Η προκήρυξη του 3ου αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

0
486

Για την Κυριακή 9 Ιουνίου είναι προγραμματισμένος ο 3ος αγώνας Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» ο οποίος έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18:15 από το πάρκο των «Αλύγιστων» πλησίον των Φυλακών Τρίπολης στον Άγιο Αθανάσιο. Ο αγώνας διοργανώνεται από τις Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου. Ο αγώνας θα έχει συνολική απόσταση 21 χιλιόμετρα και θα έχει ως σημείο τερματισμού την πλατεία Πετρινού. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του συγκεκριμένου συνδέσμου: https://goo.gl/forms/Q93MbYOxCy5uj5g22.

Αναλυτικά η προκήρυξη του αγώνα έτσι όπως έχει δημοσιοποιηθεί από τους διοργανωτές αναφέρει τα εξής:

 

«Ο 3ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (21 χλμ) μας περιμένει στην Τρίπολη, την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 6.15 μ.μ., για να διαδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα της Ειρήνης!

Οι  Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, οργανώνουν αγώνα δρόμου προς τιμή του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του, Τρίπολη (Κερασίτσα) στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης της Πελοποννήσου.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου(Βαλκανιονίκης),  αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής της ΕΔΑ. Στις 21 Απρίλη 1963 πραγματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παρά την κρατική απαγόρευση, ξεκίνησε η πορεία με  χιλιάδες οδοιπόρους. Στη διάρκειά της έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματίες.  Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγωνιστές ολοκλήρωσαν την πορεία.      Ένα μήνα μετά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 1963 δολοφονήθηκε από παρακρατικούς μηχανισμούς με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους.

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ραγδαίες και σύνθετες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Από τη μια παραμένει η δεινή οικονομική κατάσταση για την πλειοψηφία του λαού μας. Από  την άλλη κλιμακώνεται  η επιθετικότητα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και   οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών. Σε αυτές τις διαμάχες  παίρνει μέρος και  αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες και η χώρα μας, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους. Εδώ εντάσσεται και η νατοϊκής «κοπής» συμφωνία των Πρεσπών. Επίσης, τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 70  χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, που διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών, καθώς και 20 χρόνια από την εγκληματική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία.  Αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη και την φιλία και την ισότιμη συνεργασία  των λαών :

Απαιτούμε:

 • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
 • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
 • Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων.
 • Το κλείσιμο της Βάσης στη Σούδα και όλων των Βάσεων και στρατηγείων.
 • Κατάργηση των πυρηνικών. Καμιά σκέψη για πυρηνικά στην Πελοπόννησο και τον Άραξο.
 • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Ιούνη στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 6.15 από το πάρκο των αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Μια ώρα πριν οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 5.00 το απόγευμα.

Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν στους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική οδό Τρίπολης—Σπάρτης όπου στο χωριό Κερασίτσα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από κει μέσω του δρόμου Τρίπολης – Άστρους από το χωριό Αγ. Σώστης  θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην επιστροφή μέσα στην Τρίπολη θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού (τερματισμός).

Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικό θα υπάρχουν ανά 4  χιλιόμετρα. Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες.

Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής σειράς. Δηλώσεις  συμμετοχής στο  https://goo.gl/forms/Q93MbYOxCy5uj5g22 (εναλλακτικά στο agonasdromougl@gmail.com) έως Τρίτη 4 Ιούνη 2019.

Μετά από απαίτηση πολλών φίλων δρομέων από την Αττική, η οργανωτική επιτροπή θα δρομολογήσει Λεωφορείο από Αθήνα εφόσον βέβαια συμπληρωθεί ο ανάλογος αριθμός συμμετοχών. Η ώρα αναχώρησης θα είναι η 2μ.μ. την ημέρα του αγώνα από την πλατεία Καραϊσκάκη, στάση Μετρό Μεταξουργείο, μπροστά στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΥ (κόστος συμμετοχής 10 ευρώ)..

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο  6973210954 (υπόψη Γιαννόπουλου Ανδρέα).

Για να δείτε το video της διαδρομής κάντε κλικ σε αυτή την διεύθυνση: https://youtu.be/LyVQJcj8NmQ

 1. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 18Ο  ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
 2. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.
 3. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»

 • Σ.Δ.Υ. (Σύλλογος Δρομέων Υγείας) ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
 • Ε.Ο.Σ. (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος) ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
 • Σ.Ε.Β.Α.Σ. (Σύλλογος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου).
 • Σ.Α.Ο.Ο. (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων).».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here