Η προπονήτρια των επιτυχιών, η συγκίνηση και τα 11 χρόνια «σιωπής»! (+φωτό, vid)

1
1226

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου 25/01/2020 πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Τρίπολης η τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου, ενώ στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων του συλλόγου για τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση του ΚΟΑ Τρίπολης πέρα από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, πραγματοποιήθηκε και μια εκδήλωση στην οποία έδωσαν παρουσία σχεδόν όλοι οι πρώην Πρόεδροι του συλλόγου, καθώς και η βράβευση του ιδρυτή του συλλόγου κ. Χρήστου Μοιράγια, παρουσία των περισσότερων πρώην Προέδρων του συλλόγου.

Από τις συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης είναι γεγονός ότι αποτέλεσε η στιγμή στην οποία η αρχη-προπονήτρια του ΚΟΑ Τρίπολης, Κωστούλα Οικονόμου μετά από προτροπή της Προέδρου του ΚΟΑ Τρίπολης κας Καλαθά, μίλησε για την πολυετή παρουσία της στο σύλλογο, μην κρύβοντας τη συγκίνησή της λόγω των συναισθημάτων της για το σύλλογο που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια δεύτερο «σπίτι» της!

Γίνεται λόγος για μια γυναίκα που με την ιδιότητα της προπονήτριας κολύμβησης αποτελεί πρωτεργάτης στην αγωνιστική εξέλιξη και στις επιτυχίες του συλλόγου όλα τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο αγωνιστικών κατηγοριών. Η συνεισφορά της στο σύλλογο έχει μετατρέψει την παρουσία σε Πανελλήνια πρωταθλήματα με διακρίσεις από μακρινό και φιλόδοξο στόχο, σε συνηθισμένο πλέον φαινόμενο. Δεν αποτελεί υπερβολή το απόσπασμα των όσων δήλωσε η Πρόεδρος του ΚΟΑ Τρίπολης για την κα Οικονόμου στη διάρκεια της εκδήλωσης του περασμένου Σαββάτου για το γεγονός ότι: «η κα Οικονόμου κρατάει το σύλλογο, δημιουργεί αθλητές και προσωπικότητες», σχολιάζοντας πολύ εύστοχα ο πρώην Πρόεδρος του ΚΟΑΤ ότι τόσα χρόνια σε επίπεδο ανάδειξης αθλητών όντως έχει «χάσει το μέτρημα».

Η κα Κωστούλα Οικονόμου μιλάει πραγματικά σπάνια δημόσια ακόμη και για τις επιτυχίες και διακρίσεις στο σύλλογο. Προτιμά να μιλά όλα αυτά τα χρόνια με τη δουλειά της σε συνεργασία με το προπονητικό επιτελείο του συλλόγου και φυσικά τους αθλητές και αθλήτριές της! Το ότι το περασμένο Σάββατο κατάφερε έστω και με λίγες κουβέντες λόγω συγκίνησης να μιλήσει αποτέλεσε από μόνο του είδηση! Τελευταία φορά που η κα Οικονόμου είχε μιλήσει επίσημα, ήταν μια συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο ΚΟΑ Τρίπολης, στις 25/10/2008 ανακοινώνοντας από τη μία την ιστορική συνεργασία ΚΟΑΤ και ΓΣΑ και κατ’ επέκταση την ένταξη στο σύλλογο του μεγάλου Έλληνα πρωταθλητή, Γιάννη Δρυμωνάκου. Πριν δηλαδή από 11 χρόνια και 3 μήνες!

 

Οικονόμου: «Η θέση μου στον ΚΟΑΤ»

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Οικονόμου στα όσα λίγα αλλά εξαιρετικά ουσιώδη είπε είχαν να κάνουν με την πολύχρονη παρουσία της στον ΚΟΑΤ και την αγάπη της για αυτό το σύλλογο αναφέροντας: «Ξεκίνησα στον ΚΟΑΤ μετά από πρόταση του κ. Μοιράγια το 1996. Έλλειψα μια διετία στο εξωτερικό για τα μεταπτυχιακά και όντως είμαι προπονήτρια όλων όσων διετέλεσαν Πρόεδροι στο σύλλογο». Κάπου εκεί η συγκίνησή της δεν της επέτρεψε να συνεχίσει για να σχολιάσει λίγο αργότερα κλείνοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι στο σύλλογο, παρ’ όλο που δέχθηκα προτάσεις κατά διαστήματα να πάω σε άλλο σωματείο πιο παλιά το οποίο είχε πολύ ισχυρές αγωνιστικές ομάδες, αλλά νομίζω ότι θα παραμείνω εδώ!».

