Ήταν Καλοκαίρι του 2004 και η ομάδα του Αστέρα μετά την «ψυχοφθόρα» παραμονή στην Δ’ Εθνική «έχτιζε» την ομάδα της επόμενης χρονιάς με ακόμη μεγαλύτερή αποφασιστικότητα. Στόχος να μην χαθεί άλλος χρόνος και με τη δημιουργία μιας πραγματικά ανταγωνιστικής ομάδας ο Αστέρας να διεκδικήσει τον τίτλο της σεζόν 2004-05 και φυσικά την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Σ’ εκείνη την παρουσίαση της νέας ομάδας που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «ΜΑΙΝΑΛΟΝ» τη Δευτέρα 26/07/2004 είχαν μιλήσει ο Πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης κ. Ευάγγελος Κρητικός, ο Τεχνικός Διευθυντής των «κυανοκιτρίνων» κ. Τάσος Σιούλας και ο προπονητής της ομάδας κ. Γιάννης Πετράκης. Φυσικά παρουσία έδωσαν μέλη της διοίκησης του Αστέρα και φυσικά το έμψυχο δυναμικό και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.

 

Ο «μακροπρόθεσμος» στόχος που ακούστηκε σαν “ανέκδοτο”…

Σε εποχές που ακόμη οι δημόσιες εμφανίσεις σχετικά με τα κοινά του Αστέρα των κ.κ. Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη, αποτελούσαν είδηση της χρονιάς (μπορείς κανείς να παρατηρήσει στο παρακάτω ρεπορτάζ εκείνης της εποχής ότι οι άνθρωποι του Αστέρα ακόμη και στις επίσημες τοποθετήσεις τους δεν ανέφεραν τα ισχυρά αφεντικά του Αστέρα με το όνομά τους) εκείνο το απόγευμα μεταξύ όσων ειπώθηκαν περιλήφθηκαν και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι των «κυανοκιτρίνων» τα επόμενα χρόνια.

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είχε αναφέρει ο κ. Κρητικός για τους μελλοντικούς στόχους του Αστέρα Τρίπολης. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι στόχος του συλλόγου ήταν η άνοδος στην Α’ Εθνική κατηγορία και η συμμετοχή κάποια στιγμή στο Champions League! Στο άκουσμα αυτής της θέσης οι περισσότεροι χαμογέλασαν κρυφά, μην εκφράζοντας έντονη δυσπιστία. Μέχρι τότε άλλωστε οι Αρκάδες φίλαθλοι είχαν πολλές φορές «χορτάσει από παχιά λόγια» που στις περισσότερες περιπτώσεις στην πράξη εξανεμίζονταν. Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ στις κατ’ ιδίαν κουβέντες δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν η συγκεκριμένες θέσεις της ομάδας και τα όσα ο κ. Κρητικός είχε πει, αποτελούσαν ένα «πετυχημένο ανέκδοτο», ένα κακόγουστο αστείο ή αλλαγή σελίδας στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα η μη φυσική παρουσία των ιδιοκτητών της ομάδας στις μέχρι τότε επίσημες εκδηλώσεις της ομάδας και τα όσα είχε πετύχει αγωνιστικά δεν έπειθαν τους περισσότερους. Ωστόσο ενέργειες με έργα στο γήπεδο και εντυπωσιακές μεταγραφές για τα δεδομένα της Δ’ Εθνικής εν’ όψει της σεζόν 2004-05, είχαν προκαλέσει παράλληλα και μια γενικότερη έστω και μετριασμένη «ευφορία».

Τα λόγια του κ. Κρητικού εκείνο το απόγευμα της 26ης Ιουλίου 2004 από τη μία αποδείχθηκε προφητικά και από την άλλη τηρήθηκαν σχεδόν μέχρι κεραίας από τους κ.κ. Μπάκο και Καϋμενάκη. Μοναδική «παρέκκλιση» ότι μέχρι σήμερα η ομάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη να συμμετάσχει στο Champions League!

Παρακάτω μπορούμε να διαβάσουμε το αναλυτικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ» της 28/07/2004 για εκείνη την παρουσίαση της ομάδας του Αστέρας Τρίπολης της σεζόν 2005-06:

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Έγινε η παρουσίαση της νέας ομάδας

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος.

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ η πα­ρουσίαση της νέας ομάδας και συγκεκριμένα των νέων αποκτημάτων του Αστέρα Τρίπολης. Σε μια πολύ όμορφη εκ­δήλωση η οποία πραγματο­ποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μαίναλον», η διοίκηση της ομάδας παρουσίασε τα 15 μεταγραφικά αποκτή­ματα που μαζί με τους πα­ραμένοντες στην ομάδα παίκτες αποτελούν πραγ­ματικά ένα εκρηκτικό σχή­μα.

