Η αλήθεια είναι ότι οι ρίψεις στον Αρκαδικό κλασικό αθλητισμό έχουν παράδοση και έχουν φέρει κάποιες σπουδαίες διακρίσεις σε Πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Τα προηγούμενα χρόνια οι μεγάλες αυτές επιτυχίες έδωσαν τη θέση τους σε μια περίοδο «ύφεσης» στις διακρίσεις κυρίως γιατί κάποια αθλητές είτε αποχώρησαν από την ενεργό δράση, είτε λόγω μετακίνησής τους σε άλλη πόλη, μετεγγράφηκαν σε άλλους συλλόγους.

Τα τελευταία δύο-τρία κυρίως χρόνια στον ΓΣ Αρκαδίας φαίνεται ότι οι μικρότεροι σε ηλικία ρίπτες αθλητές/τριες αν και «αθόρυβα» δουλεύουν ουσιαστικά με αποτέλεσμα ήδη από πέρυσι να έχουν έρθουν έρθει μεγάλες διακρίσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο έστω και στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες. Αθλητές και αθλήτριες που και φέτος έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλές σεζόν.

Χαρακτηριστικό δείγμα των δυνατοτήτων των ρίψεων του ΓΣ Αρκαδίας τα τελευταία χρόνια η ιδιαίτερα σημαντική συγκομιδή σε μετάλλια σε επίπεδο Πανελληνίων πρωταθλημάτων στις μικρές κατηγορίες το 2020. Φέτος οι περισσότεροι αθλητές με εξασφαλισμένη συμμετοχή στα προσεχή Πανελλήνια πρωταθλήματα, έχουν προοπτικές για πολύ σημαντικές διακρίσεις και φέτος.

Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» με αφορμή την πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική παρουσία των τελευταία δύο χρόνια, βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους για την φετινή χρονιά και τους στόχους τους στο υπόλοιπο της σεζόν. Πρόκειται για τις αθλήτριες Σφυροβολίας, Βαλεντίνα Δρακοπούλου και Φωτεινή Βερβαινιώτη, και τους αθλητές Δισκοβολίας Μαρίνα Μίχαλου και Νίκο Λυμπερόπουλο. Στο «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» μίλησε φυσικά και έμπειρους προπονητής τους και παλιός πρωταθλητής κ. Κώστας Δρακόπουλος.

 

Βαλεντίνα Δρακοπούλου (Σφυροβολία):

Η Βαλεντίνα Δρακοπούλου είναι ένα μία από τις πιο εξελίξιμες αθλήτριες στο χώρο των ρίψεων της Αρκαδίας και ειδικότερα στο αγώνισμα της Σφυροβολίας. Η ίδια έχει τρομερά ουσιώδη εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια. Έχει ατομικό ρεκόρ στα 56,53μ. το οποίο κατέρριψε κατά 3,09μ. (!) στις 13/06 στα «37α Θώδεια». Το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ προήλθε μόλις πριν λίγες ημέρες με 53,44μ. στο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στις 22/05/2021.

Τη δεδομένη στιγμή κατέχει την 1η καλύτερη επίδοση φέτος στην κατηγορία Κ16 και την 2η καλύτερη στην κατηγορία Κ18. Παράλληλα αποτελεί την 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία Κ16 (Παγκορασίδων)!

Πως θα χαρακτήριζες τη φετινή σεζόν μέχρι αυτή τη στιγμή;

Η σεζόν εξελίσσεται πολύ καλά προς το παρόν. Είναι μια ωραία χρονιά και είμαι ικανοποιημένη από την προσπάθειά μου.

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχετε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της τεχνικής για την αγωνιστική σας εξέλιξη;

Η αλήθεια είναι ότι οι κάποιες βολές που κάνω εγώ είναι πολύ κακές σε ότι αφορά την τεχνική. Δουλεύουμε είναι αλήθεια πολύ τεχνική στις προπονήσεις. Είναι σημαντικό κομμάτι για τη Σφύρα.

