Η ψυχολογία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι! -Κώστα καλώς ήρθες επαγγελματικά στην Αρκαδία!

0
529

ΓΡΑΦΕΙ ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Τα πολλά χιλιόμετρα που έχει «γράψει» στα ελληνικά γήπεδα είναι σε όλους γνωστά. Αυτό που ίσως δεν ξέρουν πολλοί είναι τα χιλιόμετρα που έχει «γράψει» εντός και εκτός Ελλάδας και ως εκπαιδευτικός! Είναι γνωστό ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να κλείσουν την καριέρα τους στην ομάδα που ξεκίνησαν. Αυτός δεν το έκανε μόνο ως ποδοσφαιριστής αλλά τώρα επέλεξε να το κάνει και ως επιστήμονας.

Είναι η αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Αρκαδία;

Ναι είναι κι αυτό αλλά στην περίπτωσή του όμως ισχύει και το άλλο που λένε πολλοί: δηλ. ότι πατρίδα είναι αυτή που κάποιος έχει τις πιο δυνατές παιδικές και εφηβικές αναμνήσεις και όχι ο τόπος που γεννήθηκε. Αυτός είναι τυχερός γιατί στην περίπτωσή του ισχύουν και τα δύο.

Στην Αρκαδία λοιπόν και πάλι μετά από ένα μεγάλο ταξίδι. Η απόφαση είναι οριστική (και αμετάκλητη) και από το ερχόμενο σχολικό έτος θα υπηρετεί σε σχολική μονάδα της Αρκαδίας ως καθηγητής φυσικής αγωγής.

Εδώ στην Τρίπολη επέλεξε να γραφτεί ο επίλογος της επιστημονικής του πορείας. Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Αφήνει το σχολείο του στην Αθήνα με λύπη. Ένα σχολείο που τον τίμησε ιδιαίτερα για την προσφορά του. Ένα σχολείο που τον «έδεσε» ιδιαίτερα με τα παιδιά, τους μαθητές του.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η χαρά της επιστροφής σε ένα τόπο που τον αγάπησε, σε ένα μέρος που ζει η οικογένειά του. Είναι η επιστροφή σε μία πόλη που ποτέ δεν εγκατέλειψε.

Τα συναισθήματα μοιάζουν σαν του τερματοφύλακα πριν από το χτύπημα του πέναλτι. Αυτός όμως αυτό το συναίσθημα (του τερματοφύλακα) το γνωρίζει πολύ καλά και είμαστε σίγουροι ότι και αυτή την φορά θα πέσει στη σωστή γωνία και θα μας κάνει όλους υπερήφανους.

Κώστα Λάγαρη καλώς ήρθες στην Αρκαδία, καλώς ήρθες επαγγελματικά στην πατρίδα σου. Όλοι εμείς οι φίλοι σου σου ευχόμαστε να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις να είσαι δημιουργικός για το καλό της αρκαδικής νεολαίας.

– Ακολουθούν δύο φωτό με τον Κώστα Λάγαρη ως τερματοφύλακα και ως εκπαιδευτικό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here