Κέρδος η εμφάνιση αρκεί να υπάρξει συνέχεια…

0
394
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Είναι αλήθεια ότι πολλοί απ’ όσους παρακολούθησαν την φιλική αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό (η οποία αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε), απογοητεύτηκαν ιδιαίτερα από την απόδοση της ομάδας. Η αλήθεια επίσης είναι ότι όχι πολλοί πίστευαν ότι ο Αστέρας θα δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μέσα σε πολύ λίγες ημέρες οι οποίες μεσολάβησαν.

Το βράδυ του Σαββάτου (πέρα από τα όσα ανορθόδοξα βιώσαμε) ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάστηκε σε μεγάλο βαθμό «ετοιμοπόλεμος» για ένα πολύ δύσκολο επίσημο ματς απέναντι σε μια ομάδα που δείχνει τις τελευταίες ημέρες ότι και πιο έτοιμη είναι αλλά και πολύ φορμαρισμένη. Ο Αστέρας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έδειξε μια ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, προσπαθώντας να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κινδύνους προς την αντίπαλη εστία. Ίσως στο α’ ημίχρονο και ιδίως στο πρώτο ημίωρο η Αρκαδική ομάδα να μην έδειξε πολλά πράγματα επιθετικά και δημιουργικά, αλλά στη συνέχεια η εικόνα της ομάδας ήταν αρκετά καλύτερη.

Οι βιαστικές επιλογές του α’ μέρους έδωσαν τη θέση τους σε μεγαλύτερη υπομονή και ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας, τομέα στον οποίο οι «κυανοκίτρινοι» δείχνουν ενθαρρυντικά στοιχεία για τη συνέχεια, όπως κίνηση με μπάλα και χωρίς μπάλα και συνεργασίες που αν αυτοματοποιηθούν ακόμη περισσότερο θα επιτρέψουν στο επιθετικό και δημιουργικό παιχνίδι Αστέρα να γίνει λιγότερο προβλέψιμο. Αμυντικά και λόγω των φάσεων που δημιούργησε ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Αστέρας θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα, ωστόσο σε γενικές γραμμές δεν προβλημάτισε. Άλλωστε δεν είναι εύκολο η αμυντική γραμμή του Αστέρα με αρκετά νέα πρόσωπα να αποκτήσει την επιθυμητή στιβαρότητα. Χρειάζεται χρόνος, πολύ δουλειά και επικοινωνία μεταξύ των παικτών για να καταφέρει να δείξει τις πραγματικές δυνατότητές της στο συγκεκριμένο τομέα.

Συνολικά ο φετινός Αστέρας αποτελείται από πολλά νέα πρόσωπα και η ομάδα θέλει χρόνο στο κομμάτι της ομοιογένειας και των αυτοματισμών. Η νέα αγωνιστική φιλοσοφία που ο Μπόρχα Χιμένεθ θέλει να περάσει στην ομάδα συγκριτικά με την περασμένη χρονιά, είναι αλήθεια ότι στο ματς επί του Ολυμπιακού απέδωσε. Η συνέχεια στο πρωτάθλημα είναι δύσκολη. Ακολουθεί ένα απαιτητικό εντός έδρας μας στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με την ΑΕΚ. Οι «Αρκάδες» θα πρέπει να δείξουν ανάλογα θετικό πρόσωπο και στη συνέχεια, καθώς μια εμφάνιση όπως αυτή του περασμένου Σαββάτου, δεν αρκεί για να οδηγήσει σε ουσιαστικά συμπεράσματα για το ότι ο φετινός Αστέρας μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και σε κάθε περίπτωση καλύτερος από την περασμένη χρονιά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here