Την περασμένη Κυριακή στα «37α Θώδεια» έκανες μια πολύ καλή εμφάνιση, καταρρίπτοντας το ατομικό σουτ ρεκόρ κατά 3,09 μέτρα; Θα θέλαμε το σχόλιό σου γι’ αυτό τον αγώνα.

Δεν το περίμενα καθόλου είναι γεγονός, γιατί δεν ήμουν και τόσο καλά εκείνη την ημέρα. Μου ήρθε λίγο ξαφνικό το 56,53μ. Είμαι ωστόσο πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία σε κάθε αγώνα;

Παίζει πολύ πιστεύω γιατί αν θες κάτι μπορείς να το καταφέρεις.

Στόχος για τη φετινή σεζόν ποιος είναι;

Να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ στους αγώνες που θα έρθουν.

Τελικά στο ερώτημα για το αν συνδυάζεται αθλητισμός και σχολείο, τι θα απαντούσες;

Ναι, μπορεί να συνδυαστούν και τα δύο πιστεύω. Το κάνω τόσο καιρό!

 

Φωτεινή Βερβαινιώτη (Σφυροβολία):

Η Φωτεινή Βερβαινιώτη αποτελεί μία ακόμη ταλαντούχα αθλήτρια του ΓΣ Αρκαδίας, στο αγώνισμα της Σφυροβολίας. Έχει ατομική επίδοση στα 51,04μ. και προέρχεται από σταθερή καλή αγωνιστική παρουσία σε πρόσφατους αγώνες όπως Διασυλλογικούς αγώνες και ημερίδες. Το ατομικό της ρεκόρ που σημείωσε στο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στην ηλικίας της (γενν. 2007) και την 3η καλύτερη στην κατηγορία της (Κ16).

Πως θα χαρακτήριζες τη φετινή σεζόν μέχρι αυτή τη στιγμή;

Η χρονιά μέχρι στιγμής εξελίσσεται πολύ καλά. Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε αρκετά καλή προετοιμασία με πολλές προπονήσεις. Είμαστε ευχαριστημένα όλα τα παιδιά από τις επιδόσεις μας.

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχετε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της τεχνικής για την αγωνιστική σας εξέλιξη;

Έχουμε δουλέψει αρκετά την τεχνική μας όλη τη χρονιά, γεγονός πολύ σημαντικό για τα αθλήματα που κάνουμε. Κι αυτό μας βοηθάει αρκετά ώστε να ανέβουμε και εμείς και να βελτιωθούν και οι επιδόσεις μας.

Στόχος για τη φετινή σεζόν ποιος είναι;

Απομένουν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα τα οποία πλησιάζουν. Θα προσπαθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και ελπίζω να εξασφαλίσουμε μια θέση όσο το δυνατόν καλύτερη μπορούμε.

Τελικά στο ερώτημα για το αν συνδυάζεται αθλητισμός και σχολείο, τι θα απαντούσες;

Με λίγη προσπάθεια συνδυάζεται. Απλά πρέπει να φτιάξεις ένα πρόγραμμα. Να ξέρεις ότι έχει προπόνηση μια συγκεκριμένη ώρα και παράλληλα να έχει προγραμματίσει συγκεκριμένη ώρα για το διάβασμα. Αν θες το συνδυάζεις.

 

Νίκος Λυμπερόπουλος (Δισκοβολία):

Ένας από τους αθλητές που ξεχωρίζουν στις ρίψεις του τοπικού κλασικού αθλητισμού και ειδικότερα του ΓΣ Αρκαδίας, αποτελεί ο Δισκοβόλος Νίκος Λυμπερόπουλος. Έχει ατομικό ρεκόρ στα 43,80μ. το οποίο παραλίγο να καταρρίψει στους πρόσφατους Διασυλλογικούς αγώνες Κ18. Ο ίδιος έχει τις δυνατότητες να μας εκπλήξεις ευχάριστα το επόμενο διάστημα. Αποτελεί την επόμενη γενιά σ’ ένα αγώνισμα που έχει γνωρίσει σημαντικές διακρίσεις με αθλητές στο παρελθόν, όπως τα προηγούμενα χρόνια ο Ιάσονας Θανόπουλος.

