Χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παγκρατίου για την Κωνσταντίνα Καζά των Αετών Γορτυνίας

0
506

Εξαιρετική παρουσία είχε η αθλήτρια των Αετών Γορτυνίας, Κωνσταντίνα Καζά, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παγκρατίου το οποίο διεξάγεται το διάστημα 17-21 Νοεμβρίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η αθλήτρια από τη Γορτυνία επέστρεψε από τη συγκεκριμένη διοργάνωση με την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα Κάτω Παγκράτιο.

Μια επιτυχία που χαρακτηρίζεται ακόμη μεγαλύτερη και σημαντικότερη για μια αθλήτρια που ζει στην και προπονείται στην Γορτυνία, αποτελώντας παράδειγμα και για άλλα παιδιά να βρουν διέξοδο στον αθλητισμό αλλά και γενικότερα να μάθουν να διεκδικούν τα όνειρά τους. Μια διεθνή διάκριση που έρχεται για να θυμίσει σε πολλούς ότι η Γορτυνία έχει νέους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά να εξελιχθούν ως άνθρωποι, κάνοντας πράξη τα όνειρα και τους στόχους τους για το μέλλον.

Το σημαντικότερο όλων ωστόσο έχει να κάνει με την υποχρεώσει για ουσιώδη στήριξη σε όλα τα επίπεδα των νέων της Γορτυνίας, από το Δήμο Γορτυνίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ίδια την Πολιτεία και όλους όσους μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν αυτό τον όμορφο αλλά παρατημένο δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό τόπο της Αρκαδίας.

 

Αετοί Γορτυνίας: «Επιβράβευση όλων των κόπων και θυσιών»

Για τη συγκεκριμένη επιτυχία ο σύλλογος Αετοί Γορτυνίας με σχετική ανακοίνωση ως αφορμή των πολύ πρόσφατων επιτυχιών στη Λιθουανία, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας και τα δικά μας παιδιά, μέλη της εθνικής ομάδας βρίσκονται ήδη στον δρόμο της επιστροφής, με την επιβράβευση όλων των κόπων και θυσιών τους στις αποσκευές τους.

Πρώτη εμφάνιση σαν μέλος της εθνικής ομάδας για το κορίτσι του συλλόγου μας Καζά Κωνσταντίνα, που αγωνίστηκε στο κάτω παγκράτιο και κατόρθωσε να πάρει το χρυσό μετάλλιο.

Άψογη και η εμφάνιση του αθλητή Αποστόλη Φαρμάκη του Α.Π.Σ. Άρτεμις, που διέπρεψε στην κατηγορία των αγώνων ημιεπαφλης κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο, και κερδίζοντας αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω Παγκρατίου.

Συναρπαστικές νίκες των παιδιών που αγωνίστηκαν πρώτη φορά εκτός Ελλάδος με το εθνόσημο στις στολές τους και μας χάρισαν απίστευτη χαρά και περηφάνεια.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον προπονητή Φελουρη Ιωάννη καθώς και την ομάδα του Νικοκλής, για την βοήθεια που μας προσέφερε καθώς και για την φιλοξενία.

Κυρίως ευχαριστούμε τον προπονητή του συλλόγου μας κ. Δημήτρη Κανελλόπουλο και τους προπονητές του Άργους Μιχάλη Μπέκα, Κάτια Κανελλοπούλου, Ρίνα Κανελλοπουλου.

Η επιβράβευση και τα μετάλλια έρχονται πάντα ως αποτέλεσμα πολλής δουλειάς και προσωπικής αγάπης από πολύ κόσμο, αφανείς ήρωες, αλλά η βοήθεια τους είναι καθοριστική.

Σας ευχαριστούμε όλους και κάθε έναν ξεχωριστά για τη βοήθεια, την αγάπη σας και όλη τη θετική σας ενέργεια που ανέβασαν την Κωνσταντίνα μας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου εκεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Η αρχή έγινε και η συνέχεια προβλέπεται ακόμα πιο συναρπαστική. Συγχαρητήρια σε όλους, σας ευχαριστούμε πολύ!».

 

Δήμαρχος Γορτυνίας: «Θερμά Συγχαρητήρια στην Κωνσταντίνα»

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης μετά την επιτυχία της Κωνσταντίνας Καζά στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παγκρατίου της Λιθουανίας με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, κοινοποίηση του δικό του συγχαρητήριο μήνυμα στην νεαρή αθλήτρια από τη Γορτυνία, το οποίο αναφέρει:

«Η Κωνσταντίνα Καζά θα γυρίσει στη Δημητσάνα «Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Παγκράτιο» κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση!

Δεν περιγράφεται η χαρά, παρά μόνο μοιράζεται, ούτε και ο βαθμός στον οποίο κανείς αισθάνεται υπερήφανος για επιτυχίες και διακρίσεις όπως αυτή που πέτυχε η Κωνσταντίνα Καζά, το Σάββατο, στο 8ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παγκρατίου που διεξήχθη στη μακρινή Λιθουανία.

Η Κωνσταντίνα, «αυτόφωτο» σώμα και καλή σε όλα της, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκράτιο με σκληρή δουλειά και ύστερα από προσπάθειες χρόνων που είχαν οδηγήσει σε προηγούμενες πανελλήνιες διακρίσεις. Απολαμβάνει την αμέριστη και πολύτιμη στήριξη των γονιών της Μαρίας Τσίτουρα και Γιάννη Καζά και της αδερφής της Σοφίας αλλά, από μικρή, προσπαθεί συστηματικά για όσα αγαπάει.

Ο κόσμος ανήκει σε κάθε παιδί που παλεύει για τα όνειρά του ή παλεύει να βρει το δρόμο του. Κι εύχομαι, το παράδειγμα της Κωνσταντίνας, να δώσει ώθηση στα όνειρα όλων των παιδιών στη Γορτυνία και να εμπνεύσει.  

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στην δική μας Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Παγκράτιο, στην οικογένειά της και στην ψυχή του Συλλόγου «Αετοί Γορτυνίας» τον προπονητή, Δημήτρη Κανελλόπουλο!

Εις ανώτερα Κωνσταντίνα!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here