 

Οι προηγούμενες δηλώσεις της κας Οικονόμου…

Για την ιστορία οι τελευταία φορά, όπως αναφέρεται και παραπάνω, στην οποία η επικεφαλής προπονήτρια του ΚΟΑ Τρίπολης κα Οικονόμου είχε μιλήσει επίσημα στα τοπικά ΜΜΕ ήταν πριν 11,5 περίπου χρόνια στις 25/10/2008 σε συνέντευξη Τύπου του ΚΟΑ Τρίπολης στην οποία παρουσιάστηκε ως αθλητής του συλλόγου ο σπουδαίος πρωταθλητής Γιάννης Δρυμωνάκος, αλλά και η ιστορικής σημασίας ανακοίνωση της συνεργασίας του ΚΟΑ Τρίπολης με τον ΓΣ Αρκαδίας.

Οι τότε δηλώσεις της κας Οικονόμου είχαν ως εξής:  «Θέλω με τη σειρά μου να επιβεβαιώσω ότι έχουν ξεκινήσει πολύ καλά και πολύ σωστά όλα τα επίπεδα κολύμβησης από τη μικρή πισίνα μέχρι και τα αγωνιστικά. Η αλήθεια είναι ότι το κολυμβητήρια άργησε να ξεκινήσει τη λειτουργία του, αλλά τουλάχιστον έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά με καθαρά νερά και αρκετά καλές θερμοκρασίες στην πισίνα. Θέλω να βεβαιώσω του γονείς και τους αθλητές των αθλητών του ΓΣΑ που πρόκειται να προσχωρήσουν στα τμήματά μας, ότι θα τοποθετηθούν στα τμήματα όπου ήδη βρίσκονταν είτε στη μικρή είτε στη μεγάλη πισίνα και όλοι εμείς οι προπονητές θα τους δεχτούμε όπως ακριβώς κάνουμε και με τα παιδιά που ήδη ανήκουν στο σωματείο μας.

ΑΡΧΕΙΟ CONTRAEPITHESI.GR | Συνέντευξη Τύπου του ΚΟΑ Τρίπολης στις 25/10/2008.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών της προαγωνιστικής και αγωνιστικής ομάδας, θα είναι αρκετές όπως όλα τα χρόνια. Θα πάμε στα κύπελλα της περιφέρειας που γίνονται στην Τρίπολη και στην Πάτρα συνήθως και σε αρκετούς αγώνες της Αθήνας, όπως για παράδειγμα στο «Ευ Αγωνίζεσθαι» που είναι τον Ιανουάριο. Θα προσπαθήσουμε σαν σύλλογος να υποστηρίξουμε και τα σωματεία της περιφέρειας που κατά καιρούς κάνουν διάφορους αγώνες οι οποίοι βέβαια δεν είναι μέσα στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας και δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να γνωρίζουμε πότε και ποιοι ακριβώς είναι».

Για την παρουσία του Γιάννη Δρυμωνάκου στο σύλλογο είχε τονίσει: «Θέλω κι εγώ σαν προπονήτρια να πω ότι είναι ιδιαίτερη χαρά και δική μου και των αθλητών που θα είναι φέτος μαζί μας, ο Γιάννης Δρυμωνάκος. Τα παιδιά έχουν ήδη εκφράσει τη χαρά τους που ήδη κολυμπάει μαζί τους και για να είμαι ειλικρινής τα παιδιά θα τον ήθελαν κοντά τους καθημερινά, παρότι είναι λιγάκι δύσκολο, γιατί έχει και κάποιες υποχρεώσεις στην Αθήνα».

Τέλος σε ότι αφορά τους υπόλοιπους προπονητές είχε αναφέρει: «Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τους προπονητές γιατί δεν είμαι η μοναδική προπονήτρια στο σωματείο, ανεξάρτητα από το αν είμαι στην αγωνιστική ομάδα, γιατί η δουλειά που γίνεται από την μικρή πισίνα, συνεχίζεται και μπορούμε να βγάζουμε αθλητές για το αγωνιστικά τμήματα. Έχουν ξεκινήσει όλοι οι προπονητές πάρα πολύ καλά, έχουν βρει το ρυθμό τους και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι».

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here