Η πιο δύσκολη «μάχη» παραμονής της 10ετίας στο Α’ τοπικό

0
580

Τη φετινή χρονιά ζήσαμε στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας την πιο ενδιαφέρουσα «μονομαχία» παραμονής στην κατηγορία. Για αρκετές αγωνιστικές 4-5 ομάδες πάλευαν για να αποφύγουν την προτελευταία θέση ουσιαστικά της βαθμολογίας που οδηγούσε στην Β’ τοπική κατηγορία. Η ομάδα του Νικηταρά αποχαιρέτησε την κατηγορία από νωρίς αποχωρώντας από το πρωτάθλημα. Πλέον απέμενε μια ακόμη θέση για υποβιβασμό. Μια θέση για την αποφυγή της οποίας έγινε μεγάλη προσπάθεια μέχρι την τελευταία κυριολεκτικά αγωνιστική.

Τελικά οι Βρασιές ήταν αυτές που αποχαιρέτησαν την κατηγορία, παρά το γεγονός ότι έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο τελευταίο 1/3 του πρωταθλήματος αλλά δεν τα κατάφεραν. Για να γίνει κατανοητό πόσο δύσκολη ήταν η υπόθεση παραμονής τη σεζόν 2018-19, αξίζει να κατανοήσει κανείς ότι η ομάδα του Αγίου Ανδρέα με 26 κερδισμένους βαθμούς ή διαφορετικά αν προτιμάτε με 6 νίκες και 8 ισοπαλίες σε συνολικά 24 αγώνες, τελικά υποβιβάστηκε. Με την ίδια ακριβώς συγκομιδή σε οποιαδήποτε άλλη σεζόν την τελευταία δεκαετία, οι Βρασιές θα είχαν παραμείνει εύκολα στην μεγάλη τοπική κατηγορία.

Αμέσως πιο δύσκολη «μάχη» παραμονής μετά την φετινή σεζόν ήταν η σεζόν 2013-14, όταν ο Μαντινειακός με 22 βαθμούς υποβιβάστηκε στο Β’ τοπικό καθώς υπολειπόταν απέναντι στις Βρασιές κατά τέσσερις βαθμούς. Αντιθέτως η πιο εύκολη σεζόν για τις ομάδες που ήθελαν να σωθούν ήταν η σεζόν 2016-17 όταν η προτελευταία ομάδα του Ολυμπιακού Λεωνιδίου υποβιβάστηκε με μόλις 6 βαθμούς, με οποιαδήποτε ομάδα με 7 βαθμούς και πάνω στη σεζόν παρέμενε στην κατηγορία.

Στο παρακάτω γράφημα που ετοιμάσαμε μπορείτε να δείτε από το 2009 έως σήμερα με πόσους βαθμούς έμεινε η τελευταία ομάδα στην Α’ τοπική κατηγορία και την ίδια ώρα με πόσους βαθμούς υποβιβάστηκε η προτελευταία ομάδα στο Β’ τοπικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here