Η φετινή παρουσία του Πήγασου Θυρέας, θα πρέπει να έχει και συνέχεια!

0
653

Ο υποβιβασμός του Πήγασου Θυρέας από τη Γ’ Εθνική κατηγορία αποτελεί από χθες γεγονός. Παράλληλα όμως αυτή η εξέλιξη δεν θα πρέπει να προκαλεί απογοήτευση στους ιθύνοντες της ομάδας και όσους βρίσκονται άμεσα ή έμμεσα στην «οικογένεια» του συλλόγου. Κάθε άλλο! Η φετινή χρονιά αποτελεί την επιβράβευση της μεγάλης πορείας των «βυσσινί» στην Α1 ΕΣΚΑΚ τη σεζόν 2021-22. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Μια χρονιά με λίγα θετικά αποτελέσματα εντός παρκέ, αλλά πολλαπλάσιες αγωνιστικές εμπειρίες για τους αθλητές της ομάδας!

Οι εποχές που τα ερασιτεχνικά σωματεία του επαρχιακού μπάσκετ έβαζαν «βαθιά» το χέρι και «μάτωναν» οικονομικά για τη δημιουργία μίας ομάδας που θα συμμετείχε στη Γ’ Εθνική κατηγορία, έχουν περάσει, εκτός φυσικά αν πίσω από αυτές της ομάδες υπάρχουν τα πρόσωπα και οι χορηγοί που μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τους συγκεκριμένους συλλόγους.

Κατά συνέπεια το project του Πήγασου Θυρέας στο να δουλεύει για να αναδείξει νέους παίκτες στην ομάδα και με αυτούς κατά κύριο λόγο να προσπαθεί να πρωταγωνιστεί όπως συνέβη με μεγάλη επιτυχία τη σεζόν 2021-22 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΚ, πρέπει να συνεχιστεί! Χωρίς ισχυρά μπάτζετ και στόχους που δεν θα έχουν μακροπρόθεσμες προοπτικές, αλλά απλά τη δυνατότητα στους ντόπιους παίκτες να συνεχίσουν να παίζουν μπάσκετ σε ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η φετινή αγωνιστική παρουσία του Πήγασου Θυρέας στη Γ’ Εθνική μπορεί εκ πρώτης όψεως να χαρακτηρίστηκε ανεπιτυχής, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Κι αυτό γιατί όλα τα ντόπια παιδιά του Πήγασου είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε μια σαφέστατα πιο ανταγωνιστική κατηγορία συγκριτικά με τα τοπικά της ΕΣΚΑΚ. Αποκόμισαν πολύ σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες. Αρκετοί από αυτούς εξελίχθηκαν αγωνιστικά στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κατηγορίας και επιστρέφουν εμπειρότεροι και ικανότεροι στην Α1 κατηγορία της ΕΣΚΑΚ.

Στόχος θα πρέπει να παραμείνει για τον Πήγασο η επιστροφή στην Γ’ Εθνική. Χωρίς να πρέπει να «ματώσει» ο σύλλογος. Απλά για να δοθεί η δυνατότητα στα ντόπια παιδιά να εξελιχθούν μπασκετικά με την αγωνιστική τους παρουσία σε μια Εθνική κατηγορία. Έτσι ο σύλλογος της Βόρειας Κυνουρίας μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστικός μπασκετικά τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας κίνητρα και στα παιδιά που έρχονται από πίσω από τις ακαδημίες του συλλόγου να δουλέψουν και να ακολουθήσουν τα μπασκετικά «μονοπάτια» των μεγαλύτερων.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν το σχόλιό μου αυτό, θα πρέπει οι άνθρωποι του Πήγασου να μην ξεχνούν ότι η δύναμη του συλλόγου βρίσκεται στους αθλητές και στα παιδιά του συλλόγου που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου. Κρατήστε με διάφορους τρόπους το σύλλογο στο «προσκήνιο» και δώστε κίνητρα στα παιδιά να μείνουν στο άθλημα και στο σύλλογο, επιτρέποντας στο σύλλογο να συνεχίσει να διαγράφει το μπασκετικό του ταξίδι και την ιστορία του.

Το ταξίδι συνεχίζεται…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here