Πως θα χαρακτήριζες τη φετινή σεζόν μέχρι αυτή τη στιγμή;

Μια χαρά είναι η σεζόν. Πάει ομαλά μέχρι τώρα και σε επίπεδο αγώνων. Έχει πάει η χρονιά όπως θέλουμε και καλά και η προετοιμασία μας. Είμαστε ευχαριστημένοι.

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχετε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της τεχνικής για την αγωνιστική σας εξέλιξη;

Ναι, προσπαθούμε όσο μπορούμε να βελτιώνουμε την τεχνική μας. Να είμαστε καλύτεροι και φυσικά γι’ αυτό προσπαθούμε συνεχώς όλο και περισσότερο.

Στόχος για τη φετινή σεζόν ποιος είναι;

Έχουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και φέτος, στο οποίο έχω περάσει από τα Διασυλλογικά πρωταθλήματα. Από την πλευρά μου θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για το σύλλογο και για την εξέλιξη μου στο αγώνισμα. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι καλή και προχωράμε δυνατά. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η προσπάθειες όλων των αθλητών μας δεν θα ήταν εύκολη χωρίς την στήριξη κάποιων ανθρώπων που στηρίζουν και το σύλλογο και εμάς. Ευχαριστούμε γι’ αυτό πρώτα απ’ όλα το σύλλογό μας, τον κ. Μαντά και τον κ. Ζούζουλα για τις χορηγίες τους!

Τελικά στο ερώτημα για το αν συνδυάζεται αθλητισμός και σχολείο, τι θα απαντούσες;

Συνδυάζεται αθλητισμός και σχολείο αν το θέλεις! Συνδυάζεται εύκολα.

 

Μαρίνα Μίχαλου (Δισκοβολία):

Η Μαρίνα Μίχαλου αποτελεί μια αθλήτρια που στο αγώνισμα της Δισκοβολίας έχει το τελευταίο διάστημα εκπλήξει ευχάριστα με τις επιδόσεις της και την εξέλιξή της. Μια αθλήτρια που έχει ατομική επίδοση στα 37,55μ. στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κ16, ξεκινώντας ιδανικά τη σεζόν φέτος. Έχει σταθερή απόδοση και τις προϋποθέσεις για διάκριση στο προσεχές Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία της (Κ16). Πριν λίγες ημέρες τουλάχιστον ήταν δεδομένο ότι το ατομικό της ρεκόρ αποτελεί την καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα στην κατηγορία Κ16.

Πως θα χαρακτήριζες τη φετινή σεζόν μέχρι αυτή τη στιγμή;

Πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα πηγαίνω αρκετά καλά. Υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης και νομίζω ότι μέχρι τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον τρόπο που λειτουργώ με τον προπονητή μου στις προπονήσεις. Θεωρώ ότι όλα πάνε μια χαρά.

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχετε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της τεχνικής για την αγωνιστική σας εξέλιξη;

Ναι, είναι αλήθεια! Κάνουμε αρκετή δουλειά τόσο στην τεχνική μας, όσο και στα μέτρα που ρίχνουμε, γιατί είναι πολύ σημαντικό για να ρίξουμε καλά, θα πρέπει να έχουμε καλή τεχνική και να τα πηγαίνουμε καλά στις βολές. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι αρκετά σημαντικό.

Στόχος για τη φετινή σεζόν ποιος είναι;

Θέλω να τα πάω αρκετά καλύτερα. Να δώσω το 100% του εαυτού μου και να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο για καλύτερα αποτελέσματα και γενικότερα να ευχαριστήσω με την καλή μου απόδοση και όλους τους άλλους που με υποστηρίζουν τόσο καιρό.