Στην συγκεκριμένη βραδιά η λέξη Α’ Εθνική ακού­στηκε πολλές φορές από τα στόματα του τεχνικού επιτε­λείου της ομάδας, αλλά και από την διοίκηση του Αστέ­ρα δια στόματος του προέ­δρου της κ. Κρητικού. Έτσι γίνονται κατανοητοί λίγο-πολύ οι υψηλοί στόχοι της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Η αισιοδοξία μάλιστα και των υπεύθυνων για τα τεχνικά ζητήματα της ομάδας, δίνει επίσης μια εικόνα του πως έχει η κατάσταση σε αγωνιστικό επίπεδο για την ομάδα του Αστέρα.

 

Τι ειπώθηκε για το ρόστερ και την τεχνική ηγεσία της ομάδας…

Όσον αφορά λοιπόν και την τεχνική υποστήριξη της ομάδας, αυτή κυριολεκτικά σύμφωνα και με τα λεγόμενα του κ. Σιούλα αγγίζει τα επίπεδα των ομάδων της Α’ κατηγορίας. Υπάρχουν στην ομάδα άνθρωποι στο τεχνικό τιμ που λίγοι σύλ­λογοι διαθέτουν στην Ελ­λάδα.

Η τεχνογνωσία και το ό­ραμα αυτών των ανθρώπων είναι μεγάλα με σκοπό το όφελος της Αρκαδικής ο­μάδας. Καταρχάς ο προπο­νητής της ομάδας, Γιάννης Πετράκης, θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ήταν μάλιστα στα άμεσα μετεγγραφικά πλάνα του ΟΦΗ, αλλά η τελική συμ­φωνία έγινε με τον Αστέρα. Ο γυμναστής της ομάδας έ­χει εξίσου πλούσιο βιογρα­φικό, με τον Κοσμά Στράτο, παλιό πρωταθλητή των 100μ., με προϋπηρεσία στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Στους φυσιοθεραπευτές ο επικεφαλής Χρήστος Καρβουνίδης, είχε θητεία στον Παναθηναϊκό, ενώ και ο φυσιοθεραπευτής Γιάννης Λεβάκος άνηκε στο παρελ­θόν στην ομάδα των «πρα­σίνων». Αυτή τη στιγμή αποτελούν το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ και φυσικά του Αστέρα. Επίσης οι φυσιοθεραπευτές Νίκος Σίσκας (με προϋπηρεσία στην ΑΕΚ) και ο Κώστας Μπαμπάς (ήταν στην ομά­δα του Αιγάλεω και στον Ε­θνικό Αστέρα), στελεχώ­νουν το τεχνικό τιμ της ο­μάδας. Έτσι λοιπόν οι ποδοσφαι­ριστές της ομάδας μπορούν να αντιμετωπίσουν το ο­ποιοδήποτε πρόβλημα τραυματισμού, κάτω από την έμπειρη επίβλεψη των ανωτέρω επιστημόνων.

Τέλος αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της ομάδας κ. Κρητικό το γεγονός ότι ο «κρίκος» μεταξύ της τεχνι­κής ηγεσίας και των ανθρώπων της διοίκησης θα είναι ο Δημήτρης Μποροβήλος, ο οποίος δέχτηκε να αναλάβει όπως όλοι γνωρίζουμε το συγκεκριμέ­νο πόστο στην ομάδα.

 

Κρητικός: «Στόχος της ομάδας η Α’ Εθνική και το Champions League»

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Προέδρου του Αστέρα Τρίπολης κ. Κρητικού που τόνισε: «Νιώθω μεγάλη χαρά που ο Αστέρας είναι μια ομάδα με μεγάλη προοπτική και φαίνεται από το έμψυχο υ­λικό και τους τεχνικούς, καθώς και από τη δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπε­δο. Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι η διοίκηση και οι κύριοι που χορηγούν την ομάδα, για να αποκτήσει ο Αστέ­ρας καταρχάς χώρους α­θλητικούς που δεν υπάρ­χουν ανάλογοι στην Δ’ Ε­θνική κατηγορία και σε α­κόμη μεγαλύτερες.

