Θεόδωρος Κανελλόπουλος: «Αβεβαιότητα για το βόλεϊ της Πελοποννήσου»

0
209

Για την αβεβαιότητα στο χώρο του βόλεϊ και της Πελοποννήσου μίλησε το βράδυ της Δευτέρας 11/01 ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, στην αθλητική εκπομπή του ΙΟΝΙΑΝ «Spor στο ΙΟΝΙΑΝ» με τον Διονύση Μπινιώρη.

Από την πλευρά του ο κ. Κανελλόπουλος σχολίασε το δεύτερο lock down επήλθε στην αρχή των πρωταθλημάτων και των αγωνιστικών υποχρεώσεων των συλλόγων που επηρεάστηκαν τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Συνεχίζοντας τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή, είναι ότι στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται κάποια εξέλιξη ή προοπτική σε ότι αφορά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Τόνισε ότι σε ότι αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα υπάρχουν ακόμη περιθώρια να τραβήξουν χρονικά ακόμη και μετά τον Απρίλιο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΠ εντοπίζεται στα πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών της Β’ Εθνικής καθώς βάσει της αρχικής προκήρυξης θα πρέπει να έχει αναδειχθεί Πρωταθλητής μέχρι τον προσεχή Απρίλιο. Τόνισε ότι τη δεδομένη στιγμή αυτή η προοπτική είναι φύση αδύνατο να υλοποιηθεί. Μόνο με ανάλογες αποφάσεις της ΕΟΠΕ με τροποποίηση των προκηρύξεων ή επέκταση των σεζόν μπορεί να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα έως τα μέσα του προσεχούς Καλοκαιριού. Θα πρέπει σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο να υπάρξει διάθεση και πρόθεση τόσο από τα σωματεία που θα έχουν πληγεί και οικονομικά.

Σε ότι αφορά τέλος τις βασικότερες κινήσεις της ΕΣΠΕΠ το επόμενο διάστημα ο κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να προετοιμάσουμε ένα πλάνο για την περίοδο μετά την πανδημία για το πώς θα επανεκκινήσει το άθλημα. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, με τον οποιοδήποτε τρόπο. Από εκεί και πέρα μπορεί να μην είναι στις δικές μας δυνατότητες το να επιβάλουμε την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων για διαφόρους λόγους. Ο σκοπός είναι με το που θα ανοίξουν τα γήπεδα να επανέλθει το άθλημα στους αγωνιστικούς χώρους και να υπάρξει δραστηριότητα για το άθλημα του βόλεϊ.

Πρωταρχικός επίσης στόχος το πώς θα ολοκληρώσουμε έστω και σε επίπεδο Πελοποννήσου με κάποιο τρόπο τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Είναι σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά που ήδη έχουν χάσει δύο αγωνιστικές χρονιές να μην τα χάσουμε από το γήπεδο. ».

Από τον πλευρά του ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρθηκε και στο επίπεδο το βόλεϊ στην Πελοπόννησο και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης σχολιάζοντας: «Σε επίπεδο γυναικείο το άθλημα στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε καλό επίπεδο και με περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και δημιουργία νέων ομάδων. Την ίδια ώρα η κατάσταση δεν είναι εξίσου ελπιδοφόρα με τον ανδρικό βόλεϊ, αφού δεν είναι πολλοί αυτοί που «επενδύουν» στο ανδρικό βόλεϊ. Ένας άλλος λόγος είναι ότι στο ανδρικό είναι λιγότερες οι ομάδες και πολλά τα έξοδα. Γι’ αυτό σκοπός της Ένωσης είναι να βοηθήσει και να ενισχύσει τα σωματεία που έχουν γυναικείο βόλεϊ, να δημιουργήσουν αναπτυξιακές ομάδες στο ανδρικό βόλεϊ.».

Σκοπός επίσης της ΕΣΠΕΠ είναι να βγάλει το άθλημα εκτός σάλας για να γίνει πιο ευρέως γνωστό, όπως στις πλατείες, στη θάλασσα και το βουνό με διάφορες δράσεις.

  • Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει αναλυτικά την εκπομπή ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here