Τελικά στο ερώτημα για το αν συνδυάζεται αθλητισμός και σχολείο, τι θα απαντούσες;

Αναλόγως την περίπτωση. Αν δηλαδή ένα παιδί δεν δίνει το 100% στον αθλητισμό ή το αντίθετο, θα έχει προβλήματα σ’ έναν από τους δύο τομείς και θα είναι δύσκολο να τα προσαρμόσει και τα δύο, ενώ αν δώσει και στα δύο το καλύτερο που μπορεί, θα τα καταφέρει και θα τα πάει πολύ καλά και στα δύο.

 

Κώστας Δρακόπουλος (προπονητής ΓΣ Αρκαδίας):

Από την πλευρά του μίλησε και ο προπονητής ρίψεων του ΓΣ Αρκαδίας κ. Κώστας Δρακόπουλος για τη δουλειά που γίνεται στις ρίψεις του συλλόγου το τελευταίο διάστημα. Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» άλλωστε διαπίστωσε και το εξαιρετικό και «οικογενειακό» κλίμα που υπάρχει στη διάρκεια των προπονήσεων των αθλητών και αθλητριών. Είναι επίσης πολύ σημαντικά ότι τα παιδιά πέρα από τη στήριξη του συλλόγου τους έχουν και τη στήριξη των γονέων τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορούν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με το στίβο και ειδικότερα τις ρίψεις.

Σε ότι αφορά την πολύ καλή σεζόν φέτος στις ρίψεις για τον ΓΣ Αρκαδίας, ο κ. Δρακόπουλος σχολίασε: «Είναι μια προσπάθεια η οποία γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια με πολύ κόπο. Η Τρίπολη είχε παράδοση στις ρίψεις. Πολλά παιδιά της πόλης έμπαιναν ακόμη και στις Εθνικές ομάδες ρίψεων και επιτέλους μετά από τρία χρόνια συνεχούς προσπάθειας και στήριξης από το ΓΣ Αρκαδίας, καταφέραμε να έχουμε κάποιο επίπεδο με την ελπίδα αυτό να συνεχιστεί.».

Με βάσει στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η εξέλιξη των αθλητών είναι συνεχής, για το αν υπάρχουν προοπτικές για ακόμη σημαντικότερες διακρίσεις στη συνέχεια ο κ. Δρακόπουλος ανέφερε: «Έχουμε βρει παιδιά που έχουν θέληση, γονείς που είναι πολύ σημαντικό ότι τα στηρίζουν στην προσπάθειά τους και ο στόχος μας είναι όχι μόνο τη φετινή χρονιά που έχουν αρκετά υψηλές επιδόσεις, να συνεχιστεί. Να συνεχίσουν τα παιδιά και να μπουν Εθνική ομάδα κάποια στιγμή, που είναι μέσα στις βλέψεις μας, αλλά κυρίως να φέρουμε και άλλα παιδιά στο στίβο και στις ρίψεις, αλλά γενικότερα στο στίβο για να υπάρχει μία συνέχεια στον ιστορικό σύλλογο ο οποίος έχει αποδείξει ότι κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά.».

