Η συγκινητική στιγμή που ο Κωστής Παπαμαρκάκης μίλησε για τον Μανώλη Μανωλόπουλο (+vid)

0
528

Ο Χανιώτης προπονητής ρίψεων κ. Κωστής Παπαμαρκάκης στο κλείσιμο των δηλώσεών του στο «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» δεν μπόρεσε να αποφύγει τη συγκίνησή του όταν αναφέρθηκε στον μεγάλο Μανώλη Μανωλόπουλο, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν λίγες εβδομάδες. Ο κ. Παπαμαρκάκης θυμήθηκε το περσινό στιγμιότυπο στο οποίο μπροστά στην κάμερα του «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ», είχε αφιερώσει μια μαντινάδα τη στιγμή της αναχώρησής του με την ομάδα αθλητών του από την Τρίπολη, στην τελευταίων ίσως συνάντηση δύο σπουδαίων ανθρώπων στο χώρο των ρίψεων.

Ο κ. Παπαμαρκάκης εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι ακόμη και προπονητές που δεν είχαν ξανάρθει στην Τρίπολη και το Φεστιβάλ Ρίψεων, βρέθηκαν εκεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μανώλη Μανωλόπουλο.

«Ο κ. Μάνος κάθε χρόνο όταν κάναμε εδώ επιδόσεις βούρκωνε και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Εμένα με είχε «σκλαβώσει»… Έκλεγε σαν μωρό παιδί!», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια για τον οραματιστή του συγκεκριμένου αγώνα.

Παράλληλα μας αποκάλυψε ότι το πρωί του Σαββάτου πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, πέντε προπονητές ρίψεων από όλη την Ελλάδα που μαζί όλοι δεν είχαν συναντηθεί πάλι στην Τρίπολη, επισκέφθηκαν το μνήμα του Μανώλη Μανωλόπουλου, σε μια συμβολική αλλά ιδιαιτέρως ουσιαστική κίνηση, δείχνοντας την εκτίμηση και το σεβασμό τους για ότι ο κ. Μανώλης είχε προσφέρει στις ρίψεις στη χώρα μας.

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο κ. Παπαμαρκάκης έγραψε για τον Μανώλη Μανωλόπουλο: «Ως γνωστό το Σάββατο πραγματοποιήθηκε  στην Τρίπολη το Φεστιβάλ Ρίψεων το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του μακαριστού Μανώλη Μανωλόπουλου, ενός προπονητή που άφησε το στίγμα του στις Ελληνικές ρίψεις. Λίγο πριν την έναρξη των αγώνων το Σάββατο το μεσημέρι μαζί με τον Κώστα Κοροσίδη, τον Γιώργο Μήλιο, τον Γιώργο Μποσκαριώβ και τον Πασχάλη Γκουγκούδη, καταξιωμένους συναδέλφους προπονητές στο χώρο των ρίψεων, επισκεφθήκαμε το κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου όπου είναι ο τάφος του μακαριστού κυρ Μάνου για ν΄ ανάψουμε ένα κερί και ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του. Ουσιαστικά κάναμε ένα αθλητικό μνημόσυνο στον κυρ Μάνο μιας και πάνω από το μνήμα του θυμηθήκαμε ιστορίες από την μεγάλη του προπονητική ιστορία. Ο Θεός να σ’ έχει κοντά του κυρ Μάνο και μακάρι να μπορούμε κάθε χρόνο να είμαστε τέτοια εποχή στη Τρίπολη σ’ αυτούς τους τόσο πετυχημένους αγώνες για να τιμούμε την μνήμη σου.».

Παρακάτω μπορεί κανείς να δει το σχετικό βίντεο το Καλοκαίρι του 2020, στην τελευταία συνάντηση του κ. Κωστή Παπαμαρκάκη και στην αφιερωμένη μαντινάδα στον αείμνηστο Μανώλη Μανωλόπουλο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here