε ότι και πέρα από τα στενά όρια του Δήμου Τρίπολης η Αρκαδία διαθέτει αρκετούς νεαρούς ιδιαίτερα αξιόλογους αθλητές στις ρίψεις με υποσχέσεις για σημαντικές διακρίσεις τα επόμενα χρόνια (σ.σ. Αργυροπούλου, Διαμαντοπούλου, Μπουζιάνη, Ηλιοπούλου του ΓΣΜ Λύκαια).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here