Η παρουσίαση του βιβλίου «Το ταξίδι των Αναμνήσεων» (+φωτό, vid)

0
515

Το απόγευμα της Δευτέρας (20/09) πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης η παρουσίαση του βιβλίου «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων» του συναδέλφου και συγγραφέα Σταύρου Κουκάκη. Πρόκειται για ένα βιβλίο 658 σελίδων με αποτυπωμένη την ιστορία σε σημαντικό βαθμό του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και των ομάδων της Ένωσής μας που αγωνίστηκαν σε Εθνικές κατηγορίες.

Μια εκδήλωση γεμάτη από μπάσκετ την οποία τίμησε με την παρουσία του ο «Δράκος» του Ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης. Μια προσωπικότητα που έχει αφήσει «βαθιά» χαραγμένο το στίγμα της στο Ελληνικό μπάσκετ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη που είχε τις τελευταίες δεκαετίες σε Παγκόσμιο επίπεδο. Εκτός από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, παρουσία στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης έδωσαν πρόσωπα που έχουν αφήσει με τη σειρά τους το δικό τους αποτύπωμα στο μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης στον Σταύρο Κουκάκη, για να υλοποιήσει αυτό το σπουδαίο για το άθλημα εκδοτικό εγχείρημα.

Κεντρικοί ομιλητές του βιβλίου «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων» αποτέλεσαν ο γνωστός δημοσιογράφος και Πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και γνωστοί και καταξιωμένοι συνάδελφοι κα Έλενα Μπουζαλά και ο κ. Τάσος Κολλίντζας. Όλοι τους μίλησαν με ξεχωριστά λόγια για τον συγγραφέα – δημοσιογράφο, αλλά και για το βιβλίο που ήρθε για να κρατήσει άσβεστη την ιστορία του τοπικού μπάσκετ, από το πέρασμα των χρόνων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η βράβευση του σπουδαίου Παναγιώτη Γιαννάκη, για την προσφορά του στο Ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για την είσοδό του προσφάτως στο Hall Of Fame., τόσο από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, όσο και από το Δήμο Τρίπολης και συγκεκριμένο από το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη. Ιδιαίτερη στιγμή αυτή στην οποία ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για την θερμή υποδοχή προς το πρόσωπό του, τον Σταύρο Κουκάκη και τη σπουδαιότητα του περιεχομένου του βιβλίου, για τις νεότερες γενιές όσων ασχολούνται ενεργά με το μπάσκετ. Δίπλα στον Παναγιώτη Γιαννάκη στις θέσεις της πρώτης σειράς, παρουσία έδωσε και ο παλιός προπονητής, Βύρωνας Κρίθαρης ο οποίος τον ανέδειξε στον Ιωνικό Νίκαιας. Λίγο νωρίτερα ένα ιδιαίτερο βίντεο έπαιξε για λίγα λεπτά στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, αφιερωμένο στο μεγάλο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.

Το λόγο φυσικά πήρε και το κεντρικό πρόσωπο και συγγραφέας του «Ταξιδιού των Αναμνήσεων», Σταύρος Κουκάκης ο οποίος φανερά συγκινημένος για την ιδιαίτερα βραδιά, αλλά και την ολοκλήρωση ενός επίπονου αλλά με μεγάλη δημιουργικότητα ταξιδιού προς την ολοκλήρωση του βιβλίου. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συνέβαλαν λιγότερο ή περισσότερο στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου βιβλίου.

Στο τέλος ο «οικοδεσπότης» της βραδιάς πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης κ. Θεοδωρακόπουλο, κα Μπουζαλά, κ. Κολλίντα και στον παλιό προπονητή Βύρωνα Κρίθαρη, με τη βοήθεια του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο, του πρώην Δήμαρχο Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, του πρώην Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημοσθένη Σωτηρόπουλο και από τον ίδιο τον συγγραφέα Σταύρο Κουκάκη αντίστοιχα.

Η βραδιά έκλεισε με αμέτρητες φωτογραφίες μεταξύ των παρευρισκόμενων «ξυπνώντας» μνήμες από παλιές μπασκετικές στιγμές, πολλά αυτόγραφα από τον Παναγιώτη Γιαννάκη αλλά και υπογραφές στο βιβλίο από τον συγγραφέα του βιβλίου «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων», ενώ προσφέρθηκαν κεράσματα στον χώρο έξω από το κλειστο γυμναστήριο.

Σημειώνεται ότι συντονιστής της παρουσίασης του βιβλίου ήταν ο Χρήστος Καρνέζης, ενώ τηρήθηκαν κατά γράμμα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με όλους τους παρευρισκόμενους να ελέγχονται στην είσοδο για την κατοχή πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμούς ή πιστοποιητικού νόσησης σε ισχύ.

 

Η έκπληξη της βραδιάς…

Σε μια από τις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς αποτέλεσε η έκπληξη που ο Σταύρος Κουκάκης φρόντισε να κάνει στην Αταλάντη Τασουλή, τη σπουδαιότερη ίσως αθλήτρια που έχει αναδείξει το Αρκαδικό μπάσκετ ειδικότερα και το μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ γενικότερα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κλήθηκε να δώσει το δαχτυλίδι του Πρωταθλήματος του WNBA που είχε κατακτήσει ως μέρος του ρόστερ των Χιούστον Κόμετς το 1997.

Το δαχτυλίδι εστάλη ταχυδρομικά στην Αταλάντη Τασουλή, ωστόσο για κάποιο λόγο δεν είχε καταλήξει στα χέρια της, κάτι που συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας, αφήνοντας εντυπωσιασμένη την Αταλάντη από την ιδιαίτερη αυτή στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here