Για το μυστικό της επιτυχίας σ’ αυτήν την προσπάθεια, ο προπονητής ρίψεων του ΓΣ Αρκαδίας, ανέφερε: «Δουλειά και μόνο δουλειά! Προπόνηση, υπομονή και επιμονή, παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχουμε, προσπαθούμε και τα καταφέρνουμε, να κάνουν τα παιδιά τη σωστή προετοιμασία. Μας λείπει ένας κλειστός χώρος. Είναι αλήθεια αυτό. Και η Τρίπολη με τον βαρύ Χειμώνα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά είμαστε εδώ, βρέχει – χιονίζει, δεν έχει καμία σημασία. Κρύο ή όχι κρύο και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Σχετικά με τις προοπτικές για κάτι καλό στα προσεχή Πανελλήνια πρωταθλήματα με βάσει τις πολύ καλές εμφανίσεις σε Διασυλλογικούς Αγώνες και Μίτινγκ, ο κ. Δρακόπουλος ανέφερε: «Όπως και πέρυσι σε ότι αφορά τις ρίψεις του ΓΣ Αρκαδίας, κατέβηκαν πέντε παιδιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και γυρίσαμε με πέντε μετάλλια, δύο πρώτες θέσεις, δύο δεύτερες και μία τρίτη, φέτος στο Κ16 ευελπιστούμε ότι τα τρία παιδιά που θα κατέβουν θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις και μία δεύτερη. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για καλά πλασαρίσματα στο Κ18, όπου είναι μεγαλύτερης ηλικίας αγώνες, όπου έχουν να συναγωνιστούν και τρία χρόνια μεγαλύτερους αθλητές/τριες και να προσπαθήσουμε όχι μόνο να μπούμε τελικό, αλλά να διεκδικήσουμε και ακόμη κάτι καλύτερο.».

Σχετικά με την εντυπωσιακή εμφάνιση της Βαλεντίνας Δρακοπούλου τις προηγούμενες ημέρες στα «37α Θώδεια» η οποία κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ κατά 3 μέτρα και 9 εκατοστά, ο κ. Δρακόπουλος σχολίασε: «Πράγματι η επίδοση της μικρής αθλήτριας είναι κατά τρία μέτρα δικό της ρεκόρ. Είναι και ρεκόρ Περιφέρειας Πελοποννήσου γενικώς, απ’ όταν ξεκίνησε η Σφύρα. Έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση στο Κ18. Αυτό λοιπόν που κρύβεται από πίσω είναι καθημερινή και σκληρή προπόνηση. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.».

Στο αν η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο για τους αθλητές/τριες ή στο αν περισσότερο ρόλο σημαντικό παίζει η συγκέντρωση πριν από έναν αγώνα ο έμπειρος τεχνικός μας ανέφερε: «Και τα δύο είναι πολύ βασικά. Η ψυχολογία επειδή μιλάμε για αρκετά μικρά παιδιά, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και γι’ αυτό θα πρέπει τα παιδιά να ξεπερνούν τις δύσκολες καταστάσεις, μέσα από την προπόνηση και τους αγώνες. Τις επιτυχίες και τις αποτυχίες και να είναι συγκεντρωμένα για τον επόμενο αγώνα. Και οι δύο αυτοί παράγοντες είναι πάρα πολύ σημαντικοί και φυσικά βοηθάει και ο προπονητής και το ίδιο παιδί αλλά και το πιο βασικό η οικογένεια.».

Σχετικές με τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις ο κ. Δρακόπουλος μας είπε: «Ο στόχος αυτή την εβδομάδα είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 που πιστεύουμε ότι θα έχουμε στα τρία παιδιά που θα κατεβάσουμε και τρία μετάλλια. Τώρα για το Κ18 όπου είναι αρκετά πιο δύσκολη διοργάνωση και όπως είπαμε και μεγαλύτερα παιδιά ηλικιακά, ο πρώτος στόχος είναι να μπουν τα παιδιά στον τελικό, από τον πρωινό προκριματικό. Ο τελικός είναι ένας καινούργιος και διαφορετικός αγώνας και μπορούν να συμβούν τα πάντα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω το Γυμναστικό Σύλλογο Αρκαδίας για τη στήριξη που παρέχει στα παιδιά, την IMPACT Athletics για τη χορηγία που έχει κάνει σε κάποια από τα παιδιά όπως επίσης και τους κ.κ. Παναγιώτη Μαντά και Ευθύμιο Ζούζουλα για τη χορηγία και στήριξη που παρέχουν στα παιδιά.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here