Θρίαμβος με «ασύλληπτο» ρεκόρ για τον Φώτη Ζησιμόπουλο στο 41ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

0
510
ΦΩΤΟ: SPARTATHLON.GR | SPARTA PHOTOGRAPHY CLUB.
ΦΩΤΟ: SPARTATHLON.GR | SPARTA PHOTOGRAPHY CLUB.

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος με χρόνο 19:55:02, είναι ο μεγάλος νικητής του 41ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, επιτυγχάνοντας την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης! Ο Φώτης Ζησιμόπουλος με την 3η συνεχόμενη νίκη του, έγραψε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του ιστορικού αγώνα το όνομά του, καθώς κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 20 ωρών, διαγράφοντας τον εκπληκτικό χρόνο 19:55:02! Το ιστορικό ρεκόρ κατείχε ο Υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος από το 1984 με χρόνο 20:25:00.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι χρόνοι περασμάτων του Αγρινιώτη δρομέα ήταν καταιγιστικοί! Σε όλα τα χωριά που διέσχισε, οι κάτοικοι τον ανέμεναν προκειμένου να δώσουν κουράγιο στην υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, και ήταν αυτή που τον οδήγησε στον μεγάλο Θρίαμβο!

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση των διοργανωτών μέσω της επίσημης ιστοσελίδας spartathlon.gr, το 41ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ξεκίνησε στις 07:00 του Σαββάτου 30/9/2023, από την Διονυσίου Αεροπαγίτου, με φόντο την Ακρόπολη, όπου πήραν εκκίνηση 380 δρομείς από 50 χώρες του κόσμου. Από νωρίς κεφαλή στον αγώνα πήρε ο Βραζιλιάνος Jzandosa, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να αποσπαστεί από το κυρίως γκρούπ που ακολουθούσε, με γρήγορο ρυθμό. Μετά την κάλυψη απόστασης ίση με αυτή του Μαραθωνίου, ο Φώτης Ζησιμόπουλος ανέβασε ρυθμό καταφέρνοντας μάλιστα να καλύψει την  διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή, και να περάσει εκείνος στην κεφαλή του αγώνα, δείχνοντας τις διαθέσεις του για έναν καλύτερο χρόνο από τον περσινό.

ΦΩΤΟ: SPARTATHLON.GR | SPARTA PHOTOGRAPHY CLUB.

Ο Ζησιμόπουλος έφτασε στα μισά του αγώνα σε χρόνο 9 ώρες, και 15 λεπτά, και πέρασε τα 145χλμ σε 11ώρες και 20 λεπτά, καταρρίπτοντας έτσι το ατομικό του ρεκόρ στο Σπάρταθλον, κατά μία ώρα, με συνέπεια την αύξηση της διαφοράς από τον 2ο αθλητή Νορβηγό Horvik Simen, που ακολουθούσε κατά πόδας.

Στην πόλη της Σπάρτης η δημοτική αρχή είχε προετοιμαστεί καταλλήλως για ακόμη μια χρονιά, και ανέμενε τον Φώτη Ζησιμόπουλο στο άγαλμα του Βασιλιά των Σπαρτιατών Λεωνίδα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πέτρο Δούκα & τον Πρόεδρο του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΥ Κωστή Παπαδημητρίου.  Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι, το Σπάρταθλον τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Σπάρτης, ο οποίος τιμά τους 3 πρώτους νικητές  του αγώνα, στις κατηγορίες Ανδρών & Γυναικών, με μια ιδιαίτερη τελετή Βράβευσης η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή το βράδυ στις 9:00μμ και καλεσμένοι είναι εκτός από αθλητές, όλοι οι πολίτες της πόλης

Η στιγμή άφιξης του Φώτη Ζησιμόπουλου ήταν το κάτι άλλο, καθώς ξεσήκωσε ευχάριστα τις εκατοντάδες κόσμου, οι οποίοι  ανέμεναν υπομονετικά τον ερχομό του στο σημείο τερματισμού.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Νορβηγός Holvik Simen με διαφορά 2 ωρών και 17 λεπτών πίσω από τον Ζησιμόπουλο.

Στην Τρίτη θέση του αγώνα είχαμε τον τερματισμό της πρώτης Γυναίκας της Αμερικανίδας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Herron Jacquelyn Camille, η οποία τερμάτισε με διαφορά 2 ώρες και 35 λεπτά πίσω από τον Ζησιμόπουλο!

ΦΩΤΟ: SPARTATHLON.GR | SPARTA PHOTOGRAPHY CLUB.

Οι τερματισμοί συνεχίζονται και ολοκληρώνονται στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής όπου συμπληρώνεται το χρονικό όριο των 36 ωρών του αγώνα.

Άξια λόγου για ακόμη μια φορά η προσπάθεια όλων των Εθελοντών που φροντίζουν απρόσκοπτα για τις ανάγκες της διοργάνωσης, και αποτελούν τους αφανείς ήρωες του αγώνα.

Τους τερματισμούς όλων των αθλητών & αθλητριών μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε Live Streaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδας

To Σπάρταθλον τελεί υπό την Αιγίδα των Δήμων Σπάρτης και Αθηναίων, και των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού! Έχει την εποπτεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων I.A.U.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here