Η «πίεση» των λίγων στον Παναρκαδικό, σε μια σεζόν πολλών υποχρεώσεων

0
299

Η αλήθεια είναι ότι το «χτίσιμο» της νέας ομάδας του Παναρκαδικού εξελίσσεται τη δεδομένη στιγμή σε όλα τα επίπεδα. Από το μεταγραφικό όπου ποδοσφαιριστές φτάνουν στην Τρίπολη και εντάσσονται στην προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα, «γεμίζοντας» το ρόστερ, μέχρι και το οργανωτικό με εκκρεμότητες και υποχρεώσεις να διευθετούνται από τους ανθρώπους της ομάδας.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι την ώρα που η προετοιμασία στην ομάδα συνεχίζεται για την ώρα χωρίς ζητήματα, με βελτίωση μέρα με τη μέρα στο αγωνιστικό τομέα, στην ομάδα οι υποχρεώσεις σε θέματα οργάνωσης, γραφειοκρατίας, γηπέδου κ.α. προβληματίζει τη διοίκηση. Η αλήθεια είναι ότι ουσιαστικά στην ομάδα αυτοί που τρέχουν είναι λίγοι για υποχρεώσεις της ομάδας έστω για οργανωτικής φύσεως θέματα και αυτό ως ένα βαθμό δημιουργεί πίεση και περισσότερη αγωνία στην ομάδα προκειμένου όλα να είναι λυμένα.

Δεν είναι τυχαία η ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα τις προηγούμενες ημέρες και στην οποία γίνεται κάλεσμα για «συστράτευση» στο πλευρό της ομάδας.

Τις τελευταίες ημέρες μετά το προβλήμα υγείας του Νίκου Μιχαλόπουλου (Σχίζα) ο οποίος παραδοσιακά όλα τα χρόνια «τρέχει» σχεδόν για τα πάντα που αφορούν το γήπεδο και νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο τη δεδομένη στιγμή ο προβληματισμός είναι ακόμη μεγαλύτερος. Αντικαταστάτης για να ασχοληθεί με όλα τα θέματα που αφορούν το γήπεδο δεν υπάρχει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός, σύμφωνα με όσα μας αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Παναρκαδικό κ. Καναβέτας, ότι αρκετά αρμοδιότητες τις τελευταίες ημέρες έχουν επωμιστεί με δική τους επιθυμία οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Πάντως την Κυριακή η απουσία του «Σχίζα» ήταν εμφανής καθώς πολλά πράγματα πριν όσο και μετά το ματς έπρεπε να γίνουν αναγκαστικά από άλλους στην ομάδα. Ακόμη και το να πιάσει κάποιος τις μπάλες πίσω από την εστία, έχοντας ξεμείνει οι πάγκοι από μπάλες για την επαναφορά, δεν υπήρχε.

Παράλληλα αποτελεί γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Ηλίας Καναβέτας είναι τις τελευταίες ημέρες το μοναδικό πρόσωπο που ακούγεται σε ότι αφορά θέματα και ενέργειες τις ομάδας, μαζί ίσως με τον Κώστα Λάγαρη που αν και πρώην τιμ μάνατζερ της ομάδας λόγω ιδιότητας (ως εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών) έχει «εμπλακεί» σε κάποιες φετινές μεταγραφικές κινήσεις του Παναρκαδικού.

Σε ποδοσφαιρικό στέκι τις προηγούμενες ημέρες φίλαθλος της ομάδας σχολίασε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ο Πρόεδρος αποτελεί «άνθρωπος για όλες τις δουλειές» και συνέχισε εκφράζοντας την απορία «για πόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί η ομάδα με το να τρέχει ένας μόνο άνθρωπος για όλα;».

Η αλήθεια πάντως φαίνεται να είναι κάπου στη μέση. Από τη μία πρέπει να γράψουμε ότι υπάρχουν έστω και λίγα πρόσωπα στο ΔΣ ή και όχι απαραίτητα στο ΔΣ που «τρέχουν» για τον Παναρκαδικό στο αντικείμενο της επαγγελματικής τους ενασχόλησης και μάλιστα με σημαντική συνεισφορά και ουσιαστικό έργο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Από την άλλη ωστόσο είναι απαραίτητο για να μπορέσει να «βγει» ανώδυνα η χρονιά σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης, να υπάρξει πιο ενεργός ρόλος και από άλλα πρόσωπα και όχι για σχεδόν όλα τα ζητήματα της ομάδας να είναι από πίσω ο Πρόεδρος και κάποια άλλα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η κεντρική φωτογραφία είναι από το Κυριακάτικο φιλικό ματς με τον Πρόεδρο κ. Ηλία Καναβέτα και το μέλος του ΔΣ κ. Στέλιο Λουμπαρδιά που επέστρεψε στο γήπεδο για το φιλικό ματς, μετά την περιπέτεια με την υγεία του τις προηγούμενες ημέρες. Στο πρόσωπο του Προέδρου είναι χαραγμένη η αγωνία και η «πίεση» όχι απαραίτητα για την τελική έκβαση της φιλικής αναμέτρησης. Αυτή η «πίεση» ήταν αποτυπωμένη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον ίδιο τον κ. Καναβέτα, συχνά-πυκνά να σχολιάζει θέματα που αφορούν την ομάδα.

Και το μεγάλο ερώτημα μετά από όλα τα παραπάνω είναι το εξής: «Τι θα γίνει αν ο ίδιος κάποια στιγμή αποφασίσει να αποχωρήσει από την ομάδα για διάφορους λόγους;»

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ πάντως χωρίς καμία αμφιβολία προς αποφυγή ατυχών συμπερασμάτων και παρεξηγήσεων, ότι παρά την έλλειψη ανθρώπων που χρειάζεται η ομάδα για να τρέξουν αρκετά ζητήματα πιο γρήγορα και χωρίς πίεση, όλες οι υποχρεώσεις και εκκρεμότητες στην ομάδα είναι τακτοποιημένες. Κατά συνέπεια δεν τίθεται κανένα ζήτημα που να αφορά την ίδια ομάδα και την ομαλή λειτουργία της, όπως το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here