Πάνω απ’ όλα όμως να α­ποκτήσει τεχνική διοίκηση στα πρότυπα της Α’ Εθνι­κής. Τέλος ο πρόεδρος της ομάδας ανέφερε με πεποί­θηση ότι στόχος της ομά­δας μακροπρόθεσμα είναι η άνοδος στην Α’ Εθνική κατηγορία και γιατί όχι και η έξοδος στο Champions League κάποια στιγμή!»

 

Σιούλας: «Έχουμε όραμα για να γίνει ο Αστέρας, πραγματικός Αστέρας»

Εξίσου αισιόδοξα ξεκίνη­σε την ομιλία του και ο τε­χνικός διευθυντής της ομά­δας, Τάσος Σιούλας, αναφερόμενος στο μεγάλο ό­ραμα που θα οδηγήσει την ομάδα του Αστέρα να γίνει όπως δήλωσε χαρακτηρι­στικά, «ένας πραγματικός αστέρας».

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πέρα από τα χρήματα α­παιτείται και κατάλληλη ε­πάνδρωση της ομάδας και παράλληλα σωστή οργάνω­ση και πίστωση χρόνου, αλλά και υλικοτεχνική υπο­δομή, ούτως ώστε να υπάρ­ξουν τα προσδοκώμενα α­ποτελέσματα.

Μιλώντας για την υλικοτε­χνική υποδομή του συλλό­γου ο κ. Σιούλας δήλωσε ότι θεωρούνται από τις κα­λύτερες στο χώρο και με βάση τις αναλογίες της κα­τηγορίας δεν χρειάζεται καν σχόλια. Για τις εγκατα­στάσεις δήλωσε επίσης: «Το γήπεδο είναι ένα εργο­τάξιο, όπου κάθε μέρα βελ­τιώνονται όλοι οι χώροι, με τον καλύτερο δυνατό τρό­πο».

 

Πετράκης: «η ομάδα αυτή ανήκει στην Τρίπολη»

Τα καλύτερα λόγια είχε να πει για την ομάδα του στις πρώτες επίσημες δηλώσεις που πραγματοποίησε από τότε που έχει έρθει στην Τρίπολη, ο τεχνικός της ο­μάδας Γιάννης Πετράκης. Ξεκινώντας την αναφορά του τόνισε ότι είναι ιδιαίτε­ρα ευχαριστημένος, γιατί βρίσκεται στην ομάδα του Αστέρα.

Συνεχίζοντας λοιπόν ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Βρίσκομαι σε μια ομάδα η οποία μας παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σε όλα τα επίπεδα. Σαν προπονητής έχω μάθει να λειτουργώ μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο, γι’ αυτό και αυτή η ομάδα με εκφράζει απόλυτα ως προς τον τρόπο που έχω μάθει να λειτουργώ. Πρέπει να κάνουμε μια ομάδα η οποία να θεωρείται πραγματικά ομάδα σε όλα τα επίπεδα».

Ο έμπειρος τεχνικός όμως δήλωσε και την ικανοποίηση του για το επίπεδο των παιδιών, που για όσο χρονικό διάστημα συνεργάζονται έως τώρα χαρακτηρίζεται ως υψηλό (αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά). Μεγάλη σημασία όμως ο κ. Πετράκης έδωσε και στην συμπαράσταση των φιλάθλων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Γι αυτό το ζήτημα ο προπονητής της ομάδας είπε: «Η ομάδα αυτή, δεν είναι ούτε δική μου, ούτε των ανθρώπων που την διοικούν, αλλά είναι ομάδα της Τρίπολης. Από μεριά τη δικιά μας πάντως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Όμως μεγάλο ρόλο θα παίξει και πόσο ο κόσμος θα αγκαλιάσει, την προσπάθεια αυτή την οποία έχουν ξεκινήσει, δύο άνθρωποι που έχουν όραμα, φιλοδοξία. Έτσι ώστε αυτή η πόλη μέσα από το ποδόσφαιρο, να έχει τη καλύτερη δυνατή παρουσία και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση, ώστε σιγά-σιγά να την φτάσουμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα επίπεδα». Σημαντική μνεία έγινε όμως και για τα ΜΜΕ τα οποίο ο κ. Πετράκης παρακάλεσε να συμβάλουν με τον τρόπο τους στην στήριξη του σωματείου.

 

Αύριο το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» θα δημοσιευθεί το β’ μέρος του ΡΕΤΡΟ αφιερώματος με τη συνέχειας αναφοράς της παρουσίασης του Αστέρα της σεζόν 2004-2005 και της ανάλυσης με αφορμή τα όσα είχαν ειπωθεί από τον τότε Πρόεδρος της ομάδας κ. Ευάγγελος Κρητικό για τους ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους του Αστέρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here